Póker Fórum Archívum > Sit&Go > SNG közösség topicja

Johnny Diablo
Válasz balage78 kommentjére
2011. márc. 5. 22:39

hopp, mekkora vitát szültem ;-)
de azért jó hogy ennyien hozzászolnak, érdekes gondolatok.
annyit azért kiemelnék, hogy az sngben a legfontosabb dolog az ITM.
meg annyit hogy dollár EVt számoljatok.
AA dobás, ha nem is mindennapos, de előfordul, saton tök hétköznapi, de sngben sem ritka: ha 4-5en vagyunk simán dobok AAt ha a CL pushol, és van 2-3 ultrashort, én meg kényelmes 2. stackel ülök...
A QQs handben is azért merült fel bennem a dobás, mert ha 4en lennénk, és nem én lennék kényszerallinen a köv 2 handben, hanem a shortstack, akkor bizony dobó az AA.
de egyébként lassan meggyőztök ;-), valaki beirná wizardba, kiváncsi vagyok mit mond, és hogy mekkora stackel dobo itt az AA? köszi

AA-t semilyen helyzetben nem dobok SNG-ban még ultra ss-ek figyelembevételével sem. egy
MTT FT-ön vagy egy satelite SNG-n ahol magasabb a nyereménylépcső vagy a bejutás a tét ott lehet ilyen helyzet, de szimpla SNG-n soha. ezt szerintem te sem gondolod komolyan, hogy AA-t dobsz mert a CL pusholt és van ss az asztalnál!! nem tudom mekkora limiten játszol de ez hihetetlen kijelentés volt! akkor kérlek írd le a megadórangedet egy ilen helyzetben. jah, hogy nincs ilyen!:) hát én imádnálak ha veled kéne játszanom. folyton rádtolnám any2-val mert parázol betenni a stackedet bubleban.

Joc
2011. márc. 5. 22:48

hopp, mekkora vitát szültem ;-)
de azért jó hogy ennyien hozzászolnak, érdekes gondolatok.
annyit azért kiemelnék, hogy az sngben a legfontosabb dolog az ITM.
meg annyit hogy dollár EVt számoljatok.
AA dobás, ha nem is mindennapos, de előfordul, saton tök hétköznapi, de sngben sem ritka: ha 4-5en vagyunk simán dobok AAt ha a CL pushol, és van 2-3 ultrashort, én meg kényelmes 2. stackel ülök...
A QQs handben is azért merült fel bennem a dobás, mert ha 4en lennénk, és nem én lennék kényszerallinen a köv 2 handben, hanem a shortstack, akkor bizony dobó az AA.
de egyébként lassan meggyőztök ;-), valaki beirná wizardba, kiváncsi vagyok mit mond, és hogy mekkora stackel dobo itt az AA? köszi

Beírtam a szitut wizardba, azt mondja any2 push. BB call range-t 100%-ra állítottam, úgyis mindennel meg fog adni.

Viszont valahol olvastam, hogy az ICM pont az ilyen szituknál nem jó, ahol a köv. körben megesz valakit a vak.

csiko13
2011. márc. 5. 22:54

és ha már itt tartunk: a QQ utáni következő handben kötelező berakni az egy nagyvakot?

- submitted 03-05-2011 - 15:26 pm - Poker Hand Replays

Az előbb posztolt handben nem 1204 zsetonnal fejezted be? Hogy lett ebből most 808?
Na mindegy. Ezt én eldobtam volna, mert ez a sortinak kényszer all-in. Adjuk meg a lehetőségét, hogy kiessen, ha nem teszi akkor lesz 256 zsetonja, ami szintén kényszer all-in utána ellenünk. Ha itt mondjuk alszik a CL vagy beüti a fejét és képes dobni, akkor csak ellenünk 512 zsetonért. Szóval két esélye is lesz távozni az asztaltól, amit mindenképp illik megadni neki, ha már megdolgozott érte.

Johnny Diablo
2011. márc. 5. 22:55

és ha már itt tartunk: a QQ utáni következő handben kötelező berakni az egy nagyvakot?

- submitted 03-05-2011 - 15:26 pm - Poker Hand Replays

nem tudom, hogy maradt 1bb-d de azt figyelembe véve, hogy ketten lesztek a BB ellen betenném. ha azt nézem, kicsi az esélye annak, hogy dobsz és a ss bent marad plusz te a következő leosztásban jobb lapot kapsz, ami holdol is megint betenném. viszont (wizard hiányában) icm trainer szerint dobó lenne.

TheManWithNoName
Válasz Johnny Diablo kommentjére
2011. márc. 5. 22:58

AA-t semilyen helyzetben nem dobok SNG-ban még ultra ss-ek figyelembevételével sem. egy
MTT FT-ön vagy egy satelite SNG-n ahol magasabb a nyereménylépcső vagy a bejutás a tét ott lehet ilyen helyzet, de szimpla SNG-n soha. ezt szerintem te sem gondolod komolyan, hogy AA-t dobsz mert a CL pusholt és van ss az asztalnál!! nem tudom mekkora limiten játszol de ez hihetetlen kijelentés volt! akkor kérlek írd le a megadórangedet egy ilen helyzetben. jah, hogy nincs ilyen!:) hát én imádnálak ha veled kéne játszanom. folyton rádtolnám any2-val mert parázol betenni a stackedet bubleban.

"de szimpla SNG-n soha"
"nem tudom mekkora limiten játszol de ez hihetetlen kijelentés volt! akkor kérlek írd le a megadórangedet egy ilen helyzetben. jah, hogy nincs ilyen!:) hát én imádnálak ha veled kéne játszanom"

nemcsak végtelenül nagyképű és paraszt kijelentés (földművelők no offense)
de ostoba is

létezik ilyen szituáció pl
9handed 50/100
cut off 100 fold
btn 100 fold
sb 10000 push
hero 3300 AA: icm szerint itt mindent, azaz AA-t is dobni kell
nézz utána ha nem hiszed, de ha anytwo pushon is van sb, akkor is -$ev a megadás

TheManWithNoName
Válasz csiko13 kommentjére
2011. márc. 5. 23:00

Az előbb posztolt handben nem 1204 zsetonnal fejezted be? Hogy lett ebből most 808?
Na mindegy. Ezt én eldobtam volna, mert ez a sortinak kényszer all-in. Adjuk meg a lehetőségét, hogy kiessen, ha nem teszi akkor lesz 256 zsetonja, ami szintén kényszer all-in utána ellenünk. Ha itt mondjuk alszik a CL vagy beüti a fejét és képes dobni, akkor csak ellenünk 512 zsetonért. Szóval két esélye is lesz távozni az asztaltól, amit mindenképp illik megadni neki, ha már megdolgozott érte.

404 zsetonja volt, azt duplázta így lett 808 (a bb hoz visszament a maradék kb 400) a replayer ezt nem mutatja

TheManWithNoName
2011. márc. 5. 23:01

+1
egyetértek, egyébként wizard szerint is fold

csiko13
2011. márc. 5. 23:11

Újraolvastam a hsz-eket és megpróbáltam magam a az adott a konkrét problémán kívül helyezni és a kialakult szituációt vizsgálni. Egy ilyen helyzet akkor alakulhat ki, amikor egy jó játékos észreveszi azt, hogy az asztalnál ülő játékosok a sorti kiesésére várnak, mindenféle pszeudo-tudományokat segítségül hívva magyarázva azt, hogy miért dobálnak. Ő pedig miniraisekkel addig szívja bénázók stackjét, akik ugye az előbbiek miatt nem fognak pusholni, amíg azokból is sortik lesznek. Na most éppen azt rágjuk, hogy ebből hogyan lehet jól kijönni. A válaszom az, hogy sehogy. Azt kell elkerülni, hogy kialakuljon ez a helyzet. 1-1,5 BB-nél ICM-el meg Wizardal babrálni nem hiszem, hogy eredményt hoz. Ha vágjuk az ICM-et, akkor már vagy nem ülünk ennél az asztalnál, vagy nem ekkora stackkel.

csiko13
Válasz TheManWithNoName kommentjére
2011. márc. 5. 23:48

9handed 50/100
cut off 100 fold
btn 100 fold
sb 10000 push
nézz utána ha nem hiszed, de ha anytwo pushon is van sb, akkor is -$ev a megadás

És tényleg.

Johnny Diablo
Válasz TheManWithNoName kommentjére
2011. márc. 5. 23:56

"de szimpla SNG-n soha"
"nem tudom mekkora limiten játszol de ez hihetetlen kijelentés volt! akkor kérlek írd le a megadórangedet egy ilen helyzetben. jah, hogy nincs ilyen!:) hát én imádnálak ha veled kéne játszanom"

nemcsak végtelenül nagyképű és paraszt kijelentés (földművelők no offense)
de ostoba is

9handed 50/100
cut off 100 fold
btn 100 fold
sb 10000 push

na még egyszer! nem azt mondtam hogy nincs ilyen szituáció!!! azt hogy "tök hétköznapi és sng ben sem ritka" az egy óriási baromság! van ilyen helyzet de ez nem hétköznapi standard dolog! a kedvedért beütögettem trainerbe és 0,9% KK+ callt dobott rá. tehát icm trainer szerint ez call.

Élő ügyfélszolgálat