Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > NL100 FR - 22, bottom set - multiway pot

Venus57
Válasz esoember kommentjére
2009. febr. 23. 13:26

En itt majdnem mindig donkbetelnek flopon, ha tobb az ellen, akkor magasat, hogy ne call, call, call legyen belole. Bet 3/4 pot, ha jon egy visszaemeles, akkor olle. Ha oversetje van, akkor az egy cooler, ennyi.

bojanika
Válasz Venus57 kommentjére
2009. febr. 23. 14:22

Sejtettem, hogy ez lesz a véleményetek. Én sem dobtam még soha ilyen szituációban, de most biztos voltam benne, hogy ellenfelemnél sor, vagy nagyobb set van, ezért biza eldobtam a bottom set-emet. Lehet fújolni, hörögni és idiótázni, akkor is úgy gondolom, hogy jó dobás volt :D

Hogy azért nem ment teljesen az eszem, íme egy következő hand, hasonló - mégis teljesen más - board-on.

$100.00 USD NL Texas Hold'em - Saturday, February 21, 08:53:06 ET 2009
Table Djibouti (Real Money)
Seat 1 is the button
Seat 1: Hagi801 ( $110.05 USD )
Seat 2: Wasi77777 ( $57.05 USD )
Seat 3: LOCOFIVE ( $132.10 USD )
Seat 4: kairosz ( $101.00 USD )
Seat 5: Kaffegoek ( $20.00 USD )
Seat 6: Kundera_666 ( $177.60 USD )
Seat 7: ThxForRiver ( $102.50 USD )
Seat 8: impeccx ( $22.00 USD )
Seat 9: mrjoops ( $132.30 USD )
Seat 10: chisturn ( $75.40 USD )
Wasi77777 posts small blind [$0.50 USD].
LOCOFIVE posts big blind [$1.00 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to kairosz [ :6c::6h: ]
kairosz calls [$1.00 USD]
Kaffegoek folds
Kundera_666 folds
ThxForRiver calls [$1.00 USD]
impeccx folds
mrjoops folds
chisturn calls [$1.00 USD]
Hagi801 folds
Wasi77777 calls [$0.50 USD]
LOCOFIVE checks
** Dealing Flop ** [ :As::6s::4d: ]
Wasi77777 checks
LOCOFIVE checks
kairosz bets [$3.50 USD]
ThxForRiver raises [$12.50 USD]
chisturn folds
Wasi77777 folds
LOCOFIVE folds
kairosz raises [$96.50 USD]
ThxForRiver calls [$87.50 USD]
** Dealing Turn ** [ :5d: ]
** Dealing River ** [ :2d: ]
ThxForRiver shows [:4c::4h: ]
kairosz shows [:6c::6h: ]
kairosz wins $202.00 USD from main pot

Teljesen biztos voltam benne, 4-es setje van, s íme. Overlimp preflop, majd egy ilyen board-on rámemel. Vagy flösshúzó, vagy set. AA-t kizárom, mert nem hülye slowplay-es az illető, azokkal a lapokkal, amikkel rámemel pedig meg is adja az allin-t, pláne mert igencsak úgy néz ki, mintha nálam lenne vmi húzó, amit FE-vel akarok játszani.

Mondandóm ezzel csupán annyi, hogy szívesen berakom a pénzem set-tel, de bottom set-tel veszélyes board-on kicsit óvatosabban játszok.
Köszönöm a véleményeket.

technoinside
Válasz bojanika kommentjére
2009. febr. 23. 14:43

Preflop limp/call utg-ből. Ez többször lesz valamilyen pp, mint nem. 1 érv a set mellett. Ő is játszhatott c/r-re, hiszen az asztalon volt két hülye, akik mindig emeltek, és sokszor túlértékelték a lapjukat. Még 1 érv a set-re.
Floppon 99-cel 4 ember ellen butaság lett volna hívni (sztem), tehát akár lehet nála az is. A turn emelésemre a gyors allin számomra nem egy TT-t, vagy KJs-t sejtet, pláne úgy, hogy vannak még mögötte hárman.

Ha annyira rossz játékos lenne, hogy egy ilyesmi lappal allin megy a turn-ön, akkor ugyanez a játékos emelt volna a flopon is (hiszen nagyon jó lapja van).Ezt ugyanakkor nem tette. Miért nem?
Nekem úgy tűnt, azért ment igen hamar allin a turn-ön, mert félt, hogy elromlik a flopon még tuti jó c/r-re játszott lapja.

Nem azt mondom, hogy nincs igazatok, csak azt, hogy mielőtt a 4. legjobb lappal megadunk egy allint érdemes elgondolkodni rajta... nem fogom bepakolni a pénzemet egy "tuti" bukós szituban, csak azért, mert set-el azt "szoktuk".

Egyetértek a pre limpelés elég valószínűvé teszi a pp-t, de ennyire drawos boardon nem kellett volna donkolnia? vagy az utánna lévő 3 játékos hívásában bízott akik egy A highot túlértékelnek? - OK, nem donkolt és nem esett le a veszélyes 3. kőr az asztalra, mostmár nyugodtan tolhatja.Ez így tökéletesen megállja a helyét, bekavart h ekkora drawos boardon nem donkolt bele, nálam ez mindenképpen az lett volna - vagy ez totál rossz move lett volna ebben a szituban?

Természetesen ha van egy jó readünk akkor majdnem bármit ellehet dobni, múltkor settet kellett eldobnom a turn miatt, egy szín+sor volt kint az asztalon, allint kaptam és volt egy nagyon jó readem h kevés vagyok, bár ez élő játékban volt :-)

bojanika
Válasz technoinside kommentjére
2009. febr. 23. 15:48

Nos jogos, donkolnia kellett volna floppon. De ahogy én is, ő is bízhatott abban, hogy majd vmelyik butus hátulról emelni fog. Tehát ez max azt jelenti, hogy ketten hibáztunk. :)

Élő ügyfélszolgálat