cincinatus
Válasz MarbleGuy kommentjére
2010. máj. 6. 14:33

MarbleGuy

Igen, ha másképp nem megy akkor én is elhúzom push or fold szakaszig, bár én jobban szeretem előtte eldönteni a meccset:)

Triccianus
Válasz olegg kommentjére
2010. máj. 7. 13:40

Mostanában két új trendet figyeltem meg a HUSNG-kben. Mindkettőt stabil vesztő játékosok alkalmazzák, de érdekes módon ellenem kiválóan működik nekik mindkét stratégia:

1. Semmilyen lappal nem emelnek SB-ből, a prémium lapjaikkal is csak limpelnek már az első vakszinttől, valamint OOP a laptartomány 100%-ával callolnak preflop, de soha nem emelnek vissza. Ehhez jön még az, hogy a flopon és a turnön a nagyvakból csak check/callolnak (SB-ből pedig callolnak) majd a riveren kezdenek OOP check/raiselni, illetve IP 3betelni, miközben nekem általában top párom van, amit esetenként kissé nehezemre esik elengedni. Ez akár odáig vezethet, hogy gyakran már nem merek value betelni ellenük a riveren, mert lényegében csak ott mutatják meg a lapjuk erősségét.

2. A river check/raise blöff. Én korábban valahogy úgy voltam vele, hogy ez szinte sohasem blöff, hiszen ha blöffölni akarna valaki a riveren, akkor inkább elölről belenyitna a kaszába egy méreteset. Nos, újabban számos esetben mentek ellenem check/raise allin a riveren, nem egyszer totál air-rel. Ilyenkor a kassza méretének és a lapom erősségének függvényében hoztam egy döntést, de általában azért a TPTK-szerű lapokat egy jókora overbet allinra el szoktam engedni, hogy aztán meg csodálkozzak egy nagyot, amikor büszkén megmutatják a szar lapjukat.

Ti nem tapasztaltatok mostanában ilyeneket?

Az első típussal én is rendszeresen találkozom, de a river blöff check-raise nekem új.

olegg
Válasz Triccianus kommentjére
2010. máj. 7. 13:43

Lásd pl. a 667. hsz-ben leírt handet.

Az első típussal én is rendszeresen találkozom, de a river blöff check-raise nekem új.

Triccianus
Válasz olegg kommentjére
2010. máj. 7. 13:46

Lásd pl. a 667. hsz-ben leírt handet.

Ez durva. És ez rendszeres jelenség, azt mondod? Akkor ezek szerint még csak engem kerültek el eddig :)

olegg
2010. máj. 7. 13:50

Nem mondom, hogy rendszeres, de mostanában egyre többször fordul elő velem.

Triccianus
Válasz olegg kommentjére
2010. máj. 9. 11:39

Nem mondom, hogy rendszeres, de mostanában egyre többször fordul elő velem.

Na nekem is megvolt az első ilyenem. Overagro barom az ellenfél, rövid időn belül már a harmadik river all-in-ját megunva úgy döntöttem, ezúttal lecallolom a top Q párommal. Nála gyönyörű 42 off, amivel 2 utcán át megadott, a harmadikon all-in check-raise-elt :)

Triccianus
2010. máj. 9. 11:54

Amúgy csak nekem tűnik úgy, hogy a 4 fős (két asztalos) HU SnG-ken valamivel gyengébb a mezőny, mint az azonos nevezési díjú normál HU-kon? Általában nem szoktam ilyeneket játszani, csak néha-néha, de nekem eddig ez jött le.

Hideyoshi
2010. máj. 9. 12:08

Amúgy csak nekem tűnik úgy, hogy a 4 fős (két asztalos) HU SnG-ken valamivel gyengébb a mezőny, mint az azonos nevezési díjú normál HU-kon? Általában nem szoktam ilyeneket játszani, csak néha-néha, de nekem eddig ez jött le.

Jól látod, van benne perspektíva, érdemes ezeken indulni.

cincinatus
Válasz Hideyoshi kommentjére
2010. máj. 9. 12:20

És mit tudtok ezekről a dupla stackes HU Sng-ről az FTP-n, érdemes ezt játszani?

Hideyoshi
Válasz cincinatus kommentjére
2010. máj. 9. 12:25

És mit tudtok ezekről a dupla stackes HU Sng-ről az FTP-n, érdemes ezt játszani?

Hát ez nagyon alkat kérdése, mert időben jobban kinyúlik a játék, én mikor játszottam, azon vettem észre magam, hogy elfogy a türlemem és többet kezdek kockázatatni egy idő után.
200$os tét alatt én nem játszanám, mert ott pörög a többi asztal is, de nagy téteken már nem lehet válogatni, be kell vállalni turbótól deepeig bármit.

Élő ügyfélszolgálat