Wasp
Válasz Sword84 kommentjére
2011. szept. 17. 21:36

-90 evbb/100, tehát valamivel jobb mint a dobás.

ez túl nagy eltérés, ennyivel semmiképpen nem jobb a lineom (ha jobb egyáltalán), valószínűleg túl kicsi a mintám, csak három hónapja játszok ott.

Sword84
Válasz Wasp kommentjére
2011. szept. 17. 22:01

ez túl nagy eltérés, ennyivel semmiképpen nem jobb a lineom (ha jobb egyáltalán), valószínűleg túl kicsi a mintám, csak három hónapja játszok ott.

Ez 300k hand... alapján lett rászűrve

lazyduck
2011. szept. 17. 22:28

Nálam 65k handes minta alapján a 32s-92s-ig belértve az összes nem suited connector és gap connectort, -6bb/100-ra jött ki a flat, ami mondanom sem kell, hogy jobb, mint a -100bb/100 tehát a call az jó nálam.

Nyilván postflop skilltől függ, hogy ki mekkora bb/100-ra tudja kihozni, de érdemes velük próbálkozni.

Wasp
Válasz lazyduck kommentjére
2011. szept. 17. 22:38

Nálam 65k handes minta alapján a 32s-92s-ig belértve az összes nem suited connector és gap connectort, -6bb/100-ra jött ki a flat, ami mondanom sem kell, hogy jobb, mint a -100bb/100 tehát a call az jó nálam.

Nyilván postflop skilltől függ, hogy ki mekkora bb/100-ra tudja kihozni, de érdemes velük próbálkozni.

na ha van rendes minta, akkor érdekel, hogy mennyire jön ki a 3betetek? Nekem túl kevés a handem ahhoz, hogy értékelhető legyen az eredmény, de elég jónak tűnik, persze simán lehet, hogy csak a variancia jó oldalán voltam.

lazyduck
Válasz Wasp kommentjére
2011. szept. 17. 23:25

na ha van rendes minta, akkor érdekel, hogy mennyire jön ki a 3betetek? Nekem túl kevés a handem ahhoz, hogy értékelhető legyen az eredmény, de elég jónak tűnik, persze simán lehet, hogy csak a variancia jó oldalán voltam.

65K handes mintán 138x követtem el ezt a galádságot, ez +90bb/100ra jött ki, de mondanom sem kell, hogy itt azért figyelek, hogy olyan ellen csináljam, aki hajlandó dobni vagy pre, vagy post. Ez is biztos, hogy upswing, de ha ész nélkül csinálnám, nyilván másképp nézne ki.

Wasp
Válasz lazyduck kommentjére
2011. szept. 18. 0:08

65K handes mintán 138x követtem el ezt a galádságot, ez +90bb/100ra jött ki, de mondanom sem kell, hogy itt azért figyelek, hogy olyan ellen csináljam, aki hajlandó dobni vagy pre, vagy post. Ez is biztos, hogy upswing, de ha ész nélkül csinálnám, nyilván másképp nézne ki.

nekem is ilyen vicces eredmény volt, azért kérdeztem :)

Sword84
Válasz Wasp kommentjére
2011. szept. 18. 0:39

nekem is ilyen vicces eredmény volt, azért kérdeztem :)

Azt hittem már, én vagyon ennyire béna :) :D

mrj
2011. szept. 18. 3:58

pre én is neccesnek érzem a callt 3x ellen 50bb-ből, de ha Lazyduck azt mondja hogy oké, akkor nyilván az. Viszont azt lássuk meg hogy a legtöbb embernek (messze) nincs olyan postflop skillje mint neki, tehát ott lényegesen rosszabb lehet a várható érték.
Sztem is lehet 3betelni pre, de csak olyan ellen aki sokat emel és egy ideje nem 3beteltünk, nem nagyon akarunk callt kapni.

Post úgy játszom ahogy Sword mondja (ch/r), azzal a különbséggel hogy nem emelek 280 ig, csak olya 200-240 közé.

Amúgy jobb játékos ellen ha nem cbetel nagyot akkor sztem sexi a c/c flop c/push turn unimproved.

Wasp
Válasz Wasp kommentjére
2011. szept. 18. 4:48

na ez marha érdekes, négy jó játékos kb. négyfélét mondott :)

asszem, olyan ez mint a karate: "A hegyre több úton is fel lehet kapaszkodni, bár csúcsa csak egy van."

Ámbár az az érzésem, hogy 90%ban mind a négyen hasonlóan játszanánk meg ezeket a handeket, mert nagyjából attól függene, hogy mit csinálnánk pre és post, hogy milyen dinamikát láttunk, mi a benyomásunk az ellenfélről.

mrj
Válasz Wasp kommentjére
2011. szept. 18. 5:07

na ez marha érdekes, négy jó játékos kb. négyfélét mondott :)

asszem, olyan ez mint a karate: "A hegyre több úton is fel lehet kapaszkodni, bár csúcsa csak egy van."

Ámbár az az érzésem, hogy 90%ban mind a négyen hasonlóan játszanánk meg ezeket a handeket, mert nagyjából attól függene, hogy mit csinálnánk pre és post, hogy milyen dinamikát láttunk, mi a benyomásunk az ellenfélről.

azért mert ez nem olyan egyszerű probléma, valamennyire ismerem mind a 4 játékos játékát pre és post.
Azzal is egyetértek hogy a különböző játékot játszó játékosok szépen nyerhetnek, mindenesetre egy bizonyos limit felett a komoly nyerő játék mezsgyéje biztosan viszonylag szűk, csak mi még (sajnos) nem vagyunk ott.

Te meg én ezért nem akarunk annyia callozni, mert OOP egy konzervatívabb játékot játszunk, különösen 3x ellen. Ez sztem nyilvánvaló.

Én tisztában vagyok vele hogy a fold range-en legtetéjével callozni kellene, de úgymost lustaságból dobom, nem akarok post OOP nagyon nehéz szitukba kerülni mert csak tiltrevág ha megszivatom magam. A legtöbb játékost nagyon meg lehet verni pozícióból, úgymond nem feltétlen van szügség arra a néhány bb/100ra amit elveszünk vele ha dobunk.

Sword viszonylag széles range-el játszik OOP, amit a sok 3bettel és a post agresszivitásával kompenzál. Sztem szintén +EV de korántsem akkor mint Lazyducknál, továbbá nem vagyok biztos benne hogy a range legalja tényleg +EV.

Lazyduck meg telejesen out of line. Gyakorlatilag nem is mérvadó hogy ő milyen pre call range-et mond, ugyanis ő annyival jobb az ellenfeleinél post, hogy neki simán belefér a call 92s-el meg T6o val is OOP. A regulárok többségénél jobban játszik post, és így simán belefér. Nagyon széles range-el játszik OOP, de nagyon figyeli az ellenfél tendenciáit, és ebből komoly tőkét kovácsol. Az ő calling range-e aljával sztem garantálni lehet hogy a HUN top 5 playert leszámítva mindenki masszív veszteséget mutatna nagy mintán.

Élő ügyfélszolgálat