zoooli
2009. márc. 10. 10:23

NL50 FR QTo vaklopás

Full Tilt No-Limit Hold'em, $0.50 BB (9 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Hero (Button) ($96.75)
SB ($50)
BB ($50)
UTG ($50)
UTG+1 ($60.40)
MP1 ($10)
MP2 ($108.75)
MP3 ($51.55)
CO ($48)

Preflop: Hero is Button with 10Image, QImage
6 folds, Hero bets $1.75, 1 fold, BB calls $1.25

Flop: ($3.75) 7Image, 4Image, 10Image (2 players)
BB checks, Hero bets $2.50, BB raises to $6, Hero calls $3.50

Turn: ($15.75) KImage (2 players)
BB bets $12, Hero folds

Total pot: $15.75 | Rake: $0.75

Ellenfél 8/7-es 2-es AF 48%-os AFq eddig még nem láttam tőle flop c/r-t
Én eddig aktívan lopkodtam az asztalnál a vakokat, meg egyébbként is sokat emeltem, de eddig még senki sem játszott rám vissza.
Ilyen előzmények után mi lenne a legjobb flop és turn játék?
(flopon a pot 3.6$, itt valamiért nincs levonva a rake)

audiosultan
Válasz zoooli kommentjére
2009. márc. 10. 11:15

miért adod floppon a visszaemelést, ha turnon ilyen könnyen feladod a partyt?

sztem az egyetlen járható út az lett volna, ha floppon 4bet 18$-ig, aztán ha arra erősködik, akkor elhiszem neki.

persze ezzel a megoldással többet vesztünk, de valahogy én nem hagynám annyiba. így legalább biztosan tudnánk, hogy verve vagyunk. így meg.....

persze ok a turn fold, de nem értem, hogy akkor mit vártál a flop call-al.
bocs ha kicsit zavaros volt.

kisrapi
Válasz audiosultan kommentjére
2009. márc. 10. 11:26

sztem az egyetlen járható út az lett volna, ha floppon 4bet 18$-ig, aztán ha arra erősködik, akkor elhiszem neki.

persze ezzel a megoldással többet vesztünk, de valahogy én nem hagynám annyiba. így legalább biztosan tudnánk, hogy verve vagyunk. így meg.....

Pld. ha bluffraisel, akkor ezen a szinten OOP turnben fel szokták adni, ezért a call, főleg h ilyen kicsit emelt vissza nem hiba. Így viszont h turnben ekkorát emel jó a dobás szvsz

Floppon mi értelme van annak hogy visszaemelsz aztán bedobod?

Check behind flop, bet-call turn, bet(check behind)-call river

medgypeti
Válasz kisrapi kommentjére
2009. márc. 10. 11:32

Check behind flop, bet-call turn, bet(check behind)-call river

Miért check behind flop?Milyen flopot akartunk ha nem T magasat?
Itt flopon el kell döntened, hogy mit fogsz csinálni, ha ilyen vagy olyan lap jön, tehát előre meg kell tervezned.Ha egy standard turn hívásra mindenképp dobni fogsz akkor szerintem is jobb eldobni a flop visszaemelésre.

kisrapi
Válasz medgypeti kommentjére
2009. márc. 10. 11:35

Miért check behind flop?Milyen flopot akartunk ha nem T magasat?
Itt flopon el kell döntened, hogy mit fogsz csinálni, ha ilyen vagy olyan lap jön, tehát előre meg kell tervezned.Ha egy standard turn hívásra mindenképp dobni fogsz akkor szerintem is jobb eldobni a flop visszaemelésre.

Potcontroll, bluffindukálás, C/R elkerülése egy gyenge SD képes handdel...
Mégis milyen laptól vársz callt ami rosszabb mint a tiéd?

styxxx
2009. márc. 10. 12:41

Tökéletesen egyetértek.

SZVSZ Itt a c/raise-nek oka van. Vagy két figurára tesz, és így tesztel, vagy lap van nála ami biztos, hogy nem egy top pár ezredik kicker (statja ugye 8/7/2 igencsak ROCK). Ha elől vagyunk, csak akkor játszhatunk gyengét, de egy QT itt semmire sem elég, csak ha mi vagyunk az agresszorok.
Ha átadjuk az agressziót akkor itt elárultuk a lapunkat. Vagy 4bet, vagy fold. Ez nagyon marginális ahhoz hogy weak-en játszunk.

:D de én elég nit vagyok nálam simán fold :D

audiosultan
Válasz styxxx kommentjére
2009. márc. 10. 12:44

jah amúgy hangulattól függően akár rögtön el is dobnám a flop visszaemelésre. de inkább a 4bet, majd bosszankodás amikor 5bet allint kapok:)

zoooli
2009. márc. 10. 13:44

Alaphelyzetben én is dobnám ilyen ellen, de volt egy olyan érzésem, hogy csak megunta, hogy lopkodom a vakját és visszajátszik.
Visszaemelni nem nagyon akartam és úgy gondoltam, hogyha totál blöffön van, akkor a flop callom után turnön feladja.

kisrapi
Válasz styxxx kommentjére
2009. márc. 10. 13:48

Tökéletesen egyetértek.

SZVSZ Itt a c/raise-nek oka van. Vagy két figurára tesz, és így tesztel, vagy lap van nála ami biztos, hogy nem egy top pár ezredik kicker (statja ugye 8/7/2 igencsak ROCK). Ha elől vagyunk, csak akkor játszhatunk gyengét, de egy QT itt semmire sem elég, csak ha mi vagyunk az agresszorok.
Ha átadjuk az agressziót akkor itt elárultuk a lapunkat. Vagy 4bet, vagy fold. Ez nagyon marginális ahhoz hogy weak-en játszunk.

:D de én elég nit vagyok nálam simán fold :D

Komolyan nem értem mire jó itt a 4-bet(vagyis szvsz ez még csak 3bet lenne)?!
Az ok, hogy ha 5(4)-bet all-in megy, akkor nyugodt szívvel dobhatsz, de kicsit drágának látom az árát h erre így derítsek fényt...

audiosultan
Válasz kisrapi kommentjére
2009. márc. 10. 14:01

Komolyan nem értem mire jó itt a 4-bet(vagyis szvsz ez még csak 3bet lenne)?!
Az ok, hogy ha 5(4)-bet all-in megy, akkor nyugodt szívvel dobhatsz, de kicsit drágának látom az árát h erre így derítsek fényt...

igen, ebben teljesen igazad van, de nekem fontos, hogy biztos tudjak lenni a döntéseimben. és sajnos még nem vagyok olyan jó játékos, hogy ennél olcsóbban megoldjam. (úgy értem ebben a handben)

Élő ügyfélszolgálat