sariboxer
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. márc. 18. 8:08
Az első esetben kb. az esetek 1/3-ában 4betelnék, az esetek 2/3-ában pedig csak megadnék. Ha A vagy K jön a flopban, vagy mondjuk JQX, QTX, JTX típusú flop jön, vagy színdraw jön, akkor a preflop eseményektől függően vagy bet, vagy c/r all-in-t játszanék.
A második esetben szinte minden esetben 4 betelnék preflop, ha all-in hív, akkor instacall.
ezzel teljesen egyetertek, azzal az egy kiegeszitessel, hogy 100 BB effektiv stack eseten a masodik esetben szerintem altalaban jobb a - bumfordinak tuno - preflop all in, mint a kb. 40 BB-nyi 4 bet.
Ugyanis ha a 4 betet megadjak, akkor nagyon valoszinu, hogy parral allunk szemben, ilyenkor egy alacsony flopon mit csinalunk oop az AK-val? C bet, amivel teljesen comitedde valunk? vagy weak-tightan check/fold, mert akkor meg minek 4 beteltunk? meg kulonben is, nem jobb 5 lapot latni egybol az AK-nkhoz a 4 bethez kepest nagyobb FE mellett?
szerintetek?
kanrich_
Válasz sariboxer kommentjére
2008. márc. 18. 9:23
Egy maniac ellen a 4-bet a legjobb, vagy 4-bet all-in, es akkor tudni fogja, hogy ellened nem jatszhat ugy, mint masok ellen... Ha meg megadja, akkor vagy coinflip (szerintem 99+), vagy elonyben lehetsz 70/30-al
Örülök, hogy felmerült, hogy egy maniac ellen milyen lapokkal menjünk all-in. Tudom, hogy ez teljesen ellenfélfüggő, hiszen a "maniac"-nak is vannak különböző változatai (kicsit és nagyon maniac :D). No, a lényeg az, hogy én teljesen egyetértek Godmode-dal, illetve az indoklásával. A 99 lap viszont szerintem a legtöbb esetben kérdéses, én inkább TT+ lapot mondanék, amivel már szinte biztosan vállalnám az all-int a legtöbb ilyen játékos ellen.
ezzel teljesen egyetertek, azzal az egy kiegeszitessel, hogy 100 BB effektiv stack eseten a masodik esetben szerintem altalaban jobb a - bumfordinak tuno - preflop all in, mint a kb. 40 BB-nyi 4 bet.
Ugyanis ha a 4 betet megadjak, akkor nagyon valoszinu, hogy parral allunk szemben, ilyenkor egy alacsony flopon mit csinalunk oop az AK-val? C bet, amivel teljesen comitedde valunk? vagy weak-tightan check/fold, mert akkor meg minek 4 beteltunk? meg kulonben is, nem jobb 5 lapot latni egybol az AK-nkhoz a 4 bethez kepest nagyobb FE mellett?
szerintetek?
Ebben is van valami, és ezen már én is sokszor gondolkodtam. Jellemző példája ennek, hogy 4 betelek OOP, aztán jön a flop: 275, nem tudok mit csinálni, így sokszor cbet, amire all-in tol 66-tal, én meg már nem tudok dobni, vagy c/f, ami szintén nagyon rossz megoldás. Lehet, hogy van valami abban, amit mondasz...A 4 bet talán határeset lappal lehet jobb megoldás (pl: AQ, AJs), melynek célja az, hogy még preflop eldobassuk az agresszorral lapjait.
Godmode
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. márc. 18. 9:36
A 99 lap viszont szerintem a legtöbb esetben kérdéses, én inkább TT+ lapot mondanék, amivel már szinte biztosan vállalnám az all-int a legtöbb ilyen játékos ellen.
En az o reszerol gondoltam a zarojeles lapokat, sajat reszrol
full stackert JJ+-t mondanek, azt is csak egy idiotabb maniac ellen... 30-40BB-os stack ellen en megyek 77+al, gyakorolni kell a coinflippet, ha jo akarsz lenni benne... :D
kanrich_
Válasz Godmode kommentjére
2008. márc. 18. 10:52
full stackert JJ+-t mondanek, azt is csak egy idiotabb maniac ellen...
Nem is tudom, JJ-vel én már simán vállalnám az all-int és TT-vel is sokszor egy ilyen játékos ellen.