Nalam ezek b/f szituaciok, szerintem nagyon sok draw, overpair, esetleg 2 overcard, vagy egy TP/MP is adhatja, amik ellen value-t vesztunk, ha checkback-et jatszunk.
Ha nem hivunk, akkor milyen turnon szeretnenk hivni, vagy vegigcheckoljuk a KK-t?
Ne vicceljetek már, overpárral ilyen drawy boardon chbk?
A 8% c/r az átlagnál szerintem magasabb ezért bőven vannak a range-ben drawok. Setet szvsz nem így játszana, mert ez a board nem túl jó cbetre, ezért két overcarddal esetleg chbk-et játszanál. Nálam inkább call, és a trunon meglátjuk.
Egy KK-t nem tartok különösebben jó lapnak ezen a flopon. Mivel jobb egy A9-nél? TT JJ QQ az, amit így verünk, és A9-cel nem. Viszont BB-ről szinte mindig 3 betelné ezeket a lapokat az ellenfél. Szóval ez az overpáros dolog nekem nem tűnik túl előnyösnek.
A9-cel mondjuk cbetelnék itt, mert nem akarnám, hogy ingyen lejavuljon egy QJ mondjuk. KK-val viszont egy QJ ellen van némi reverse implied odds, szóval nem kell aggódni miatta.
Szettel szerintem simán check/raisel, nem fogja azt várni, hogy 2 overrel majd visszaemel egy olyan ember, aki nem cbetelne velük. Szerintem nem kérdés, hogy flopon rosszul állunk egy NL50-es ch/r range-el szemben.
vagy call és blank turnön berakom, vagy pedig már itt betolom, mert millió draw-t c/r-elhet, sőt lehet, hogy kisebb overpárral is be szeretné tenni.
nálam call és blank turnon berakom
nem hiszem,hogy kisebb overpár itt betenné a stacket. ha itt bekerül a pénz, az legtöbbször 70-30 oda .
Mi az, hogy callolja mondjuk 5%-kal? Mi ez az 5%-nyi hand ami úgy játszik?
Amúgy ez a call, blank turnön ship, elég fos megoldás szinte mindig, ha nincs a range-ében nagyon sok gyenge eq-ű blöff. Egyrészt, ha leesik a scarecard dobunk, ez ok, de egy csomó reg nem meri c/r után betelni a balnk turnt blöffből mert tudja, hogy kevesen vannak 1 call-on. Ráadásul hiába pakolsz a range-ébe gigantikus mennyiségű draw-t, az equity-d nem javul számottevően.
A világ legoptimistább range-e ellen:
Flop:
Board: 6c 7c 8s
Dead:
equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 37.500% 34.90% 02.60% 18659 1388.50 { KdKs }
Hand 1: 62.500% 59.90% 02.60% 32024 1388.50 { JJ+, 88-66, AcKc, AcQc, AcJc, AcTc, Ac9c, Ac8c, Ac5c, KcTc, QcTc, JcTc, Jc9c, T9s, Tc8c, 9c8c, 87s, 76s, 54s }
Blank turn:
Board: 6c 7c 8s 2h
Dead:
equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 41.204% 40.28% 00.93% 957 22.00 { KdKs }
Hand 1: 58.796% 57.87% 00.93% 1375 22.00 { JJ+, 88-66, AcKc, AcQc, AcJc, AcTc, Ac9c, Ac8c, Ac5c, KcTc, QcTc, JcTc, Jc9c, T9s, Tc8c, 9c8c, 87s, 76s, 54s }(És ennek a felével nem brokeol turnön)
Amúgy ez a call, blank turnön ship, elég fos megoldás szinte mindig, ha nincs a range-ében nagyon sok gyenge eq-ű blöff. Egyrészt, ha leesik a scarecard dobunk, ez ok, de egy csomó reg nem meri c/r után betelni a balnk turnt blöffből mert tudja, hogy kevesen vannak 1 call-on. Ráadásul hiába pakolsz a range-ébe gigantikus mennyiségű draw-t, az equity-d nem javul számottevően.
Alapjába véve azért checkbackelnék, mert egy nálam a statjai alapján jobb, de legalábbis semmiképp sem rosszabb játékos ellen határeset, javulásra képtelen lappal minél alacsonyabban szeretném tartani a kasszát. Nem érzem, hogy ezzel olyan óriási valuet vesztenék.