hopp, mekkora vitát szültem ;-)
de azért jó hogy ennyien hozzászolnak, érdekes gondolatok.
annyit azért kiemelnék, hogy az sngben a legfontosabb dolog az ITM.
meg annyit hogy dollár EVt számoljatok.
AA dobás, ha nem is mindennapos, de előfordul, saton tök hétköznapi, de sngben sem ritka: ha 4-5en vagyunk simán dobok AAt ha a CL pushol, és van 2-3 ultrashort, én meg kényelmes 2. stackel ülök...
A QQs handben is azért merült fel bennem a dobás, mert ha 4en lennénk, és nem én lennék kényszerallinen a köv 2 handben, hanem a shortstack, akkor bizony dobó az AA.
de egyébként lassan meggyőztök ;-), valaki beirná wizardba, kiváncsi vagyok mit mond, és hogy mekkora stackel dobo itt az AA? köszi
hopp, mekkora vitát szültem ;-)
de azért jó hogy ennyien hozzászolnak, érdekes gondolatok.
annyit azért kiemelnék, hogy az sngben a legfontosabb dolog az ITM.
meg annyit hogy dollár EVt számoljatok.
AA dobás, ha nem is mindennapos, de előfordul, saton tök hétköznapi, de sngben sem ritka: ha 4-5en vagyunk simán dobok AAt ha a CL pushol, és van 2-3 ultrashort, én meg kényelmes 2. stackel ülök...
A QQs handben is azért merült fel bennem a dobás, mert ha 4en lennénk, és nem én lennék kényszerallinen a köv 2 handben, hanem a shortstack, akkor bizony dobó az AA.
de egyébként lassan meggyőztök ;-), valaki beirná wizardba, kiváncsi vagyok mit mond, és hogy mekkora stackel dobo itt az AA? köszi
és ha már itt tartunk: a QQ utáni következő handben kötelező berakni az egy nagyvakot?
- submitted 03-05-2011 - 15:26 pm - Poker Hand Replays
és ha már itt tartunk: a QQ utáni következő handben kötelező berakni az egy nagyvakot?
- submitted 03-05-2011 - 15:26 pm - Poker Hand Replays
AA-t semilyen helyzetben nem dobok SNG-ban még ultra ss-ek figyelembevételével sem. egy
MTT FT-ön vagy egy satelite SNG-n ahol magasabb a nyereménylépcső vagy a bejutás a tét ott lehet ilyen helyzet, de szimpla SNG-n soha. ezt szerintem te sem gondolod komolyan, hogy AA-t dobsz mert a CL pusholt és van ss az asztalnál!! nem tudom mekkora limiten játszol de ez hihetetlen kijelentés volt! akkor kérlek írd le a megadórangedet egy ilen helyzetben. jah, hogy nincs ilyen!:) hát én imádnálak ha veled kéne játszanom. folyton rádtolnám any2-val mert parázol betenni a stackedet bubleban.
Az előbb posztolt handben nem 1204 zsetonnal fejezted be? Hogy lett ebből most 808?
Na mindegy. Ezt én eldobtam volna, mert ez a sortinak kényszer all-in. Adjuk meg a lehetőségét, hogy kiessen, ha nem teszi akkor lesz 256 zsetonja, ami szintén kényszer all-in utána ellenünk. Ha itt mondjuk alszik a CL vagy beüti a fejét és képes dobni, akkor csak ellenünk 512 zsetonért. Szóval két esélye is lesz távozni az asztaltól, amit mindenképp illik megadni neki, ha már megdolgozott érte.
Az előbb posztolt handben nem 1204 zsetonnal fejezted be? Hogy lett ebből most 808?
Na mindegy. Ezt én eldobtam volna, mert ez a sortinak kényszer all-in. Adjuk meg a lehetőségét, hogy kiessen, ha nem teszi akkor lesz 256 zsetonja, ami szintén kényszer all-in utána ellenünk. Ha itt mondjuk alszik a CL vagy beüti a fejét és képes dobni, akkor csak ellenünk 512 zsetonért. Szóval két esélye is lesz távozni az asztaltól, amit mindenképp illik megadni neki, ha már megdolgozott érte.
Újraolvastam a hsz-eket és megpróbáltam magam a az adott a konkrét problémán kívül helyezni és a kialakult szituációt vizsgálni. Egy ilyen helyzet akkor alakulhat ki, amikor egy jó játékos észreveszi azt, hogy az asztalnál ülő játékosok a sorti kiesésére várnak, mindenféle pszeudo-tudományokat segítségül hívva magyarázva azt, hogy miért dobálnak. Ő pedig miniraisekkel addig szívja bénázók stackjét, akik ugye az előbbiek miatt nem fognak pusholni, amíg azokból is sortik lesznek. Na most éppen azt rágjuk, hogy ebből hogyan lehet jól kijönni. A válaszom az, hogy sehogy. Azt kell elkerülni, hogy kialakuljon ez a helyzet. 1-1,5 BB-nél ICM-el meg Wizardal babrálni nem hiszem, hogy eredményt hoz. Ha vágjuk az ICM-et, akkor már vagy nem ülünk ennél az asztalnál, vagy nem ekkora stackkel.
létezik ilyen szituáció pl
9handed 50/100
cut off 100 fold
btn 100 fold
sb 10000 push
hero 3300 AA: icm szerint itt mindent, azaz AA-t is dobni kell
nézz utána ha nem hiszed, de ha anytwo pushon is van sb, akkor is -$ev a megadás
"de szimpla SNG-n soha"
"nem tudom mekkora limiten játszol de ez hihetetlen kijelentés volt! akkor kérlek írd le a megadórangedet egy ilen helyzetben. jah, hogy nincs ilyen!:) hát én imádnálak ha veled kéne játszanom"
nemcsak végtelenül nagyképű és paraszt kijelentés (földművelők no offense)
de ostoba is
létezik ilyen szituáció pl
9handed 50/100
cut off 100 fold
btn 100 fold
sb 10000 push
hero 3300 AA: icm szerint itt mindent, azaz AA-t is dobni kell
nézz utána ha nem hiszed, de ha anytwo pushon is van sb, akkor is -$ev a megadás