BaLa
2008. júl. 8. 22:48

NL100: TT overpár oop

Ez a szituáció elég sokszor előfordul velem és lehet, hogy egyszerű, de nekem fogalmam sincs, hogy mi a helyes játék.
Tehát preflop vakról közepes pocketpárral adjuk az utg emelését. Lejön egy drawheavy flop és overpárunk lesz (+itt egy gutshot is). Mi a helyes játék flopon és mi turnön? Változna-e valamit a helyzet, ha nem lenne lyuksor-húzó?

Full Tilt Poker No-Limit Hold'em, $1 BB (6 handed)

MP ($543.80)
CO ($60.60)
Button ($126.80)
SB ($138.15)
Hero ($106.50)
UTG ($187.05) - 20/16/2 (300 hand)

Preflop: Hero is BB with :Th: :Td:
UTG raises to $4, 4 folds, Hero calls $3.

Flop: ($8.50) :9d: :6d: :7c: (2 players)
Hero checks, UTG bets $6, Hero raises to $20, UTG calls $14.

Turn: ($48.50) :7d: (2 players)
Hero ???

sariboxer
Válasz BaLa kommentjére
2008. júl. 8. 23:23

en it 3 betelnek preflop. pozicioban utg-t mar nem annyira erdemes szerintem ezzel a lappal, de igy oop szerintem igen.

20/16, ez maga a cardrunners-os indulotablazat, a range AJ+ es 22+

ez mindenesetre izles kerdese, EV-ben nem hiszem, hogy nagy kulonbseg van a ketto kozott, az viszont biztos, hogy 3 bet utan sokkal egyszerubb donteseket kell hozni postflop.

mert igy pont az van, hogy bar szerintem teljesen jol jatszottal postflop megse nagyon tudhatjuk, hogy allunk.

en mindenesetre itt mar folytatnam amit elkezdtem, betelnek kb.30-35-ot, de ha arra raemel, akkor gondolkodas nelkul dobnam - annak ellenere, hogy a fele stackem mar bent lenne ekkora -, hiszen akkor mar szinte semmilyen ertelmes lapot nem verek.

erdekel majd a tobbiek velemyne is

Littlemage
Válasz sariboxer kommentjére
2008. júl. 8. 23:39

ezt a topicot inkább olvasom, ezzel nekem is akadnak gondjaim.
Én is van hogy eleresztek egy 3betet preflop. ha nem, akkor meg ezen a flopon hasonlóan játszanék, mint te s ha rámtolja a turnön, akkor eldobnám.
vagy ha olyanom van, akkor bíznék egy blöff AK/AQ-ban, s lecallolom :)))

Zoli
Válasz sariboxer kommentjére
2008. júl. 9. 0:20

en it 3 betelnek preflop. pozicioban utg-t mar nem annyira erdemes szerintem ezzel a lappal, de igy oop szerintem igen.

20/16, ez maga a cardrunners-os indulotablazat, a range AJ+ es 22+

ez mindenesetre izles kerdese, EV-ben nem hiszem, hogy nagy kulonbseg van a ketto kozott, az viszont biztos, hogy 3 bet utan sokkal egyszerubb donteseket kell hozni postflop.

mert igy pont az van, hogy bar szerintem teljesen jol jatszottal postflop megse nagyon tudhatjuk, hogy allunk.

Teljesen egyetértek.

en mindenesetre itt mar folytatnam amit elkezdtem, betelnek kb.30-35-ot, de ha arra raemel, akkor gondolkodas nelkul dobnam - annak ellenere, hogy a fele stackem mar bent lenne ekkora -, hiszen akkor mar szinte semmilyen ertelmes lapot nem verek.

erdekel majd a tobbiek velemyne is

A turn bet/fold tetszik, de azért megnézném a statját, mert a turn bet-re háromból kétszer dobnia kellene ahhoz hogy pluszos legyen.

spirited
Válasz Zoli kommentjére
2008. júl. 9. 0:31

Jó a felvetés és érdekes a szituáció. A legtöbb esetben ilyenkor én check/foldolnék.

Az ellennél lehet akár egy rosszul megjátszott nagy pár vagy set. Azonban leginkább egy szín vagy egy sorhúzó a legvalószínűbb, amiből az egyik lejött. Elcheckelném és hívásra bedobnám.

geri
Válasz BaLa kommentjére
2008. júl. 9. 1:20

nekem nem tetszik a flop cr, ha nem 3betelsz pre, akkor bet flop.

ThxLittleFish
Válasz geri kommentjére
2008. júl. 9. 1:22

én is flop betelnék
de ha már így alakult akkor valszeg c/f

kanrich_
Válasz geri kommentjére
2008. júl. 9. 1:25

nekem nem tetszik a flop cr, ha nem 3betelsz pre, akkor bet flop.

És mit csinálsz abban az esetben, ha erre reraise érkezik?

Nekem egyébként alapvetően tetszik ez a line, de a legtöbb jól játszó regulár tudja, hogy a donkbet általában gyenge, határeset lapot jelent (vagy drawt) és sokan akár a semmivel is visszaemelnek.

lederman
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. júl. 9. 2:58

nekem sem tetszik a ch/r, mivel ezzel szinte blöff változtatod a lapod. a ch/r után ch-ch lineban reménykedsz, ami azért nem a legjobb terv, sztem nem tesz be több pénzt gyengébb lappal.
turn nálam ch/f.

a standard line-om nekem ch/c és ch/c a legtöbb turnön, aztán, ha nincs valami history, akkor dobnék a riveren többnyire, ha nagyon aggro akkor call néha, de nagyon nem szertem a TT-t, elég bizonytalan vagyok ebben.

néha donkolnám a flopot, de akkor kell, h elég readem legyen UTG ellen ahhoz, h képes legyek stackoffolni...

geri, meddig mennél a el, ha az ellenfél reraisel a flopon, majd turnön tovább emel, ami sok jó TAG-játékosnál reflex?
(Ui: láttam FWF, csak megadna a 85cc-s partiban...:) )

sariboxer
Válasz lederman kommentjére
2008. júl. 9. 8:41

a ch/c flopon es turnon nagyon weak szerintem + igy minden eselyt megadunk neki, hogy tulhuzzon a ket overcardjaval ha az van nala + nem derul ki, hogy allunk.

geri: a sima betre ha raise erkezik, akkor mit lepsz?

hamar nem 3 bettel kezdtunk, akkor szerintem azert jo a ch/r, mert az eleg nagy erot mutat es ha arra mar a flopon rank emelnek (tehat: mi check, o bet, mi raise, o reraise), akkor azt a legnagyobb nyugalommal dobhatjuk mar a flopon.

ha viszont egybol bet es arra jon a raise, mert a donkbetet - ahogy azt valaki irta is - minden jobb jatekos egybol gyengesegnek veszi es kotelezoen rankemel, amire nekunk szerintem 3 betelnunk "kell" - mindez viszont joval dragabb mint egy sima ch/r.

remelem ertheto amit osszehordtam :)

w2p megmondhatnad a frankot :):)

Élő ügyfélszolgálat