mrj
Válasz Romsy kommentjére
2011. jún. 6. 0:22

milyen 10% fe?

hehe

úgy olvastam hogy 10% FE van a range ellen. My bad.

Ha olyan range-el callol ami ellen 10%-om van akkor elég nagy kell legyen az FE sztem.

Végülis annyira nem lényeges. Sztem masszív +EV, 100on agro hülye ellen mindenképp.

Romsy
Válasz mrj kommentjére
2011. jún. 6. 0:39

hehe

úgy olvastam hogy 10% FE van a range ellen. My bad.

Ha olyan range-el callol ami ellen 10%-om van akkor elég nagy kell legyen az FE sztem.

Végülis annyira nem lényeges. Sztem masszív +EV, 100on agro hülye ellen mindenképp.

nem létezik olyan bet/call range, ami ellen 10%-nál több equityd lenne, a legszűkebb ilyen range is 7.9% laptartomány. ebben az esetben is kb 15% range-el kell bet/foldolnia, hogy ez a push egyáltalán breakeven legyen és a preflop, flop range-ek szűkülése miatt egyszerűen lehetetlen hogy valaha "masszív +EV" kijöjjön, kivéve ha turnön seteket bet/foldol, de KTo-val meg bet/callol.

no offens amúgy, csak szerintem sorozatos brainfartok eredménye erről a handről azt gondolni, hogy +ev megjátszás :D

mrj
Válasz Romsy kommentjére
2011. jún. 6. 0:55

nem létezik olyan bet/call range, ami ellen 10%-nál több equityd lenne, a legszűkebb ilyen range is 7.9% laptartomány. ebben az esetben is kb 15% range-el kell bet/foldolnia, hogy ez a push egyáltalán breakeven legyen és a preflop, flop range-ek szűkülése miatt egyszerűen lehetetlen hogy valaha "masszív +EV" kijöjjön, kivéve ha turnön seteket bet/foldol, de KTo-val meg bet/callol.

no offens amúgy, csak szerintem sorozatos brainfartok eredménye erről a handről azt gondolni, hogy +ev megjátszás :D

könnyen lehet hogy igazad van.
Más késő van hozzá de egyik nap nekiállok mert mostmár nekem is sántít. BTW, stove-ban iszonyat macerás az flush FD kombinációkat egyenként villain kezébe adni. Valami módszert vagy jobb progit nem tudsz erre? mert minden egyes lapnál kiválasztani a színt, hogy aztán egy taskváltás miatt elveszítsd az egészet elég rémálom.

No offense taken

Romsy
Válasz mrj kommentjére
2011. jún. 6. 1:04

passz, kézzel írom be mindig

Matt Coburn
Válasz Joooke kommentjére
2011. jún. 6. 22:15

Srácok, olyankor hogyan játszotok, mikor nem talál el a flop egymás után 60-szor (kis túlzással), ráadásul az ellenfél agresszív pre és postflop is, és még ráadásul callingolós is?

Én meg szoktam őrülni. Amikor nem elég, hogy nincs lapom, de még ráadásul lejátszhatatlan is az ellenfél, mer leszarja, hogy visszaemelek akármelyik utcán, egy kényszerű blöfföm nem érdekli, mer megadja. Egyébként pedig lapom nincs.

Vannak ilyen reménytelen párbajaim. Talán az a megoldás, ha birka türelemmel dobálunk pre és post is, és majd a push szakaszban igyekszünk érvényesülni, mikor duplázunk egy 60:40-ben, és egycsapásra visszanyerünk mindent.

A birka passzívok ilyenkor a példaképeim, akik képesek megverni úgy, hogy 100-szor dobnak, és egyszer flopolnak két párt, amikor én top párt, és visszanyerik. :)

mrj
Válasz Matt Coburn kommentjére
2011. jún. 6. 23:30

Srácok, olyankor hogyan játszotok, mikor nem talál el a flop egymás után 60-szor (kis túlzással), ráadásul az ellenfél agresszív pre és postflop is, és még ráadásul callingolós is?

ilyenkor nekem az a trükköm hogy elveszítem az SNG-t. Hadd higgye hogy jobb játékos, és a következőket meg jól megnyerem:)

Vicc nélkül, ha valakit jobban segít a flop 50-100 handen kereszül akkor nyerni fog még akkor is a filájvival játszik.

Wasp
2011. jún. 6. 23:32

Én meg szoktam őrülni. Amikor nem elég, hogy nincs lapom, de még ráadásul lejátszhatatlan is az ellenfél, mer leszarja, hogy visszaemelek akármelyik utcán, egy kényszerű blöfföm nem érdekli, mer megadja. Egyébként pedig lapom nincs.

Vannak ilyen reménytelen párbajaim. Talán az a megoldás, ha birka türelemmel dobálunk pre és post is, és majd a push szakaszban igyekszünk érvényesülni, mikor duplázunk egy 60:40-ben, és egycsapásra visszanyerünk mindent.

A birka passzívok ilyenkor a példaképeim, akik képesek megverni úgy, hogy 100-szor dobnak, és egyszer flopolnak két párt, amikor én top párt, és visszanyerik. :)

kicsit befeszülök, többet limpelek, kevesebbet stealelek, néha kisebbeket blöffölök, de próbálok legalább látszólag aktív maradni. Ha elfogy a zsetonom, (kis túlzással) mosolyogva fizetek.

Matt Coburn
Válasz mrj kommentjére
2011. jún. 7. 0:06

ilyenkor nekem az a trükköm hogy elveszítem az SNG-t.

Ja aha. Akkor az a probléma, hogy görcsösen próbálom erőltetni a Végzettel történő párharcot.

mottóm: "Nincs elveszett párbaj."

Pokerstars jónéhányszor bizonyította, hogy dehogynincs. :D

Matt Coburn
Válasz Wasp kommentjére
2011. jún. 7. 0:08

kicsit befeszülök, többet limpelek, kevesebbet stealelek, néha kisebbeket blöffölök, de próbálok legalább látszólag aktív maradni. Ha elfogy a zsetonom, (kis túlzással) mosolyogva fizetek.

:) Ezt most kimásolom, hogy mikor ilyen szitu van, és kezdek kijönni a sodromból, legyen egy mankóm, amire ránézek, és megnyugoszom, hogy nem kell görcsölni, szolid játékot hozunk, aztán lesz valami

Matt Coburn
2011. jún. 7. 1:07

Amúgy ezeket a reménytelen párbajokat kb. olyan arányban vissza is adja. Most is volt egy játékom, az ellenfélnek nulla esélye volt. Olyan szinten segített a kártya, hogy flopon backdoor flöseséllyel úgy emeltem, hogy riverre kész lesz a flös. És kész lett. Az utolsó allint úgy vesztette el, hogy ő top párt flopolt, én meg a mellette lévő két kártyával két párt. És ez volt a 600. szopacsa. Szériák vannak, mint az online rulettben.

Élő ügyfélszolgálat