Tir-X
Válasz chivasr911 kommentjére
2013. júl. 27. 17:07

mekkora Fto3bet UTGvsD, (vagy mekkora 4bet range adott szituban) calloznál inkább?

Hát pont ez a baj, hogy azt mondja teljesen mindegy, szóval erre a kérdésre a válasza az kéne legyen majd, hogy semmilyennél, mert std 3bet 100%.
És bár sokszor az lesz, de hogy teljesen mindegy volna, az nagy hiba sztem :)

forexnub
Válasz Ice-pocó kommentjére
2013. júl. 27. 17:11

Kérdések: Miért nem 3betelsz AK-val Button-ön pre?
Flop miért csak check?
Turn miért raise?
River miért nem check?
A river bet egy turn bet/call után pont a chek/raise miatt veszélyes!
SD-képes vagy, szerintem egy AJ, AQ típusú lappal nem fizetne ki

1. ep 11%ba nyit (nincs most nálam a hm, de úgyrémlik 60% körül dob) szóval mindent eldob amit dominálok kb, 4bet esetén pedig valószínű dobnom kellene

2. mivel nem cbetel valószínű nem sd képes, és olyan lapja lehet amit dominálok, így ha turn jön akkor még nyerhetek pár bb-t tőle, ha nem jön turn akkor ott is el tudom vinni a potot valószínű

3. mert ha A-ja van, akkor nem fogja eldobni
4 mert amivel turn megadot azzal valószínű river is megad

chivasr911
Válasz Tir-X kommentjére
2013. júl. 27. 17:18

Hát pont ez a baj, hogy azt mondja teljesen mindegy, szóval erre a kérdésre a válasza az kéne legyen majd, hogy semmilyennél, mert std 3bet 100%.
És bár sokszor az lesz, de hogy teljesen mindegy volna, az nagy hiba sztem :)

persze, erre próbáltam rávezetni, mert egy normál Fto 3bet stattal is csak a 11-es RFI ellen elég vékonyan fogunk plusszolni, simán lehet -EV, ha mondjuk hero is feszes, 6maxon általában megéri átlag reg ellen, ha normál imageünk van, mert lesz annyi 4bet böff, hogy megérje, de ott is van amikor a call a jobb választás, bár elég ritka

vadallat
Válasz forexnub kommentjére
2013. júl. 27. 20:32

értem amit mondotok, és igazatok van, hogy feszes ellen stb..stb.., de én ilyen tigris lapokkal nem niteskednék ennyire :) ez csak egy vélemény, nem kell fennakadni rajta. btn-ból odapörkölnék AK-val. szerintem pozícióban még mindig könnyebben blöffölhetünk ha gyengeséget mutat majd flopon.

a lényeg: igazat adok nektek, de vitán kívül: én több értelmét látom visszaemelni

Tir-X
2013. júl. 27. 21:59

Jó hát nyilván amikor Te játszol, a Te dolgod, de azért ha minden kis edget meg akarsz szerezni, akkor ne így gondolj az ilyen szitukra, hogy igazából nincs rá indokod, csak azért emelsz inkább 100%, mert nehogymá' Ak-val ne :D Mert ez ugye nem arról szól, hogy Neked vagy neki nagyobb a szerszám, hanem hogy mi éri meg jobban.

Szóval ha egyetértesz, akkor nem vágom miért ragaszkodsz mégis ahhoz, hogy márpedig mindegy mi van, emelni kell. Persze mondom, saját pénzed, saját játékod, de ilyet nincs értelme írni sztem, hogy igazat adok nektek, de több értelmét látom a másik verziónak. Ez totál ellentmondás, még ha jószándék volt is, hogy ne vitázzunk :D De ez csak stratégiai eszmecsere, nem vita :)

Ice-pocó
2013. júl. 28. 6:15

...Button-ön AK-val 3betelek HU szituban....punk-tum!!!!!

misirulez
Válasz Ice-pocó kommentjére
2013. júl. 28. 6:30

...Button-ön AK-val 3betelek HU szituban....punk-tum!!!!!

Nagyon helyes, a gondolkodás egyébként is árt a lossratenek.

hero (BTN) ($101.25) 101bb
SB ($35.57) 36bb
BB ($58.63) 59bb

szerk.:
Egyébként van egy ehhez hasonló nl100fr vs. feszes UTG topik, ahol az lett a végkövetkeztetés, hogy AKo nemhogy 3betre nem jó, hanem épphogy dobni kéne preflop.
Igaz elég spéci hand volt, asszem ott voltak posztflop readek is. Ha valaki emlékszik belinkelhetné.

titcar
2013. júl. 28. 8:55

15/11 az kb. egy tök átlagos fr reg, épp hogy csak 1 kicsit feszesebb az átlagnál, csak mondom :D

sima 3bet btnról

postflop semmi koncepciót nem látok benne...

kis-t
2013. júl. 28. 9:08

Itt már inkább dobnám. Bár én a rivert inkább check - calloltam volna.

El Huron
2013. júl. 28. 9:20

Most komolyan srácok,hüledezve olvasgatom a hozzászólásokat.Elsősorban azokét,akik 3betelnének...hát OMG. Ez a tipikus nem gondolkodom AK-m van Buttonon 3betelek,nagyon rossz.
Ez full ring emberek,full ring. Még 6maxon sem 3betelünk UTG opener nit-eket AK-lyal.
Persze a range-ben alig van olyan lap,ami ellen 50%-nál jobban teljesítünk,szórjuk ki azokat is 3bettel,mert abban biztosak lehetünk,hogy az UTG 4bet range szétver minket.Ha csak nem vagyunk olyan über aggró 3bet monkey-k,de erről nem szól a fáma.(valaki szerint feljebb AQ,AJ lapokkal simán tönkremegy,hát ez is egy nagy LOL.Hol van ilyen? Max NL2-n)
Szóval akkor értékért nem 3betelhetünk,3beteljünk blöffből? AK-lyal? pozícióban? ez is jól hangzik ugye?...
Na mindegy.
Pre standard call.
Flop: bet és fold,ha check raisel.Nem is értem mire jó a check back.
Turn: elég vékony ez a value raise,sok rosszabb nem fog megadni,mert nincs is range-ben,úgy meg nehéz.
River: easy fold,a turn bet-call range szerintem legrosszabb esetben is AQss,AJss(tehát az egyetlen apró kis szelete a turn range-nek,amit olyan ügyesen value raiseltünk,most az is odaért)

Élő ügyfélszolgálat