Pedro83
Válasz Dj69k kommentjére
2011. aug. 12. 18:54

Ellenről 15 handem van csak viszont ahogy láttam 3-4 asztalon játszik egyszerre. Esetleg flopon nagyobb betre el tudta volna engedni vagy ez mindenképp bekerült volna?

weaktight | Hand | KJo - $10/$20 No Limit Holdem

Jonas 77
Válasz Pedro83 kommentjére
2011. aug. 12. 19:04

Ellenről 15 handem van csak viszont ahogy láttam 3-4 asztalon játszik egyszerre. Esetleg flopon nagyobb betre el tudta volna engedni vagy ez mindenképp bekerült volna?

weaktight | Hand | KJo - $10/$20 No Limit Holdem

Nem értem a kérdést :D Örülj neki hogy betette, minek eldobatni vele?

Jonas 77
Válasz Dj69k kommentjére
2011. aug. 12. 19:29

Kérdéses hand

Ellenfél ismeretlen, ez a 6. hand. Eddig csak limpelt, egyszer támadtam erős kézzel. Azt adta, flopon cbetre dobott. Scope-on 70db, 54% ITM, ABI: 7$ (kb 20$ profit)

No Limit Holdem Tournament
PokerStars
2 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat

Stacks:
BTN vins95p (1,320)
BB Hero (1,680)

Blinds: 10/20

Pre-Flop: (30, 2 players) Hero is BB :9s: :9d:
vins95p calls 10, Hero raises to 80, vins95p calls 60

Flop: :3c: :8h: :2d: (160, 2 players)
Hero bets 100, vins95p calls 100

Turn: :kc: (360, 2 players)
Hero bets 200, vins95p calls 200

River: :5s: (760, 2 players)
Hero ?

Dj69k
Válasz Jonas 77 kommentjére
2011. aug. 12. 19:42

Ezen a boardon max. a K-tól félnék, vagy flop ch/c és verjük a blöfföket stb, vagy bele tolnék egy 3/4 potot mindenképp.

Wasp
Válasz Dj69k kommentjére
2011. aug. 12. 20:21

Ezen a boardon max. a K-tól félnék, vagy flop ch/c és verjük a blöfföket stb, vagy bele tolnék egy 3/4 potot mindenképp.

háromnegyed pot sok, akkor már nemigen dobhatsz, meg mit akarsz vele elérni? Blöffbe fordítani a második párt? Csak a TT-QQ range, amit esetleg eldobathatsz egy nagyobb bettel, de ott se lesz sokkal több fold equity-d háromnegyed pottal, mint fél potnál. (overbet-push jó lenne riveren feszes ellenfél ellen, aki pont a téged verő egy párt el tudja dobni, de ehhez kevés az info)

A csekk viszont weak, sok nálad gyengébb van kinn ami calloz, és azoknál kevesebb lesz ami meg is ver, tehát bet. konkrétan bet/fold, én fél pot körül gondolom jónak.

mrj
2011. aug. 12. 20:45

Ellenfél ismeretlen, ez a 6. hand. Eddig csak limpelt, egyszer támadtam erős kézzel. Azt adta, flopon cbetre dobott. Scope-on 70db, 54% ITM, ABI: 7$ (kb 20$ profit)

vbet fél/háromnegyed pot. A tiednél jobbat itt soha nem dob, de legtöbbször nem is raisel vele, viszont egy rakás rossszabb callol. Nem jött le semmi draw.

Jonas 77
Válasz mrj kommentjére
2011. aug. 12. 21:07

Köszi a kommenteket.
Én a ch/call mellett döntöttem, nem láttam túl sok lapot ami callolhat még egyet és nem ver (konkrétan csak 8-asok meg talán 66-77) viszont pár vackot itt akár meg is próbálhat blöffbe fordítani. Jött is a bet ami eléggé value szagú volt, ennek ellenére adtam. Mutatás meg hát, nh no :)

weaktight | Hand | 99 - No Limit Holdem Tournament

Innen visszaküzdöttem magam majd jött a következő hand.
Közben annyi plusz info lett hogy ellenfelünk eléggé CS gyanús de meg is tud bolondulni. Szinte mindig limpel, amikor emel akkor viszont nem adja 4-5bb-nél alább :)

weaktight | Hand | KK - No Limit Holdem Tournament

Lehet itt bármi mást csinálni mint rátenni? Sztem cooler, de hátha nem :)

Dj69k
2011. aug. 13. 6:53

Köszi a kommenteket.
Én a ch/call mellett döntöttem, nem láttam túl sok lapot ami callolhat még egyet és nem ver (konkrétan csak 8-asok meg talán 66-77) viszont pár vackot itt akár meg is próbálhat blöffbe fordítani. Jött is a bet ami eléggé value szagú volt, ennek ellenére adtam. Mutatás meg hát, nh no :)

weaktight | Hand | 99 - No Limit Holdem Tournament

Innen visszaküzdöttem magam majd jött a következő hand.
Közben annyi plusz info lett hogy ellenfelünk eléggé CS gyanús de meg is tud bolondulni. Szinte mindig limpel, amikor emel akkor viszont nem adja 4-5bb-nél alább :)

weaktight | Hand | KK - No Limit Holdem Tournament

Lehet itt bármi mást csinálni mint rátenni? Sztem cooler, de hátha nem :)

Második giga cooler... , de az elsőt se tudnám eldobni.

Wasp
Válasz mrj kommentjére
2011. aug. 13. 9:43

vbet fél/háromnegyed pot. A tiednél jobbat itt soha nem dob, de legtöbbször nem is raisel vele, viszont egy rakás rossszabb callol. Nem jött le semmi draw.

a háromnegyed pot azért nem tetszett, mert mi a terved, ha az 570-es emelésedre a maradék 370 zsetonját bepakolja? (valuért mehet + minden mindegy alapon vagy csak a FE-ben reménykedve) ilyenkor 2640-ért ugyan csak 370-et kell megadni, tehát egyfelől elég, ha 15%ban blöfföl itt, de a fene tudja, lesz-e ennyi ez az arány. (Mindenesetre én itt alighanem zokogva calloznék, ha visszaemelne.)

Ha csak fél potot emelsz, akkor 560 marad előtte, ez két százassal magasabb, mint a korábbi, és játszható stacknek tűnik. Itt akkor lehetne callozni, ha 20%ban blöfföl, ezt én az előbbiek miatt nem várnám ezen a line-on, tehát itt bet - easy foldot játszanék.

A két betsize bet vs. call EVje között nincs nagy különbség (sőt, az talán a háromnegyed pot malmára hajtja a vizet, hogy nem sokkal többet dobnak rá (a 8xek többségével nyilván calloz), viszont kevesebb zsetonja marad, ezt ugyan elképzelhető, hogy nem kompenzálja a kisebb betet callozó néhány plusz lap), viszont a 3/4 és a fél pot közötti 200 zsetonért már jóval rosszabb eséllyel játszunk, örülünk, ha az 50%unk megvan, beleszámolva, hogy a visszaemelések egy részét bukjuk.

a parti végének tükrében (most vettem észre, hogy fel van téve):

ha az ilyen lapokkal jön, akkor különösen ajánlott a visszafogottabb bet, mert a nagy bet size-ra ezeket el fogja dobni riveren, ha nem kétpárosodik, de egy kisebb méretű callt kiizzad a 3assal is. Egyébként a riveren gyakran alkalmazom a kassza alulhívását, ha nagyon gyenge az ellenfél range.

WARETRAPS
Válasz Wasp kommentjére
2011. aug. 13. 13:46

Hud

PS-en a hyper turbókra milyen statokat érdemes kirakni?

Élő ügyfélszolgálat