BelaKecske
Válasz Yomb1e kommentjére
2013. jan. 21. 12:26

Nálam ez a két szcenárió ugyan az

Nálam nem:) Egyébként mit lépnél az 5betre illetve pushra?

pszibu
Válasz BelaKecske kommentjére
2013. jan. 21. 12:53

Nálam nem:) Egyébként mit lépnél az 5betre illetve pushra?

ez a kérdés csak nekem tűnik akadémikusnak? az ellenfélről semmi infó, így ugyanannyira lehet snapcall, mint snapfold. mindenesetre szerintem ez egy végtelenül egyszerű döntés lesz egy 4way deep oop játékhoz képest. ha a 4bet létjogosultsága a kérdés, akkor már szerintem kínosabb, ha callt kapunk, mint ha 5betet.

Romsy
Válasz Yomb1e kommentjére
2013. jan. 21. 13:12

Nálam ez a két szcenárió ugyan az:

1.

Stacks:
UTG anonymus($8.10) 81bb
UTG+1 anonymus($11.39) 114bb
CO anonymus($18.95) 190bb
BTN Villain($9.80) 232bb
SB Hero ($21.81) 218bb
BB anonymus($36.23) 362bb

Pre-Flop: ($0.75, 6 players) Hero is SB :Kc: :ks:
2 fold, anonymus bets $1,75, Villain raises to $5,75, Hero raises to $14, anonymus folds, Villain raises to $30, Hero???

2.

Stacks:
UTG anonymus($8.10) 81bb
UTG+1 anonymus($11.39) 114bb
CO anonymus($18.95) 190bb
BTN Villain($9.80) 232bb
SB Hero ($21.81) 218bb
BB anonymus($36.23) 362bb

Pre-Flop: ($0.75, 6 players) Hero is SB :Kc: :ks:
2 fold, anonymus bets $1,75, Villain raises to $5,75, Hero calls $5,75, anonymus calls $5

Flop: :Ac: :Kd: :3s: ($17,75, 2 players)
Hero checks, anonymus checks, Villain bets $11,5, Hero raises to $30, anonymus folds, Villains push, Hero???

(jó, ez sarkított, de példa szempontjából mindegy)

először is öntsél desztillált dihidrogén oxidot a játékod poharába, ha csak AA folytatja szerinted, akkor nonszensz a check/raise.

az első példa is teljesen más helyzet, mint a topiknyitó hand, ahol utg-t 3beteli D és utána még érkezik egy coldcall is. az év overplaye lenne ott KK-val dupla stackért játszani.

BelaKecske
Válasz pszibu kommentjére
2013. jan. 21. 13:16

ez a kérdés csak nekem tűnik akadémikusnak? az ellenfélről semmi infó, így ugyanannyira lehet snapcall, mint snapfold. mindenesetre szerintem ez egy végtelenül egyszerű döntés lesz egy 4way deep oop játékhoz képest. ha a 4bet létjogosultsága a kérdés, akkor már szerintem kínosabb, ha callt kapunk, mint ha 5betet.

kíváncsi vagyok, hogy mit gondol, ennyi.

egyébként ha sem call-t se 5betet nem akarsz kapni KKval pre, akkor gyakorlatilag blöffölsz! KKval preflop azért, hogy ne kelljen pókerezni késöbb.

pszibu
Válasz BelaKecske kommentjére
2013. jan. 21. 13:34

kíváncsi vagyok, hogy mit gondol, ennyi.

egyébként ha sem call-t se 5betet nem akarsz kapni KKval pre, akkor gyakorlatilag blöffölsz! KKval preflop azért, hogy ne kelljen pókerezni késöbb.

ja, amúgy én is csak kíváncsi vagyok, de romsy nem válaszol/indokol, csak kérdez. :rolleyes:

nem írtam, hogy nem akarok 5betet vagy callt a 4betre, csak hogy az 5bet egy konkrét igen/nem döntéshelyzet lesz, és ehhez képest 4 bet call után sokkal nehezebb helyzetbe kerülök, főleg ha nem maradunk headsup. (de még ez is mindig egyszerűbb, mint ha 4way játszom a 3bet potot)

a 4betnek nálam az az értelme, hogy kevesebb játékos maradjon benn.

Romsy
Válasz csabadeak kommentjére
2013. jan. 21. 13:47

kérdésekre a válaszok:

nem setmine-ból kalloznék, ha kallozok
ha 4betelnék akkor D ellen dobom 5betre, de SB ellen good value, utg ha beveri az is call, ha 100bb-je van, bár elég breakevenish

AKx kérdésre nem tudok válaszolni hogy flopon stackelődnék-e, mert sem actiont, sem boardot nem írt.

Yomb1e
Válasz Romsy kommentjére
2013. jan. 21. 14:37

kérdésekre a válaszok:

nem setmine-ból kalloznék, ha kallozok
ha 4betelnék akkor D ellen dobom 5betre, de SB ellen good value, utg ha beveri az is call, ha 100bb-je van, bár elég breakevenish

AKx kérdésre nem tudok válaszolni hogy flopon stackelődnék-e, mert sem actiont, sem boardot nem írt.

PF callal nekem sincs bajom, sőt, csak a másik teoretikus témát boncolgatnám tovább, amikor is nyíltan a range tetejével játszunk, és nagy a valószínűsége, hogy hátul vagyunk.
Írtam boardot. Pontosabban floppot.

Romsy
2013. jan. 21. 14:57

vagy nem érted a válaszokat, vagy nem érdekelnek.

Yomb1e
Válasz Romsy kommentjére
2013. jan. 21. 15:01

Dettó.
Engem érdekelnek, de mintha elbeszélnénk egymás mellett.

Romsy
2013. jan. 21. 15:15

ok, gondolj arra hogy csak buzik check/raise-elnek dry boardon amikor csak jobb lap ellen tudják betenni. nem tudom szemléletesebben elhinteni az infót.

Élő ügyfélszolgálat