FR NL50 kétes sor
Ennél az asztalnál már jó ideje dobáltam a szemét lapokat, amikor jött ez a parti (gondolataimmal megkommenteztem):
Az ellenfél főleg NL50-en játszik (16,23/9,62/4,67), de előfordul NL100-on is. Vaklopása 21.47%
#1216647678: Table Table TH 52 - $0.25/$0.50 - No Limit Hold'em - 16:57:13 - 2008/08/30
Seat 1: TURBO-OMAR ($60.11)
Seat 2: Gesserit ($59.35)
Seat 3: Susikoira ($51.90)
Seat 4: Ladiss1 ($62.67)
Seat 6: JusuQ82 ($101.70)
Seat 7: mariocou30 ($54.75)
Seat 8: Bumbanas ($46.85)
Seat 9: markusso1 ($45.30)
Seat 10: Robsmaster ($85.30)
Bumbanas posts the small blind of $0.25
markusso1 posts the big blind of $0.50
mariocou30 is the button
*** HOLE CARDS ***
Dealt to Bumbanas [Kh Qc]
Robsmaster folds
TURBO-OMAR folds
Gesserit folds
Susikoira folds
Ladiss1 folds
JusuQ82 raises $1.75
mariocou30 folds
Bumbanas calls $1.75 (itt a fenti okok miatt adtam csak meg, meguntam a dobálást)
markusso1 folds
*** FLOP *** [Jd Td Ts]
Bumbanas checks
JusuQ82 bets $3.00
Bumbanas raises $8.00 (visszaemelek a SD-val, hátha már itt megszerezhetem a potot, ha nem találta el a flop az ellenfelet)
JusuQ82 calls $8.00 (valamilye van)
*** TURN *** [Jd Td Ts] [Ad]
Bumbanas bets $15.00 (lejött a sorom, de duplázódás és 3 szín is van, ez egy "jó vagyok" hívás)
JusuQ82 calls $15.00 (ezt is csak megadja)
*** RIVER *** [Jd Td Ts Ad] [6d] A pot 50$, elöttem még 22$.
Bumbanas checks (már 4 szín az asztalon, nézzük mit csinál az ellenfél?)
JusuQ82 goes all-in with $76.95 (ez most mi és miért?)
Bumbanas ???
Mit tegyek? Fullja van? Flöss? Ha nut lapja van, akkor miért tolja rám egy csekk után, hiszen egy 10-12$-os hívást még simán megadhatnék? Megint az a kérdés, hogy call vagy fold? És miért?
Senkinek semmi véleménye?
Szomorú vagyok.
hát hallod, ez kemény... én is bajban vagyok ezekkel. Leginkább a 4 szín zavar.... de lehet az ellen arra jatszik, hogy van egy jó magas színed, s a fulljával lestackkel, ez elég ellenfél függő is lehet.
De lehet csak látja, hogy megijedtél a 4 színtől, s ezért rádblöfföl a színnel.
Én ezt lehet elengedném, bár nagyon nehezen. utálom azokat a helyzeteket, amikor nekem leesik a sorom, de azzal a kártyával az ellennek a flush-e... s itt ráadásul van pározódás is a boardon....
turn chechk fold river fold bár már pot commiter vagy minden ver lényegében .
Szerintem verve vagy, fold.
A turn játék érdekes, talán tényleg jobb lenne elcheckelni, de nem vagyok biztos benne.
Tekintve a játékát az előző utcákon, valamilye kell, hogy legyen, ahogy azt te is írtad. Ugye preflop emelő is volt, így valszeg kapcsolódik a board-hoz. Így a riveren, ha nincs színe, valszeg elpasszolja, hisz gondolhatja, hogy showdown értékű lapja van ellened. Mégis rádtolta, kockáztatva, hogy esetleg egy kisebb káróval is a kezedben megadod. Tehát ezen logika alapján neki színe, vagy fullja kell legyen. Dobnám.
Hello
:Td: Eléggé kétes lehetőség ez számodra,de szerintem is a helyes válasz a dobás.Nagy valószínüséggel verve vagy ha nincs meg a szine akkor is lehetséges az ütőképes lap nála
Hát lehet, hogy én vagyok a fish, de ugye már feltettem a kérdést, hogy miért kell rámtolnia, hiszen jeleztem, hogy van valamim, tehát egy kisebb hívással simán pénzt rakat a potba, így meg inkább dobatás szaga van a licitnek. Mit látott ő tőlem? Flopon ráemelek, turn-ön lejön a 3. szín, erre hívok, river 4. szín erre check-elek. Azaz nyugodtan gondolhatta, hogy megijedtem a 4 színtől (így is volt). Ha mondjuk hív egy 18-20$-t gondolkodás nélkül dobok és soha nem kerül be ide a leosztás. Az azonnali allin viszont gondolkodóba ejtett és ez lett belőle:
Bumbanas goes all-in with $22.10
*** SUMMARY ***
Total pot $91.20 | Rake $3.00
Board: [Jd Td Ts Ad 6d]
TURBO-OMAR won ($0.00), mucks
Gesserit won ($0.00), mucks
Susikoira won ($0.00), mucks
JusuQ82 won ($0.00), showed [Tc Kc]
mariocou30 won ($0.00), mucks
Bumbanas won ($91.20), showed [Kh Qc]
markusso1 won ($0.00), mucks
Tehát megkapta az álom floppot a nem túl erős kezéhez, majd egyre gyengült és a riveren érezte, hogy csak dobatással nyerhet. Hát szarul csinálta. Mondhatnám, hogy milyen király read volt részemről, de nem igaz. Egyszerűen nem találtam a logikát benne és a megérzésemre hivatkozva megadtam. Még annyi, hogy valaki valahol azt írta, hogy a river allin 90%-ban blöff. Sokan játszanak e szerint és ezzel már sokat nyertem én is, most is ez villant be, amikor megláttam a lapját. Mondjuk anyukám biztosan csuklott a parti végén. :)
Utólag megnéztem az eddigi játszmáit és mindenhol fél potokat emelgetett nuttal a kezében. Ha ezt előre tudom, akkor még inkább megadom.
szerencse
Szerencsés vagy,hogy ilyen ellenfeled volt.De egy komolyabb ellenfél is képes trükközni :Td:
Ha mondjuk hív egy 18-20$-t gondolkodás nélkül dobok és soha nem kerül be ide a leosztás. Az azonnali allin viszont gondolkodóba ejtett