Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > Bottom straight a turnön, 3 betelt parti

Zsipali
Válasz BaLa kommentjére
2008. ápr. 7. 23:03

En sem tudnam eldobni jatek kozben, de igy utolag fel orat lehet gondolkozni, ennyi ido utan alaposan atgondolva eldobtam volna! :)

medgypeti
Válasz BaLa kommentjére
2008. ápr. 8. 0:21

Nem azt mondom, hogy én dobtam volna játék közben (99% hogy adnám:D), de ami flop után lehet nála az JJ, TT és AK. QQ+ biztosan cbetelt volna. Turnön szerintem kiesik a szet is, azzal egy ilyen játékos nem hiszem, hogy visszaemelt volna - én nem tenném, hisz nincs ami kifizet és nálad is lehet AK simán. Így maradt az AK. Persze azért nem zárható ki teljesen a szet sem.
Talán el lehet ezt dobni, bár én játék közben nem tudnám...

Igen, logikusan ki lehetett volna következtetni ezt az AK-t, pláne, hogy nem volt egy totál hülye az ellenfél.

Godmode
Válasz medgypeti kommentjére
2008. ápr. 8. 0:44

Ezt sajnos ki kell fizetni szerintem, arra gondolj, hogy forditott esetben o is meg fogja tenni ugyanezt...

kanrich_
Válasz BaLa kommentjére
2008. ápr. 8. 3:53

Nem azt mondom, hogy én dobtam volna játék közben (99% hogy adnám:D), de ami flop után lehet nála az JJ, TT és AK. QQ+ biztosan cbetelt volna. Turnön szerintem kiesik a szet is, azzal egy ilyen játékos nem hiszem, hogy visszaemelt volna - én nem tenném, hisz nincs ami kifizet és nálad is lehet AK simán. Így maradt az AK. Persze azért nem zárható ki teljesen a szet sem.
Talán el lehet ezt dobni, bár én játék közben nem tudnám...

Ebben, amit írtál, sok igazság van szerintem. Az ellenfél számai alapján teljesen nyilvánvaló, hogy nem fish. Így látatlanban azt mondanám, hogy egy jó regulár lehet, aki value-ra játsza a handjeit.

A preflop akció alapján leginkább a TT+ lapok, illetve az AK, esetleg AQ képezheti a range-et, persze beleférhet akár AJ, KQ, KJ is, nem tudom, hogy milyen lazán emel vissza lopásra.
Bár elképzelhető, hogy a TT és a JJ lapokat helytelenül slow-ra akarja játszani a floppon, az már számomra nagyon nem tűnik valószínűnek, hogy a turn után a visszaemelésedre all-in menjen ezen lapokkal. Itt ez szerintem nem túl logikus (ahogyan QQ-val sem az, hiszen a Te range-ed jelentős része lenne az AK, így inkább érdemesebb lenne megadnia). Az AQ-val szintén meglehetősen valószínűtlen lenne ez a játék a turn-ön.
Marad az AK és esetleg a KK, de a KK-t (amit még talán-talán el lehetne képzelni) azért zárnám ki, mert ilyen floppon azzal bizony emelnie kellett volna. Egyszerűen nem marad más logikus megoldás, csak az, hogy AK-ja van, ami ellen pedig drawing dead vagy. Még 31$ van előtted, ami 60BB, ami nagyon sok. Szerintem itt ezt a handet bizony el kellett volna engedned.

Egyébként még a partihoz:
1, A preflop megadást én nem kifejezetten szeretem ilyen lapokkal, de néha én is csinálom, különösen ha viszonylag keveset emel az ellenfél, mint most is.
2, A flop játék szerintem ok, a range-e alapján szinte minden lap le fog callolni, és a potot sincs értelme növelni. (AK, AQ lecallol, JJ, TT visszaemel, jó eséllyel AA és KK is)
3, A turn visszaemelés szeirntem teljesen felesleges. Főleg mivel gondolhatod, hogy AK simán lehet nála. Én itt nem emeltem volna, és a riveren is csak megadok (ha K vagy A jön, akkor pedig dobok).

Élő ügyfélszolgálat