MarbleGuy
Igen, ha másképp nem megy akkor én is elhúzom push or fold szakaszig, bár én jobban szeretem előtte eldönteni a meccset:)
Mostanában két új trendet figyeltem meg a HUSNG-kben. Mindkettőt stabil vesztő játékosok alkalmazzák, de érdekes módon ellenem kiválóan működik nekik mindkét stratégia:
1. Semmilyen lappal nem emelnek SB-ből, a prémium lapjaikkal is csak limpelnek már az első vakszinttől, valamint OOP a laptartomány 100%-ával callolnak preflop, de soha nem emelnek vissza. Ehhez jön még az, hogy a flopon és a turnön a nagyvakból csak check/callolnak (SB-ből pedig callolnak) majd a riveren kezdenek OOP check/raiselni, illetve IP 3betelni, miközben nekem általában top párom van, amit esetenként kissé nehezemre esik elengedni. Ez akár odáig vezethet, hogy gyakran már nem merek value betelni ellenük a riveren, mert lényegében csak ott mutatják meg a lapjuk erősségét.
2. A river check/raise blöff. Én korábban valahogy úgy voltam vele, hogy ez szinte sohasem blöff, hiszen ha blöffölni akarna valaki a riveren, akkor inkább elölről belenyitna a kaszába egy méreteset. Nos, újabban számos esetben mentek ellenem check/raise allin a riveren, nem egyszer totál air-rel. Ilyenkor a kassza méretének és a lapom erősségének függvényében hoztam egy döntést, de általában azért a TPTK-szerű lapokat egy jókora overbet allinra el szoktam engedni, hogy aztán meg csodálkozzak egy nagyot, amikor büszkén megmutatják a szar lapjukat.
Ti nem tapasztaltatok mostanában ilyeneket?
Lásd pl. a 667. hsz-ben leírt handet.
Az első típussal én is rendszeresen találkozom, de a river blöff check-raise nekem új.
Lásd pl. a 667. hsz-ben leírt handet.
Nem mondom, hogy rendszeres, de mostanában egyre többször fordul elő velem.
Nem mondom, hogy rendszeres, de mostanában egyre többször fordul elő velem.
Amúgy csak nekem tűnik úgy, hogy a 4 fős (két asztalos) HU SnG-ken valamivel gyengébb a mezőny, mint az azonos nevezési díjú normál HU-kon? Általában nem szoktam ilyeneket játszani, csak néha-néha, de nekem eddig ez jött le.
Amúgy csak nekem tűnik úgy, hogy a 4 fős (két asztalos) HU SnG-ken valamivel gyengébb a mezőny, mint az azonos nevezési díjú normál HU-kon? Általában nem szoktam ilyeneket játszani, csak néha-néha, de nekem eddig ez jött le.
És mit tudtok ezekről a dupla stackes HU Sng-ről az FTP-n, érdemes ezt játszani?
És mit tudtok ezekről a dupla stackes HU Sng-ről az FTP-n, érdemes ezt játszani?