want2push
Válasz BenkiQB kommentjére
2009. jan. 23. 14:44

Sztem nincs baj az emelés mértékével. Úgy általában nem gondolom, hogy a c-betek mérete el kell érje a pot méretét, főleg ha egy általános c-betről beszélünk, nem amikor nagyot flopoltunk. Teljesen jók a pot méretéhez képest 60-75% méretű betek, viszont azt szinte mindig 1-2 ellenfél ellen. Ja és a pothoz képest hasonló méretű/arányú second barrel-lel se fukarkodjunk. :)
Épp utóbbi miatt jó, ha kisebbek a flop c-betek, mert így gyakrabban tudunk 2nd barrelt alkalmazni, hisz így a turnön még "kezelhető" méretű a pot.

Mit csináljunk a visszaemelés után?

Ez már jóval nehezebb kérdés. Az tény, hogy nagy húzónk van, az ellenfelet egy viszonylag szűk zónára rakva (88, KQs, KQ) is elég jók az oddsaink, több mint 40%-unk van. Viszont azért az gyanús, hogy az ellenfélnek lapja van, hisz ez a flop az ő szempontjából eléggé eltalálhatott bennünket. Persze azért nem dobnék, tehát marad a visszaemelés vagy a call.

Romsy
Válasz Blatand kommentjére
2009. jan. 23. 14:47

itt vagy ráfekszenek a pot gombra, vagy belehívnak 6$, ez az 5$ ilyen kérdező szagú emelés

Úgy látszik akkor én is kérdező szagút szoktam emelni :(

Gerivel értek egy, raise 39. 40 semmiképp, nem baller.

Most látom van szavazás is. Opciók inkább lehetnének:

a.) call
b.) raise 35-38; 40-45
c.) raise 39
d.) shove

BenkiQB
Válasz Romsy kommentjére
2009. jan. 23. 14:55

a.) call
b.) raise 35-38; 40-45
c.) raise 39
d.) shove

itt mit jelent az hogy "baller"? nem ismerem a kifejezést.
mi a kardinális különbség a 38, 39 és a 40$-os reraise között?

Romsy
2009. jan. 23. 15:00

itt mit jelent az hogy "baller"? nem ismerem a kifejezést

baller = menő, vagány :D

mi a kardinális különbség a 38, 39 és a 40$-os reraise között?

Semmi, viccelni próbáltam :D

ceewyl
Válasz Romsy kommentjére
2009. jan. 23. 15:15

Úgy látszik akkor én is kérdező szagút szoktam emelni :(

a.) call
b.) raise 35-38; 40-45
c.) raise 39
d.) shove

LOL :D

BenkiQB
Válasz Romsy kommentjére
2009. jan. 23. 15:24

baller = menő, vagány :D

Semmi, viccelni próbáltam :D

:D

tudjátok ha ez ember 2 órája akadémiás HH-kat olvasgat, akkor a végére azt gondolja hogy minden angol szó valami pókeres "szakzsargon" és minden bet között van érdembeni különbség :)

zoltanh
2009. jan. 23. 15:34

Na látom szinte mindenki egy véleményen van. :) Hát én nem így cselekedtem pedig először azon gondolkodta, hogy meddig emeljek vissza. Shove mennyire rossz/jó játék itt? :o

geri
Válasz Romsy kommentjére
2009. jan. 23. 15:48

40 semmiképp, nem baller

Romsy szerintem sem baller a 40, nem szeretem a páros számokat, mindig próbálok even-t betelni :D

BenkiQB
Válasz zoltanh kommentjére
2009. jan. 23. 15:55

Na látom szinte mindenki egy véleményen van. :) Hát én nem így cselekedtem pedig először azon gondolkodta, hogy meddig emeljek vissza. Shove mennyire rossz/jó játék itt? :o

ha ugy gondolod hogy mindenképpen allin kerülne ellened a forma (KQ, 88) akkor toljad rá te, had agyaljon ő. bár a pot miatt még nem éri meg szerintem betolni.

geri
2009. jan. 23. 16:05

ha ugy gondolod hogy mindenképpen allin kerülne ellened a forma (KQ, 88) akkor toljad rá te, had agyaljon ő. bár a pot miatt még nem éri meg szerintem betolni.

nem látom értelmét ovebet allin menni, mert ,ha csak normál raise callt jatszunk rank tolhatja szarabb drawal , allinre meg elbob egy j10, kisebb fd-t, stb.
ezt a gondolkodos dologt nem ertem, 88,kq sose gondolkodik hanem snapshippel.

Élő ügyfélszolgálat