F16Fairlane
Válasz kanrich_ kommentjére
2007. nov. 21. 12:04
francia = hulye
magyar = okos
szegeny napoleon ha elne
na jo hagyjuk
zoltanh
Válasz F16Fairlane kommentjére
2007. nov. 21. 12:41
Itt a végeredmény. Igazából nem értem a franciát, mert ha potközelit emel és én arra tolok allint akkor még tud dobni, de így már nem.
ÉN goes All-in $91.30
MATECHEC1 calls $27.30
Dealing Turn Ts Qc 4c 3d
Dealing River Ts Qc 4c 3d 8s
MATECHEC1 shows Ad Qd
Winner is ÉN $205.10
Volt egy köveztkező party is vele, de ez már nem volt annyira komoly.
utg limelek QTo-val ő SB kiegészíti a vakot. Talán 4-en voltunk a partyba.
Flop: 5Q5 pot: ~4$ erre hív 6$-t dob mindenki én adom, turn lényegtelen hív megint 6$, adom, river is lényegtelen, hív 3$ tudtam már, hogy jobb vagyok, de itt már biztosan nem hívok rá. Adom erre mutat 99. Szóval szép lapjaitól nem tud szabadulni emberünk.
kisrapi
2007. nov. 21. 12:51
francia = hulye
magyar = okos
szegeny napoleon ha elne
na jo hagyjuk
lehet ő is ugyanígy pókerezne:P
a hülyeség itt csak a pókertudásra értendő, de akár azt is mondhatnánk, hogy
pókerstratégiailag hátrányos helyzetű, ha ez közelebb áll a szívedhez:D
F16Fairlane
Válasz kisrapi kommentjére
2007. nov. 21. 13:14
nem allnak a franciak kozel a szivemhez egyaltalan
se tavol
csak nem ertettem a nagykepernyot
termeltek azert a gallok egy ket egesz jo jatekost pl. David Benyamine
bar gondolom o ritkan jatszik NL100-on
jo bocs befejezem, csak az zavart hogy "hulye francia"
miert nem csak siman hulye?
ha ez ennyire egyszeru, akkor kirakok egy francia zaszlot az avatarra
es 2*pot donkoverbettelem a flopolt top setet ha erted mire gondolok
amugy az eredeti partiban nice call sir meg minden
dzsairosz
2007. nov. 21. 13:27
se tavol
Nekem sincs semmi bajom a franciákkal, sőt, és általában igen távol áll tőlem mindenféle nemzeti megbélyegzés, de pokerben én is használom. És a franciák jó eséllyel tényleg fishek, mint az pl. az olaszok. És helyes nem helyes, ipokeren fontos információ az, hogy francia valaki, ha semmi egyéb nincs róla. Persze lehetnek jó franciák is, de csak elvétve találkoztam velük, és azokat szigorúan notesolom. Egyébként én igyekszem gyorsan megnézni hány asztalon játszik az illető, és ha nem több, akkor nagy eséllyel gyenge játékos. Ez egy kicsit OFF, de nem bírom megállni, hogy ne tegyem ide. Elnézést kérek minden francia olvasótól:
http://youtube.com/watch?v=KxmHEGy7JUU
bojanika
Válasz dzsairosz kommentjére
2007. nov. 21. 14:35
Ez egy kicsit OFF, de nem bírom megállni, hogy ne tegyem ide. Elnézést kérek minden francia olvasótól: http://youtube.com/watch?v=KxmHEGy7JUU
Jaj nekem.... Egészen bele tudok pirulni, mikor ilyen ostoba embereket látok. Vajon mekkora összeget ért volna a helyes válasz?
kisrapi
2007. nov. 21. 16:54
se tavol
Az előttem szólókhoz igazodva csak annyit írnék le, hogy igen a hülye francia/olasz/amerikai (nem azt jelenti számomra, hogy a franciák vagy mások idióták, csupán pókerben nagyon ritka belőlük a jó játékos, viszont elég szerencsések:D) kifejezés nem véletlen, mert általánosságban nagyon gyenge játékosok, de nem csak ők, minden hálózatnak megvannak az ilyen nemzeti halrajai sztem....everest és ipoker a franciáké, b2b az olaszoké izraelieké és íreké, a boss a török/francia/olasz 3masé....bodog az amerikaiaké.
Nálam CG-ben egy ismeretlen játékosról alapvető read a származása, ha beülök egy asztalhoz akkor ezt alapból végignézem, hogy ki milyen ország szülötte. Általában az északiakat és a kelet európaiakat óvatosabban kezelem, legtöbbször jogosan.
**Még valami, hogy teljesen tiszta legyen a helyzet...nem nagyképűségből írtam én ezt, tudom hogy kis hal vagyok még a nagy-nagy póker óceánban. Régebben például nem nagyon ültem be olyan asztalhoz ahol több magyar is ült, mert tudtam, hogy valószínűleg jó játékossal/játékosokkal lesz dolgom, és kerestem inkább könnyebb asztalt. Viszont mióta a boss-on játszom, ez a véleményem kezd megváltozni, mert irtó nagy fishekkel, CS-kkel futottam össze.
Tegnap az egyik például mikor majdnem az egész beülőjével végig callolta az AK emeléseim, A2-vel anyázott le....
trankus
Válasz kanrich_ kommentjére
2007. nov. 21. 17:12
Szerintem is call... Valószinüleg aq-ja vagy kq-ja volt tényleg. Szerintem azért emelet olyan nagyot a potba mert félt a flush hózotól vagy az ásztól... egyébként ha belegondolsz nem hiszed el te sem hogy q10 játszana... esetleg tényleg setje lett ...
F16Fairlane
Válasz kisrapi kommentjére
2007. nov. 21. 17:38
**Még valami, hogy teljesen tiszta legyen a helyzet...nem nagyképűségből írtam én ezt, tudom hogy kis hal vagyok még a nagy-nagy póker óceánban. Régebben például nem nagyon ültem be olyan asztalhoz ahol több magyar is ült, mert tudtam, hogy valószínűleg jó játékossal/játékosokkal lesz dolgom, és kerestem inkább könnyebb asztalt. Viszont mióta a boss-on játszom, ez a véleményem kezd megváltozni, mert irtó nagy fishekkel, CS-kkel futottam össze.
Tegnap az egyik például mikor majdnem az egész beülőjével végig callolta az AK emeléseim, A2-vel anyázott le....
nem offense volt felre ne ertsetek
csak fel akartam hivni a figyelmet a jatek iranti alazat es az ellenfelek iranti tisztelet fontossagara
en pl. ma egesz nap azon filoztam, hogy milyen zonaval erdemes hasonlo szituacioban nagyot donkbet-elni (jatekelmeletileg helyesen) es hogy van-e olyan helyzet, amikor ez a legnagyobb varhato erteku betting pattern
szerintetek van?
Zoli
2007. nov. 21. 18:02
en pl. ma egesz nap azon filoztam, hogy milyen zonaval erdemes hasonlo szituacioban nagyot donkbet-elni (jatekelmeletileg helyesen) es hogy van-e olyan helyzet, amikor ez a legnagyobb varhato erteku betting pattern
szerintetek van?
Ezen azt érted hogy mikor érdemes overbetelni? Azon ritka helyzetekben szoktam amikor nagy lapom van és úgy vélem hogy az ellen is találhatott valamit a boardon.
pl. board 9 T D K és nálam AJ vagy
board AAT és nálam AT vagy TT
Szerintem a konkrét partiban lehet jó játék pl. QT-vel, vagy QQ-vel ha feltételezem hogy az ellen nem 3betel csak KK, AA lapokkal, és nem is képes ezeket elengedni. Vagy még az lehet lehet jó, hogy drawheavy boardon AI menni mondjuk szettel. Egy jó játékos talán azt hiszi combo draw-al játszol így.
Ma volt egy ilyen érdekes helyzet, alacsony flopon kis párom + nut flush draw-m volt, és a floppon 28 usd-ig emeltem vissza, az ellenfél előtt 27,50. Dobta. A következő partiban KK-t jött és preflop ismét 28-ig emeltem, mintha tilten lennék. Ugyanez az ellenfél ATs-el adta.