misirulez ha már flop cbet mellett döntöttél, betelnéd a turn-t?
azért köszi:) én most úgy gondolom h a fish ellen jó a flop c/r, ha a reg betel viszont necces, mert főleg szett ellen fog bemenni. Mondjuk annyira szörnyen az ellen sem állunk szal lehet ez lenne a jó, meg legalább van fe is vmennyi. a cbet 1re kevésbé tetszik.
Pre elég nagy leak szerintem OOP a 2bb-s stealt 7bb ig restelelni, szerencsére sokan csinálják. CS fish ellen normális sizeal kell restelalni
dobnám riveren
Kár, hogy már bent van a megoldás. Nagyjából kiveséztétek, azért leírom mit gondoltam, mielőtt elolvastam volna a hozzászólásokat.
Flop előtt: kicsit nagyobbat emeltem volna, mert 52/17-es ellen flop előtti calling st. ellen megyünk és OOP leszünk végig.
Flop: cbet-et nyomnék legtöbbször. C/r -t ritkán nyomnék. Bár floppon a laptartományok ellen elöl vagyunk, viszont amivel a reg az all int tartaná, azzal szemben közepesen hátul. Így amikor elöl vagyunk, nyerünk némi pénzt, amikor hátul, akkor meg all in-ig megyünk, és sokat (nagy potot) vesztünk. Ha a reg. 7%-kal (elég szélesre vettem) adja meg a 3bet-ünket, akkor annak kb. a felét dobja, azaz 3.5%-ot, a maradékkal all in megy. Szóval nem biztos, hogy +EV.
Turn: mivel a reg tartotta, és nem jött be se a sorom, se a színem: erősen lemaradtam a flop-hoz képest. Mivel a reg. az agr. freq.-ből kindulva valószínűleg szeret callozni, de mindenesetre csak 25%-ban emel törnön, ezért a törn cbet helyett ki is várhatnék. Amiért mégis inkább cbet: elég jó az implied odds, mert ha tartja a törn emelésem, akkor vélhetően van olyan jó lapja, hogy tartson egy river emelést is. Ezen felül, ha kivárok és egy emelésre megadok, akkor könnyen olvasható leszek: húzóra játszom, és oda a nyerési esélyem egy jó river lap esetén.
River: ha riverre nem jön be a sor vagy a flös, akkor verve vagyok, tehát kivárok. Ebből a szempontból az A egy rossz lap a riverre (a K is az lenne), mert úgy tűnhet, hogy javultam, de az ellen laptartományához képest - miután két utcán is megadott - valójában az egy párom nem sokat ér. A river tehát nálam egyértelmű c/fold.
Én is a nagyobb betsizeot preferálom a fish ellen, maximalizáljuk a valuet minden utcán és preflop is. Teljesen jó a ch/fold riveren, nem fog két utcán floatolni téged és gyengébb párt sem blöffbe fordítani, a nagyobb betsize mellett teszem le a voksom én is mégpedig azért mert amikor egészülsz az neki szinte mindig scarecard lesz, és ha riveren nincs elég jó potodds neki a callra még bedobhatja. Látom kisebb stackel indult, így nem betelnék sokkal nagyobbakat, 1-2$ plusz minden utcán. A ch/raise sem rossz ötlet flopon ha elég aggresszív az ellenfél hogy támadjon blöffből és közepes/gyenge SD képes lapokkal, továbbá ha eléggé CS hogy meg is adjon tp szerű lapokkal egy ch/raiset.
Ha a reg. 7%-kal (elég szélesre vettem) adja meg a 3bet-ünket, akkor annak kb. a felét dobja, azaz 3.5%-ot, a maradékkal all in megy
törölhető.
Igazából pindrokk rávezetett, hogy itt flopon a reg range-e ellen nem nagyon van FE-m, szóval a ck/c megoldás jobb lehet. Stove alapján 52% ban vagyok jó egy TT+, AQ+ range ellen.