Póker Fórum Archívum > Sit&Go > SNG közösség topicja

straubbazsi
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2011. máj. 18. 17:02

Pont most néztem egy videót, ami a hasonló témákat taglalja és kb. pont ugyanez a szitu volt az egyik példa :) Axo -nál itt tényleg ATo az alja.. persze ha felételezzük, hogy az ellen is figyelmbe veszi, hogy melyik az ideális steal - resteal skála (főleg ismeretlen ellen) illetve tisztában van az ICM hatással és a kockázat / nyerség arányának fogalmával, de ugye ez nem mindig valósul meg :)

Nem értem, hogy jön ez ide. Te állítod be az emelő és a megadó skáláját is. Neked kell figyelembe venni, hogy ő milyen játékos.

straubbazsi
Válasz hunsilverline kommentjére
2011. máj. 18. 17:14

Hm...szerintem nagyon túlértékelitek ezt a Wizard dolgot. Pont tegnap beszéltem az amerikai SNG oktatóval és amikor meghallotta, hogy nem használom, nagyon örült. Az a Wizard egy robotjátékra tanít meg. Ezért van az, hogy valaki 100%-osan teljesít a tesztjében és mégis -% roija van. A wizard annyi mindent nem vesz figyelembe, amit az asztalon nekünk figyelembe kell venni. De persze ez csak egy vélemény:) Ui: hány vaknál tetted be T8-cal? Én szerintem igaza volt amikor azt mondta amit, mert akármilyen széles is a range, a T8 nem megadó lap max ha ilyen 3-4 BB-d van, akkor egye fene gamblerkedjünk. De 8+ vak felett biztos h nem megadó, bárki is legyen az ellenfél. Persze pusholni T8 suittal már lehet 8 vakkal ha olyan a szitu, de megadni nem.

Baromság.

Miért tanít meg robotjátékra? Ezt szeretném, ha megmagyaráznád.

A kvíz (teszt) a wizardban egy tizedrangú dolog. Van kistucat ingyenesen elérhető alternatíva. Nem ez a Wizard lényege. Sejted egyáltalán, hogy mire lehet használni?

Aha, sok szempontot kell figyelembe venni. Például? És ha elkezded sorolni, az ICM, a sztekeloszlás, a $EV hányadik lesz a sorban? Mihez képest változtatod a skáládat?
Vagy egy az egyben kevered a Wizardot egy szimpla ICM kalkulátorral, ami megmondja a nasht (nem mintha azt nem kellene tudni..)? Mert mire használjuk a Wizardot? Arra, hogy figyelembe vesszük a tényezőket, az ellenfeleket. És, ha -EV akarunk pusholni, akkor megmondja, hogy mivel kell, még akkor is, ha nem látja, hogy emelkedni fog a vak, vagy, hogy köv leosztásban any2 callunk lesz.

Honnan tudod, hogy mikor lehet T8s megadni, ha nem használsz Wizardot?

SNG oktató Wizard nélkül... imádom! Jaxtraw-ról van szó? Imádom!

hunsilverline
Válasz straubbazsi kommentjére
2011. máj. 18. 17:19

Baromság.

Miért tanít meg robotjátékra? Ezt szeretném, ha megmagyaráznád.

A kvíz (teszt) a wizardban egy tizedrangú dolog. Van kistucat ingyenesen elérhető alternatíva. Nem ez a Wizard lényege. Sejted egyáltalán, hogy mire lehet használni?

Aha, sok szempontot kell figyelembe venni. Például? És ha elkezded sorolni, az ICM, a sztekeloszlás, a $EV hányadik lesz a sorban? Mihez képest változtatod a skáládat?
Vagy egy az egyben kevered a Wizardot egy szimpla ICM kalkulátorral, ami megmondja a nasht (nem mintha azt nem kellene tudni..)? Mert mire használjuk a Wizardot? Arra, hogy figyelembe vesszük a tényezőket, az ellenfeleket. És, ha -EV akarunk pusholni, akkor megmondja, hogy mivel kell, még akkor is, ha nem látja, hogy emelkedni fog a vak, vagy, hogy köv leosztásban any2 callunk lesz.

Honnan tudod, hogy mikor lehet T8s megadni, ha nem használsz Wizardot?

Ne gerjeszd a feszkót és ne legyél ennyire tudálékos és lekezelő. Majd ha 500+on tolod, de inkább akkor se.

Üdv, természetesen ilyen stílusra nincs mit reagálnom.

Galambos Tarzan
2011. máj. 18. 17:22

Konkurens pokerszájton átnéztem az úgynevezett "rebound" táblázatokat, és itt ugye az van megadva, hogy ha az ellenfél beszállt mondjuk MP -ből akkor te milyen zsetonállásnál milyen lapokkal pusholhatsz, tök mindegy mi volt a move előtted, tehát emelt -e vagy pedig csak megadott.

Annyi lenne a kérdés, hogy aki ismeri ezeket a táblázatokat, pontosan hogyab értelmezi? Mi módosul, ha emeltek mondjuk EP -ből, majd jön egy miniraise középről és CO ülök olyan lappal amivel elméletileg pusholhatnék?

Illetve mi van, ha előttem ketten AI -t mondtak? Nyilván oda erősebb lap kell, csak itt ezekre nincsen egyértelmű magyarázat.

Valaki tudja miről beszélek? :D Bazsi Te biztos!

Észrevettem, hogy csinálok mínuszos moveokat egyébként jó lappal, csak nem veszem eléggé figyelmbe az ellen pozícióját, ezért lenne itt némi magyarázatra szükségem, már nem szövegértési gondjaim vannak, csak úgy általában bizonyos pozíciókból jövő emelésekre rosszul pusholok.

Azt mondja pl. rebound "táblázat kisvakban" tehát akkor ha az enemy beszáltt kisvakból én a táblázatban szereplő lapokkal pusholhatnék rá? Ez így ok?

straubbazsi
Válasz hunsilverline kommentjére
2011. máj. 18. 17:33

Ne gerjeszd a feszkót és ne legyél ennyire tudálékos és lekezelő. Majd ha 500+on tolod, de inkább akkor se.

Üdv, természetesen ilyen stílusra nincs mit reagálnom.

OK, majd akkor.

Egyébként, nem értem, mivel voltam ennyire lekezelő. A kritikád alapján sosem használtál Wizardot és nem tudod, hogy mire való. Ezt kérdések formájában akartam felfejteni.
Vagy erős úgy nyitni, hogy baromság? Lehetséges, nem vagyunk haverok, hogy ilyen stílust megengedjek magamnak! Elnézést, de itt nem szoktam ezzel törődni, mert ha azt írom, amit gondolok, akkor az közvetlenebb, gyorsabb, tisztább, célravezetőbb. Persze megpróbálkozhattam volna a "neharagudj, de nem értek veled egyet" formulával is.

A tudálékost itt most nem tudom értelmezni.

Természetesen, elfogadom, hogy nem akarsz válaszolni a kérdéseimre. A jövőben kerülöm ezt, viszont, ha olyan tanácsokat adsz másoknak, amivel (messze) nem értek egyet, akkor továbbra is jövök.. (őő) tudálékoskodni.

straubbazsi
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2011. máj. 18. 17:35

Valaki tudja miről beszélek? :D Bazsi Te biztos!

Nem igazán. : D

De tippre ez nagyon kezdőknek szól, neked meg tapasztaltabbnak kell lenned : ). Na meg mondanom sem kell, ott a Wizard! ;P

Privátban átdobhatod a linket, ha akarsz vmi gyors véleményt kapni.

balage78
Válasz szr kommentjére
2011. máj. 18. 20:26

Ez a büntetés annak, aki eldobja a 88-t 500-as bb-nél, ahelyett, hogy pusholná.

gondolkodtam a callon, de szerintem ez fold, én csak JJtől adnám. Szerintetek?

balage78
2011. máj. 18. 20:37

ezt biztos nem igy értette..
mondjuk biztos csak nekem tunt fel, hogy az első 15k sngn 3-4 évvel ezelőtt volt nyerő, amikor talán könnyebb volt nyerni, azóta 15k játék alatt minuszos.
Ez persze felvet még egy halom kérdést a szórásról...

trixilw
Válasz balage78 kommentjére
2011. máj. 18. 20:59

ezt biztos nem igy értette..
mondjuk biztos csak nekem tunt fel, hogy az első 15k sngn 3-4 évvel ezelőtt volt nyerő, amikor talán könnyebb volt nyerni, azóta 15k játék alatt minuszos.
Ez persze felvet még egy halom kérdést a szórásról...

Valahogy nem tudok hinni egy 15 ezres downban.

straubbazsi
Válasz trixilw kommentjére
2011. máj. 18. 21:50

Valahogy nem tudok hinni egy 15 ezres downban.

SNE hajszolása közben, azért nem nehéz összerakni.

Élő ügyfélszolgálat