Jonas 77
Válasz Krono kommentjére
2011. jan. 9. 21:47

Ezzel kb el is áruljuk, hogy sorunk van.

Inkább a 2/3 potos emelés (300) lenne szerintem az árulkodó, vagy a félpotnál is kisebb (150-200). Mondjuk az utóbbit néha lecallolják mert kíváncsiak :)

Krono
Válasz Jonas 77 kommentjére
2011. jan. 9. 21:50

Inkább a 2/3 potos emelés (300) lenne szerintem az árulkodó, vagy a félpotnál is kisebb (150-200). Mondjuk az utóbbit néha lecallolják mert kíváncsiak :)

Én inkább dobok a potnyi hívásra, mint a 1/2 potnyi, vagy ahhoz közeli hívásra.

sportember
Válasz Krono kommentjére
2011. jan. 9. 21:55

Az ellenfél szemszögéből kell nézni, előadott egy olyan line-t ami nagyon nagy gyengeséget mutat. erre potot hívnak rá, sokkal nagyobb az esély egy blöffre, mintha thinvaluebetelné az ellen mondjuk 1/2-2/3 pot között!

Alessio
Válasz Krono kommentjére
2011. jan. 9. 21:58

Ez is nagyon ellenfélfüggő, hogy melyiket callolják le.
Ismeretlen ellen végiggondolom a line-t, és megpróbálom ahhoz igazítani a betet. Inkább egy kisebb bet, és hagyok benne value-t, minthogy dobja.
Big station ellen mehet az overbet is, de egy gyengeséget mutató játékos ellen inkább thinvalue.

Krono
Válasz sportember kommentjére
2011. jan. 9. 21:59

Az ellenfél szemszögéből kell nézni, előadott egy olyan line-t ami nagyon nagy gyengeséget mutat. erre potot hívnak rá, sokkal nagyobb az esély egy blöffre, mintha thinvaluebetelné az ellen mondjuk 1/2-2/3 pot között!

Mivel nagy gyengeséget mutat, ezért miért akarnánk potnyit kockáztatni azért, hogy dobassunk(blöfföljünk)? Ezzel a potbettel nagyon megdrágítjuk magunknak a blöffjeinket, és nem lesz egyensúlyban a value és a blöffrangünk.

Jonas 77
Válasz sportember kommentjére
2011. jan. 9. 22:02

Sportember +1, szerintem ennél a partynál minél nagyobb az emelés annál inkább fogja blöffnek hinni. Amikor játszottam én is a potbet és az overbet közt vaciláltam.

Nyilván egy másik ellenfélnél egy másik leosztásban meg pont a thin value lesz a jó. Lényeg hogy ellenfél, party és history is fontos lehet a helyes betsizehoz.

Igazán jó, stabil regek ellen volt hogy úgy tudtam elvinni kasszát riveren totál air-el hogy kb 1/3-ad potot hívtam hogy elhiggye hogy ki akarok nyomorgatni belőle még egy pici zsetont.

Krono
2011. jan. 9. 22:08

Miért? Mi mit adunk elő ilyen line-nal? Mivel callozunk flopon ill. turnön? Semmilyen besült draw nincs lent...Ő itt soha nem fogja azt gondolni, hogy totál air-en vagyunk. Dehát mindegy is, az a lényeg, hogy jól végződött. :)

cincinatus
2011. jan. 9. 22:09

Ez nálam fish ellen overbet, gondolkodó játékos ellen pedig thin value bet.

Jonas 77
Válasz cincinatus kommentjére
2011. jan. 9. 22:13

@Krono:
Az ő szemszögéből nézve rengeteg lap van amit ver.
Bármilyen Ax vagy Kx amiből lent van az x. Bármilyen 3-ast tartalmazó lap, és turnön megjött a flösshúzó is ami besült riverre. De lehetne nálunk jó néhány (99,TT,JJ) kisebb overpár is. De egy tipikus fish ilyenkor csak abba gondol bele hogy miért overbetelne ekkorát sorral? Ezzel kizárja a 7-est és call. Szerintem a river check is inkább szólt a királynak mint a sornak.

Krono
2011. jan. 9. 22:17

Szerintem gondolkodó játékos itt bármilyen overpárt dob. De nem tudjuk egymást meggyőzni. :)

Cincinatus +1

Élő ügyfélszolgálat