Romsy
Válasz Yomb1e kommentjére
2013. jan. 20. 22:05

Akkor így játszva tönkremennél AKx floppon?

mert?

BelaKecske
2013. jan. 20. 22:08

Akkor így játszva tönkremennél AKx floppon?

button 3bet range-e nem egyenlő button 5bet range-ével, ergó nem értem mi köze a kettőnek egymáshoz, én feltehetőleg beraknám valahol a pénzem, ha ilyen boardot kapnék.

Yomb1e
Válasz BelaKecske kommentjére
2013. jan. 20. 22:47

button 3bet range-e nem egyenlő button 5bet range-ével, ergó nem értem mi köze a kettőnek egymáshoz, én feltehetőleg beraknám valahol a pénzem, ha ilyen boardot kapnék.

Sztem semmi köze a pf rangeknek hozzá ha AKx floppon stackoffra kerül sor, ugyan az a döntés mint pf KK-val.

BelaKecske
2013. jan. 21. 1:11

Sztem semmi köze a pf rangeknek hozzá ha AKx floppon stackoffra kerül sor, ugyan az a döntés mint pf KK-val.

preflop kábé AAval fog 5betelni, míg így játszva egészen sok minden lehet nála, ami esetleg AKx flop után még akar pénzt berakni, de nem AA. Meg amúgy sem kell floppon keménykedni feltétlenül.

Yomb1e
2013. jan. 21. 9:21

preflop kábé AAval fog 5betelni, míg így játszva egészen sok minden lehet nála, ami esetleg AKx flop után még akar pénzt berakni, de nem AA. Meg amúgy sem kell floppon keménykedni feltétlenül.

Ha floppon akció van, akkor teljesen irreleváns, hogy milyen széles rangeből indultunk preflop (3bet), mert elértünk a csúcsára. De ne tereljük már ide, az volt a kérdés, hogy stackelődünk e 200bb-vel AKx floppon.
De mi az, hogy nem kell keménykedni floppon? AKkor majd Q turnön? Vagy T riveren?

BelaKecske
Válasz csabadeak kommentjére
2013. jan. 21. 11:17

tehát a preflop range-ek nem számítanak postflop?

egyébként ha igaz lenne, akkor ellenmondasz saját magaddal, mert ha azt feltételezzük, hogy AKx flop ai ellen KKval ugyan az mint pre lenne 5bet ellen KKval, akkor ez magában hordozza azt, hogy ezen a boardon leginkább AA ellen fogsz stackelődni, ezesetben felmerül, hogy minek akarnál floppon annyira raiselni.

Yomb1e
2013. jan. 21. 11:20

tehát a preflop range-ek nem számítanak postflop?

egyébként ha igaz lenne, akkor ellenmondasz saját magaddal, mert ha azt feltételezzük, hogy AKx flop ai ellen KKval ugyan az mint pre lenne 5bet ellen KKval, akkor ez magában hordozza azt, hogy ezen a boardon leginkább AA ellen fogsz stackelődni, ezesetben felmerül, hogy minek akarnál floppon annyira raiselni.

Igen azt mondom, mert hiába jöttünk 11%-os 3bet, vagy 1%-os 5bet pf helyzetből, ha AKx floppon ránk borítják az asztalt akkor mindkét range tetejével van dolgunk. Nem mondok ellent magamnak, kicsit gondolj már bele...

BelaKecske
2013. jan. 21. 11:29

Igen azt mondom, mert hiába jöttünk 11%-os 3bet, vagy 1%-os 5bet pf helyzetből, ha AKx floppon ránk borítják az asztalt akkor mindkét range tetejével van dolgunk. Nem mondok ellent magamnak, kicsit gondolj már bele...

Nyilvan a tetejével, de a flop cbet például megszülethet mással is, ha te donkolsz azt callolhatja mással is.

Te mondtad, hogy mindenképp agresszív lépést választanál floppon (raise), ami nem akkora ötlet, ha azt gondolod, hogy utána már csak a range-ek tetejével fog bepakolni pénzt, ami szerinted ugyan az mint preflop, tehát AA.

Yomb1e
2013. jan. 21. 11:43

Nyilvan a tetejével, de a flop cbet például megszülethet mással is, ha te donkolsz azt callolhatja mással is.

Te mondtad, hogy mindenképp agresszív lépést választanál floppon (raise), ami nem akkora ötlet, ha azt gondolod, hogy utána már csak a range-ek tetejével fog bepakolni pénzt, ami szerinted ugyan az mint preflop, tehát AA.

Nálam ez a két szcenárió ugyan az:

1.

Stacks:
UTG anonymus($8.10) 81bb
UTG+1 anonymus($11.39) 114bb
CO anonymus($18.95) 190bb
BTN Villain($9.80) 232bb
SB Hero ($21.81) 218bb
BB anonymus($36.23) 362bb

Pre-Flop: ($0.75, 6 players) Hero is SB :Kc: :ks:
2 fold, anonymus bets $1,75, Villain raises to $5,75, Hero raises to $14, anonymus folds, Villain raises to $30, Hero???

2.

Stacks:
UTG anonymus($8.10) 81bb
UTG+1 anonymus($11.39) 114bb
CO anonymus($18.95) 190bb
BTN Villain($9.80) 232bb
SB Hero ($21.81) 218bb
BB anonymus($36.23) 362bb

Pre-Flop: ($0.75, 6 players) Hero is SB :Kc: :ks:
2 fold, anonymus bets $1,75, Villain raises to $5,75, Hero calls $5,75, anonymus calls $5

Flop: :Ac: :Kd: :3s: ($17,75, 2 players)
Hero checks, anonymus checks, Villain bets $11,5, Hero raises to $30, anonymus folds, Villains push, Hero???

(jó, ez sarkított, de példa szempontjából mindegy)

pszibu
Válasz csabadeak kommentjére
2013. jan. 21. 11:48

engem az érdekelne, hogy a 3bet callozóknak mi a tervük? setmine? hogyan folytatják, ha nincs király a flopon?

Élő ügyfélszolgálat