Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > KQ - Én vagyok a legnagyobb fish??? - NL100

kanrich_
2008. ápr. 2. 0:26

KQ - Én vagyok a legnagyobb fish??? - NL100

Sziasztok,

egyszerűen hihetetlen, hogy a legnagyobb bukta partikaimat mindig fish-ek ellen "követem el". Íme egy újabb példa, amikor egyszerűen nem tudok top párt jó kickerrel dobni egy "annyira hülye ellenfél ellen".

A srác 100%-ban nézett floppot (preflop akciótól függetlenül). 100/33/7 (35)

EverestPoker Game #3050541791: Table Marav-11 - $0.50/$1 - No Limit Hold'em - 20:46:26 - 2008/04/01
Seat 1: a10pin ($144.90)
Seat 2: 58dad71 ($31.35)
Seat 3: DEEliciouz ($40.00)
Seat 4: Hero ($108.10)
Seat 5: Tiltmanager ($96.50)
Seat 6: Iormungandr ($218.85)
Tiltmanager posts the small blind of $0.50
Iormungandr posts the big blind of $1.00
The button is in seat #4

Holecards:
Dealt to Hero [ Image Image ]
a10pin calls $1.00
58dad71 calls $1.00
DEEliciouz calls $1.00
Hero raises to $8.00
Tiltmanager folds
Iormungandr calls $7.00
a10pin calls $7.00
58dad71 folds
DEEliciouz folds

Flop:
[ Image Image Image ]
Iormungandr checks
a10pin bets $26.50
Hero calls $26.50
Iormungandr folds

Turn:
[ Image Image Image ] [ Image ]
a10pin bets $20.50
Hero calls $20.50

River:
[ Image Image Image Image ] [ Image ]
a10pin bets $89.90 and is all-in
Hero calls $53.10 and is all-in
Uncalled bet of $36.80 returned to a10pin

Showdown:
a10pin shows [ Image Image ]
Hero shows [ Image Image ]

Ti mit gondoltok erről a játékról? Vállaltok ilyet egy hasonló ellenfél ellen? Vagy a J már megpecsételi a sorsomat? Vagy akármilyen hülye, azért a rivert nem blöffölné be így?
Ki a nagyobb fish, én vagy ő?

Kenny
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. ápr. 2. 0:42

Nehéz ügy... Alapvetően nem szeretem a donkbeteket, biztos hogy floppon ráemeltem volna amivel gyakorlatilag committeddé teszem magam. Néha sajna be kell nézni az ilyet :S

Vika
Válasz Kenny kommentjére
2008. ápr. 2. 1:20

Az asztal hülyéje ellen sajnos én sem tudok ilyet dobni. Pont ma szaladtam bele hasonló szituba egy beülőért az asztal idiótája ellen, én a kézbe kapott ász páromat nem tudtam elengedni. Utána persze percekig tomboltam dühömben, mert a nyomorultnál kivételesen két pár volt, az megint más kérdés, hogy milyen nyomi két pár.

Vika
Válasz Vika kommentjére
2008. ápr. 2. 1:25

Egyszóval én is úgy gondolom, hogy az idióták ellen időnként tényleg be kell nézni az ilyen szitukat, hiszen soha az életben nem tudod még körülbelül sem, hogy mi lehet náluk, és rengetegszer dobod el a jobb lapodat, ha minden kényesebb szituban jó kezet feltételezel nála.

kanrich_
Válasz Vika kommentjére
2008. ápr. 2. 14:52

Az eddigieket köszönöm, még valaki?

buktar
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. ápr. 2. 14:58

Sztem Te vagy a nagyobb fish, de mennyi a PTBB/100 mutatód? :D

Littlemage
Válasz buktar kommentjére
2008. ápr. 2. 15:08

ezt ilyen körülmények mellett be kell vállalni. Sztem Még sokkal szigorúbbak mellett is.

kisrapi
Válasz Littlemage kommentjére
2008. ápr. 2. 15:16

Tegnap óta én is gondolkodom egy hasonló partin, most HH-m nincs de így leírom. AK-al emeltem Dből, az asztal fishe tartott SB-ből. 8K8 rainbow flopp jött, check-elt én nyitottam potot, ő miniraiselt, megadtam, turnre jelentéktelen lap jött, itt emelt valamennyit én meg rátoltam, és Q8at mutatott....hiba volt?

Bajkevero
Válasz kisrapi kommentjére
2008. ápr. 2. 16:01

Hat ugy gondolom, hogy ellenfeled egyaltalan nem az asztal idiotaja, ahogy sokan titulaljak. Foleg, ha az volt a terve, ami vegul kisult:
pre-flop kivar/tart. Szokatlan lepes, de ha aggressziv volt az asztal okkal szamithatott ra, hogy valaki majd emel es az az emeles majd leszukiti a mezonyt.
Mondjuk vissza is emelhetett volna (ami szerintem jobb jatek), de lehet, hogy a floppal akarta legitimizalni a kezet (az emeles es tartasbol siman gonolhatta, hogy valamelyikotoknel magas par van).
A flop utan ugy jatszott, ahogy talan mindegyikunk, ha kiegeszul az AK.

Ahol szerintem Te hibaztal:
1. floppon vesztettel, ha AA, AK, 66, 22 vagy (KK) van nala. A csak megadassal nem deritetted ki, hogy ilyen lapokat oriz-e.
2. turn: a fenti lista kiegeszul a JJ, KJ lapokkal. Ezen a ponton siman feladhattad volna a harcot megsporolva 70 dollart!

A Te jatekod akkor lett volna jo, ha nalad lenne a KK, es hagyod, hogy csorikam pakolja csak kozepre a sok zsetont. Bar akkor sem tartanam fishnek egyaltalan.

szerintem

peterpanic
Válasz Bajkevero kommentjére
2008. ápr. 2. 16:38

ilyen statokkal nincs az a pokeristenség akit nem lehetne lefishezni, 7es agressziófaktor 100%os vpip mellett, ez elég hihetetlen.
szerintem teljesen jól játszottad, hagyni kell hogy kiblöffölje magából az utolsó centet is, én is bevállaltam volna.

Bajkevero szerintem elsiklottal a statjai felett, erre visszaemelni nemnagyon érdemes, mert egyrészt már ugyis pot committed lennél, viszont elveheted a kedvét a további blöfföktől...

Élő ügyfélszolgálat