Épp élő adásban vagyunk Twitch Live -en, kattanj ránk!

Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > NL50 Full Ring - 1010 középről

R1per2
Válasz bojanika kommentjére
2010. aug. 29. 22:58

Jah, egy gondolat: emelj csak 1,75$-t. Pláne, ha tudsz dobni 3bet-re. Ilyenkor mindig spórolnál 0,25$-t. Aki pedig dob 2$-os emelésre az ugyanezt megteszi a kisebbre is.

akkor már miért nem minraise az optimális megoldás?

panamaa
2010. aug. 29. 23:00

Egy ekkora 3bet-et kötelező megadni ilyen stack-ekkel, hiszen 2$-unk már a kasszában van, s már csak 4$-t kell beraknunk ahhoz, hogy egy set-tel stack-eljük ellenfelünket (esetleg ellenfeleinket). (ha legalább 12-szer annyi zseton van ellenfelünk előtt, mint amennyit a kasszába kell még rakni, akkor jó a megadás - jelen esetben itt ugye 15-szörös, ráadásul két potenciális ellenfél van).

Ami kérdésessé teheti a dolgot, inkább az, hogy mit tudunk az utánunk következő játékosról, aki még azért megkavarhatja a játszmát. Ha ezen játékos inkább passzív call-olgató, akkor még egyértelműbb a preflop megadás, hiszen általa tovább javul a potodds-unk.

na, erről beszéltem :)

bojanika
Válasz Zakaryy kommentjére
2010. aug. 29. 23:06

Hi bojanika!

Ez a 12x-es dolog rendben van ha stackelem. Ha ez nem megy nem sok hosszútávon 6$ setre várva? Alacsonyabb párt (pl. 66) hogyan játszanád?

:)

De, sok, ha minden set-ért ennyit kéne adni. :)
Ugyanakkor itt továbbra is csak 4$-t kell berakni cserébe 2x61$-ra pályázunk.
Sok esetben pedig nem kell set-et floppolni ahhoz, hogy miénk legyen a pot. Nem mindig QQ+-al 3betelnek minket, pláne egy ilyen kellemes squeeze szituációban.
Egy AK-t, de akár még egy overpár-t is el tudnak dobni sok asztalon játszó, gondolkodó játékosok. Tehát, mint a legtöbb dolog a pókerben, ez is ellenfél függő.
Az alacsonyabb párokkal való játék sztem limit és terem függő. Nl50-en én nem ítélném el a limpelés gondolatát sem. Feljebb vagy bet, vagy fold.

bojanika
Válasz R1per2 kommentjére
2010. aug. 29. 23:08

akkor már miért nem minraise az optimális megoldás?

Fixlimit játékokban mindenképpen az az optimális. ;)

R1per2
2010. aug. 29. 23:25

én komolyan kérdeztem

Élő ügyfélszolgálat