A stop&go hasznos dolog én is alkalmazom, amikor csak lehet, de jó szituáció kell hozzá vagy egy olyan flop ami valószínűleg nem találta el az ellenfelet vagy amitől megriad.
A két postolt handed pont ezt a két szitut mutatja be:)
Más, most olvastam Triccianus blogját és a rettegett tilt mellett a másik lényeges problémáról írt HU műfajban (amiről egyébként kevés szó esik) ez pedig a TÜRELMETLENSÉG.
Szerintem mindenki tegye a szívére a kezét és gondoljon bele hány meccset bukott már emiatt. (Én - pedig alapvetően türelmes ember vagyok - rengeteget.)
Sajnos ez még sokszor tiltmentes időszakban is felüti a fejét.
Úgy gondolom alapvetően a pókeren kívüli egyéb tényezőknek van nagy szerepe ebben, ezért lenne fontos mindig ideális lelki állapotban játszani, ami viszont nagyon leszűkítené a játékidőt:)
Ezért inkább arra koncentrálok, hogyha kifejezetten rossz lelki állapotban vagyok legalább akkor ne játsszak.
Szerintetek hogyan lehetne ezen még javítani?
Én is alkalmazom, de nagyon ritkán és soha nem a partik elején, hanem amikor már jó az imagem az ellenfélnél.
A türelem/türelmetlenség témaköre megér egy misét, ha bukom nagyon nagy % miatta van.
Ellenszer: ha lehetséges reggel játszom, frissen és pihenten. Kizárva minden zavaró körülményt.
stop&go
Stop&go-t leginkább lap nélkül érdemes csinálni, vagy monsterrel adott ellenfél esetén. Jobban tetszene a játék, ha ezt egy magas lappal csinálod itt,
Vélemények?
Visszanézve az első szituációban talán tényleg jobb lett volna a preflop allin, hiszen A2-A6, valamint 22-55 is megadott volna itt, amely ellen 70-30-at, vagy 80-20-at játszhattam volna. (Ráadásul itt még volt egy minimális fold equity is preflop). A stop&go esetében már előre eldöntjük, hogy a flopon allin megyünk, függetlenül annak textúrájától. Én inkább kis párokkal szeretem csinálni. Ászos prémium lapokkal inkább visszatolom preflop, pont amiatt, mert kisebb ászos kezek, valamint KT-KQ is tartani fogják az allint, melyekkel szemben egyértelmű előnyben vagyunk preflop.
Visszanézve az első szituációban talán tényleg jobb lett volna a preflop allin, hiszen A2-A6, valamint 22-55 is megadott volna itt, amely ellen 70-30-at, vagy 80-20-at játszhattam volna. A stop&go esetében már előre eldöntjük, hogy a flopon allin megyünk, függetlenül annak textúrájától. Én inkább kis párokkal szeretem csinálni Ászos prémium lapokkal inkább visszatolom preflop, pont amiatt, mert kisebb ászos kezek is tartani fogják az allint.
Kis párokkal a preflop all in sokkal jobb, mind ebben a szituban is, set vadászat nem kifizetödő velük.
AK/AQ-val nem megyek all int 0,5/1bb-re, értelmetlen lenne...
Ja, tényleg az a másik.:) Összekevertem.
Gondolkodtam a stop nálam nem nagyon van, de go and go annál inkább, mint itt:
Stacks:
SB 1,660
Hero 1,340
Blinds: 15/30
Pre-Flop: (45, 2 players) Hero is BB 9d Ad
SB raises to 120, Hero raises to 360, SB calls 240
Flop: Qs Qh 2d (720, 2 players)
Hero goes all-in 980, SB folds
Final Pot: 1,700
Hero wins 1,700 (net +360)
SB lost 360