cincinatus
Válasz Jonas 77 kommentjére
2011. máj. 20. 14:20

Az hiszem PS-el most végeztem egy darabig.

Ez az új szint beosztás teljesen kész...:confused:

Matt Coburn
Válasz cincinatus kommentjére
2011. máj. 20. 14:44

Alkalmazkodunk, nem rinyálunk! Elég a nyafogásból! :)

Kérdés:

Közepes, top párok legprofitábilisabb megjátszása.

Például :Qh::8c:-al callolunk BB-ről, lejön egy :2s::2h::8d: flop, ellenfél cbetel.

Hosszútávon mi profitábilisabb? Engedni, hogy tovább jöjjön, vagy itt kivinni a potot egy reraise-el?

Ha tegyük fel szeret second barrelezni össze-vissza is, akkor a call jobbnak tűnik, és turnon támadni, bármi is a turn.

Ha passzívka, akkor turnon már nem támad, és utána is dob, ha ráemelek, tehát fölöslegesen adok neki esélyt arra hogy lejavuljon.

Összegzés:

Ha passzív, dobós, akkor reraise, hogy véget érjen a parti.

Ha agresszív, akkor call, és turn check/raise, vagy brutál bátrak engedhetik tovább, és riveren egy call belefér.

Ha ultraagresszív, akkor meg itt reraise, majd az érkező allinra betoljuk.

Nos, mit szóltok? Ökörség?

mrj
Válasz Matt Coburn kommentjére
2011. máj. 20. 14:48

Alkalmazkodunk, nem rinyálunk! Elég a nyafogásból! :)

Kérdés:

Közepes, top párok legprofitábilisabb megjátszása.

Például :Qh::8c:-al callolunk BB-ről, lejön egy :2s::2h::8d: flop, ellenfél cbetel.

Hosszútávon mi profitábilisabb? Engedni, hogy tovább jöjjön, vagy itt kivinni a potot egy reraise-el?

Ha tegyük fel szeret second barrelezni össze-vissza is, akkor a call jobbnak tűnik, és turnon támadni, bármi is a turn.

Ha passzívka, akkor turnon már nem támad, és utána is dob, ha ráemelek, tehát fölöslegesen adok neki esélyt arra hogy lejavuljon.

Összegzés:

Ha passzív, dobós, akkor reraise, hogy véget érjen a parti.

Ha agresszív, akkor call, és turn check/raise, vagy brutál bátrak engedhetik tovább, és riveren egy call belefér.

Ha ultraagresszív, akkor meg itt reraise, majd az érkező allinra betoljuk.

Nos, mit szóltok? Ökörség?

így pont jó, az egyik indoklás picit sántít.
Passzív ellen nem csak azért raise mert nem barellezik hanem azért mert 1-2 overrel és néha egész furcsa lapokkal callolgatnak.

Az agresszív ellen meg lehet call végig.
Bala nagyon agro stílusban játszik (én nem kevésbé), a videóban mindkét részről fogtok látni jónéhány meredek calldown-t pont emiatt.

WARETRAPS
2011. máj. 20. 14:51

Még nem postoltam ebbe a topikba.
Pár napja kezdtem komolyabban foglalkozni HUSNG-kkal
Mennyire jó ez a passzív lejátszás egy nagyon aggro ellenfél ellen?
71 hand
BBVPIP 52
SBVPIP 57
3bet 21
Aggr 9
AFQ 50

No Limit Holdem Tournament
2 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat

Stacks:
Hero (BTN) (1,365)
BB (1,635)

Blinds: 15/30

Pre-Flop: (45, 2 players) Hero is BTN :Qh: :8d:
Hero calls 15, BB raises to 90, Hero calls 60

Flop: :7d: :Jd: :Jc: (180, 2 players)
BB bets 90, Hero calls 90

Turn: :9d: (360, 2 players)
BB bets 180, Hero calls 180

River: :Ad: (720, 2 players)
BB bets 360, Hero calls 360

Final Pot: 1,440
Hero shows
:Qh: :8d:
BB shows
:6h: :Qs:

Hero wins 1,440 (net +720)

BB lost 720

Matt Coburn
Válasz mrj kommentjére
2011. máj. 20. 15:04

így pont jó, az egyik indoklás picit sántít.
Passzív ellen nem csak azért raise mert nem barellezik hanem azért mert 1-2 overrel és néha egész furcsa lapokkal callolgatnak.

Az agresszív ellen meg lehet call végig.
Bala nagyon agro stílusban játszik (én nem kevésbé), a videóban mindkét részről fogtok látni jónéhány meredek calldown-t pont emiatt.

Köszönöm, várom a videót. :)

Tulajdonképpen ilyen helyzetben a turn check/raise a gyávaság move-ja (agresszív ellen), és a tudatlanságé. Mer ha tudom, hogy callal többet nyerek hosszútávon, akkor nem lépem meg.

Ispy
2011. máj. 20. 16:21

Komolyan eddig azt hittem az 5$-os limiten csak gyenge játékosok játszanak (a legtöbbje legalábbis).

Amióta változott a limit, azóta annyi idiótával játszottam, amennyivel még talán eddig soha. Nem tudom ezek eddig hol voltak, de ennyi agrómonkey callingstation "pro"-t én még nem láttam.

Tényleg ha már itt tartunk:

mit lehet csinálni azzal, aki minden emelésre allint megy, prefolop meg csak min. 4bb tud emelni, de inkább 6-7bb-t és gond nélkül callozza az allint egy A9-el, vagy egy KQ-val. Mennyire kell ilyenkor befeszülni, illetve felvállalni flip helyzeteket pl. kis PP-vel?

Ispy

Matt Coburn
Válasz Ispy kommentjére
2011. máj. 20. 17:47

Komolyan eddig azt hittem az 5$-os limiten csak gyenge játékosok játszanak (a legtöbbje legalábbis).

Amióta változott a limit, azóta annyi idiótával játszottam, amennyivel még talán eddig soha. Nem tudom ezek eddig hol voltak, de ennyi agrómonkey callingstation "pro"-t én még nem láttam.

mit lehet csinálni azzal, aki minden emelésre allint megy, prefolop meg csak min. 4bb tud emelni, de inkább 6-7bb-t és gond nélkül callozza az allint egy A9-el, vagy egy KQ-val. Mennyire kell ilyenkor befeszülni, illetve felvállalni flip helyzeteket pl. kis PP-vel?

Ispy

Engem össze szoktak zavarni, főleg postflop. Preflop adom minden párral, meg olyan A8+, KJ+

Majd mondjatok rá valamit, hogy mennyire jó ez. Körülbelül jó sztem.
Egyébként pedig csak limpelni, illetve monsterrel emelni. :)

Postflop szokott az lenni, hogy második pár közepes kísérővel vagyok, allint tol a cbetre, és mivel össze-vissza emelget és visszaemelget mindenfélével, időnként megadom. És szerintem ez rossz. Az a benyomásom, hogy ilyenkor legtöbbször verve vagyok, legalább top pár, közepes-alacsony kicker kell maniac ellen is.

Pedro83
Válasz Orang3J3ws99 kommentjére
2011. máj. 20. 18:37

A HUD beállításokkal viszont szopok, így ha valaki ismerős Boss beállításokban, pls szóljon!

Konkrétan mi a problémád? Nekem az a bajom, hogy ha két ugyanolyan asztalon tolom csak az egyiken tudom megjeleníteni a HUD-ot...de pl. ha turbón meg normálom játszom, akkor kirakja mindkettőre. Próbáltam utánajárni a HM topicban, de sikertelenül.

G0rcsev
Válasz Ispy kommentjére
2011. máj. 20. 20:04

Ispy

35 bb alatt már A2-vel és 22-vel is plusszos visszatolni, ha 4bb-t emelt pre és ezekkel callol: {33+,A5s+,A6o+,KQs,KQo}
Ha várhatóan flopon is képes pusholni ócska lapokkal, akkor gondolom érdemesebb magas párokkal, KJ, KQ, AK szerű lapokkal callolni. Nagyobb stackeknél többel callolnék.
SB-ről pedig, ha tényleg minden emelésre ai megy, akkor 66+, A7+, KT+ bet/c. Így van legalább 60%-unk.

Matt Coburn
Válasz Joooke kommentjére
2011. máj. 20. 20:22

Van egy olyan szitu, mikor donkolásra érzek kényszert.

Ellenfelem passzív, csak akkor emel, ha tuti hogy elől van, limpel, vagy megadom az emelését :6h::8h:-al, lejön egy olyan flop, hogy :2s::3h::8d:.

Én következem. Valószínű nem fog emelni, valószínű elől vagyok, és valószínű a turn kényelmetlen kártya lesz. Ti ilyenkor donkoltok? Én igen.:o

Élő ügyfélszolgálat