Janika90
Válasz fejes1988 kommentjére
2009. márc. 14. 0:50
a flopon mint már írtam azért kell nyitni, mert nem valószínű, h flösse van (2%)
mivel nekünk Q szettünk van, így nem értem a kérdésed...hosszútávon a flop check mínusz EV
értem én ,de azt hiszem elbeszélünk egymás mellett. nem is a flösstől félek.
de ha betelünk és lejön a flösse akkor sokkal többet bukunk mint ha check lett volna. ha meg nem jön le a flösse akkor mirefel védtük a lapunakat?
castor11
Válasz Janika90 kommentjére
2009. márc. 14. 10:57
értem én ,de azt hiszem elbeszélünk egymás mellett. nem is a flösstől félek.
de ha betelünk és lejön a flösse akkor sokkal többet bukunk mint ha check lett volna. ha meg nem jön le a flösse akkor mirefel védtük a lapunakat?
fejes leírta, hogy mekkora %-ban lesz nála floppolt flush. Tehát, ha attól tartunk, hogy már madehand-je van, akkor is flop után még van kb 35%-unk, hogy javuljunk. Mivel azonban a 2% esély a floplushre a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető nagynak, ezért kötelező betelni, mert az összes egylapos flushdraw fizetni fog. Ha pedig pározódik a board, akkor tobbet nyerünk. A turnon és riveren már én sem keménykednék, mert kb az egészült ki, ami még fizetne. Ha flopon bekerülne az összes pénz és nem javulunk cooler... szerintem...
Janika90
Válasz castor11 kommentjére
2009. márc. 14. 11:02
de könyörgöm minek pumpálni a potkasszát ha még a lejövő lapokat se ismerjük????!!!
mert ha tudnám hogy csak egy párja van akkor megértem hiszen többet tudunk nyerni.
Arsen
2009. márc. 14. 11:26
fejes és castor szerintem érthetően leírta, hogy miért kell betelni. ;) egyértelmű: BET!
fejes1988
2009. márc. 14. 12:00
CHECK
megnyugodtam, h nem csak én gondolom azt, h a check egy akkora szar játék, mint hogy itt ülök. ha te úgy érzed, hogy csekkelni kell, akkor tedd azt, és ne fogadd meg a nálad tapasztaltabb játékosok tanácsát. hosszútávon a check iszonyat mínusz EV.ez egy a 20-ból eset, amikor flopot flushölt az ellen, a további 19 partiban nálunk rosszabb lapja lesz, kvázi value-t nyerünk...te meg vesztessz... ennyi, és nem kívánom tovább ecsetelni
Powerotti
Válasz medgypeti kommentjére
2009. márc. 14. 12:21
Janika90, nem muszáj ide írkálni, keress vmi más hobbit.