Zoli
2008. márc. 17. 11:43
Játék AK val oop preflop NL50
Tegnap volt egy parti ami nagyon standard, de egy kicsit elbizonytalanodtam, íme:
utg dob, mp emelek AKs-el 4BB-t, CO dob, button visszaemel 12 BB-ig, vakok dobnak, hogyan tovább? Ketten vagyunk 100 BB effektív stack, button 16/13 indul, 3% 3betel preflop 1,5K hand alatt.
Mi a helyzet ha az ellen egy kicsit vadabb, mondjuk pl. 40/30 indulás, 7% 3bet?
makkkiraly
Válasz Zoli kommentjére
2008. márc. 17. 11:51
Részemről mindkét esetben call. Aztán flop texturájától függő, hogy mit lépek utána. Ha közöm nincs hozzá check és emelésre dobás.
kanrich_
Válasz Zoli kommentjére
2008. márc. 17. 12:56
Az első esetben kb. az esetek 1/3-ában 4betelnék, az esetek 2/3-ában pedig csak megadnék. Ha A vagy K jön a flopban, vagy mondjuk JQX, QTX, JTX típusú flop jön, vagy színdraw jön, akkor a preflop eseményektől függően vagy bet, vagy c/r all-in-t játszanék.
A második esetben szinte minden esetben 4 betelnék preflop, ha all-in hív, akkor instacall.
Zoli
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. márc. 17. 13:17
Az első esetben kb. az esetek 1/3-ában 4betelnék, az esetek 2/3-ában pedig csak megadnék. Ha A vagy K jön a flopban, vagy mondjuk JQX, QTX, JTX típusú flop jön, vagy színdraw jön, akkor a preflop eseményektől függően vagy bet, vagy c/r all-in-t játszanék.
A második esetben szinte minden esetben 4 betelnék preflop, ha all-in hív, akkor instacall.
A második könnyű, ott kell a 4 bet vagy az ai.
Igazából az elsővel van gondom. Én is feszesen játszom, kb. 3% ban 3 betelek preflop. A range nálam QQ+ illetve AK de azzal nem mindig. Ha az ellen is így játszik, márpedig ő is 3% ban 3betel preflop nagy minta alapján, akkor itt semmi ellen nem vezetek. Ha esetleg JJ, QQ lapokkal csinálja valószínűleg nem fizet ki ha ász vagy király van a flopban, tehát kicsi az implide odds. Ha KK vagy AA van nála csúnyán vezet és ászos vagy királyos flopon tönkre fogok menni.
equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 41.904% 22.62% 19.28% 8133909 6934104.00 { AcKc }
Hand 1: 58.096% 38.81% 19.28% 13956267 6934104.00 { QQ+, AKs, AKo }
Szintén tegnap volt egy hasonló menetem. 99-el emeltem buttonról, ellenfél visszaemelt standard 3 bet. Jön a flop :5c: :9h: :3d:. Ellen emel pot körül, adom. Turn :Tc: ellen emel 2/3 potot, itt már nagyjából pot commited, visszaemelek all-in, adja, mutat :Ac: :Kc: a river :4h: és stack off. Ez egy agresszív regulár ellen ment.
Azon gondolkodtam, hogy az ellen végig jól játszotta, de egy pillanatig sem volt esélye hogy nagy kasszát nyerjen. Ha ász vagy király jön a flopban nem fogom kifizetni. A flopon már nagyon meg volt verve de muszáj emelnie ha már preflop erőt mutatott, a turn meg csak azért jött hogy a teljes stack-jét elbukja a flush draw miatt.
Azt hiszem sokan nem értenek majd egyet ezzel a játékkal de az első partiban dobtam az AK-t. Jobban örültem volna ha egy 66 van nálam.:)
peterpanic
Válasz Zoli kommentjére
2008. márc. 17. 13:30
amugy ezen már énis gondolkoztam, hogy egy feszes 3betelő ellen AK-nak kizárólag fordított feltételes esélye van. szerintetek?
illese
Válasz peterpanic kommentjére
2008. márc. 17. 14:56
Maniac ellen a 4bet nem biztos, hogy a legjobb. Azért Maniac ui. mert mindennel ad mindent. Egy másik lehetséges tatika oop megadni az emelést. Ha van A vagy K check-bet-call/raise (allin). NL 25-ön megadja. Ha nincs A vagy K (vagy erős draw) check-fold. Ennek az az előnye, hogy spórolsz ha nem jön le semm. A folding equity-d amúgy 0 hiszen maniac.
Mi a véleményetek?
Zoli
Válasz illese kommentjére
2008. márc. 17. 15:36
A folding equity-d amúgy 0 hiszen maniac.
Mi a véleményetek?
maniac? 16/13-es indulással?:)
illese
Válasz Zoli kommentjére
2008. márc. 17. 16:02
Bocs a második (teoretikus) esetről beszéltem, amikor 40-30 staitisztiák voltak.
A 16-13 nál marha nehéz kiszámolni. Ha korrektül akarod akkor a Bayens tétel kell (ha x százalék eséllyel lehet nála AA y százalékkal KK és első esetben k százalék eséllyel 3 betel akkor mekkora az esélye az AA vagy KKnak.) Az összes többi esetben +EV az allin a potban lévő pénz miatt. Egyébként egy jó regulár simán 3 betelhet ha csendesen játszott addig, a gombról TT JJvel is. Én 18-13-at játszom, és lehet, hogy ha feszes, jó játékos emel meg 3betelem 8-9s-el is.
Skiboy
Válasz Zoli kommentjére
2008. márc. 17. 23:20
utg dob, mp emelek AKs-el 4BB-t, CO dob, button visszaemel 12 BB-ig, vakok dobnak, hogyan tovább? Ketten vagyunk 100 BB effektív stack, button 16/13 indul, 3% 3betel preflop 1,5K hand alatt.
El nem dobnám. 13% PFR és 3% 3bet tényleg nem túl sok, de azért messze nem azt jelenti, hogy csak AA és KK-val 3betelne pozícióból. Szerintem a QQ+, AK lapoknál is tágabb.
A konzervatív megoldás: call preflop, majd A vagy K esetén check-raise flopon.
A másik lehetőség: 4bet kb. 26-27BB-ig. Ha all-in megy fold, ha megadja akkor óvatosan folytatnám tovább.
Mi a helyzet ha az ellen egy kicsit vadabb, mondjuk pl. 40/30 indulás, 7% 3bet?
Itt biztosan 4bet kell, és vállalni az all-in-t.
Godmode
Válasz illese kommentjére
2008. márc. 18. 0:49
Maniac ellen a 4bet nem biztos, hogy a legjobb. Azért Maniac ui. mert mindennel ad mindent.
Az en definiciomban teljesen masok a maniacok... :rolleyes: Olyan szemelyek, akik semi-loose jatekot jatszanak es agresszivak mindenhol (25/20/4 kornyeken, magas lopas szazalekkal es pozicios jatekkal), akik nem felnek nemi penzt kockaztatni es kitapogatni a fold equityid hatarait, de
remenytelen helyzetben nem kockaztatnak "foloslegesen"... Peldanak hozhatnam az utolso videomban jatszott jatekot (esetleg a kozos videos jatekot), ott is a "JTo"-os handet, ott en voltam a maniac... Egy maniac ellen a 4-bet a legjobb, vagy 4-bet all-in, es akkor tudni fogja, hogy ellened nem jatszhat ugy, mint masok ellen... Ha meg megadja, akkor vagy coinflip (szerintem 99+), vagy elonyben lehetsz 70/30-al (ha nagyon hulye (vagy bloffre tesz, akkor AJo+)), legrosszabb esetben, meg ott a ket felelmetes KK (30/70), vagy AA...