bandus
Válasz mikki86 kommentjére
2011. máj. 9. 15:28
Alapjába véve azért checkbackelnék, mert egy nálam a statjai alapján jobb, de legalábbis semmiképp sem rosszabb játékos ellen határeset, javulásra képtelen lappal minél alacsonyabban szeretném tartani a kasszát. Nem érzem, hogy ezzel olyan óriási valuet vesztenék.
teljesen egyetértek... tudom, hogy manapság a lehető legagresszívabb póker a jó játék, de itt feleslegesnek érzem izmoskodni, inkább olcsón keverednék sd-ig.
mikki86
Válasz Baltás kommentjére
2011. máj. 9. 15:29
A statok alapján bb-ből 20%-os rangel callolja a stealt
Sztem az offsuit broadwayeket és a suited broadwayeket(ami nem alktonak fd-t) eldobja ezen a flopon, tehát egyértelműen cbet.
Callolhathja 9x-szel, ax 1 színnel. esetleg 99-1010
És ez miért jó nekünk? Maradjanak csak nála ezek a lapok, hátha sikerül egy párt összehoznia, vagy egyszerűen csak megblöfföli velük a turnt vagy rivert.
Ax oop itt nem fog callolni.
Turnön talán raise/foldot játszanék szerintem. Annyira nem aggro, hogy betegye gyengébbel, viszont rengeteg gyengébb lappal bet/call lesz a standard játéka. Ráadásul ilyenkor riveren sem fog majd emelni ha nincs flösse vagy sora, úgyhogy showdownig is viszonylag olcsón eljutunk.
andree
Válasz yoofej kommentjére
2011. máj. 9. 15:29
a b/f mennyire jo itt?
Nálam az a std. Blöffraiselni/floatolni eq nélkül nagyon kevés embert láttam oop ezt a floppot. Elég sok hand lehet nála, ami ellen van 1 utca vaule. Nem fog közepes/jó sd értéket 1 betre dobni, és lehet nála néhány pár+közepes draw(57,56,8T), vagy pár nem (erős)combo draw, amivel raiselni nem fog, de 1 utcát callol vele. Blank turnt tovább betelem. 5maxon nem szeretnek dobni az emberek, ha van lent bármilyen draw, ha pl pre JJ-vel csak callolnak, akkor elválaszthatatlanok a lapjuktól, általában boardtól függetlenül. Ilyen átlagos C/R-ű normál reg ellen easy bet/fold az első két utca. A chk back azért sem tetszik, mert sokkal rosszabb turn+river betet kapni ezen a boardon, mint flop c/r-t(Tapasztalataim alapján az elég őszinte itt, míg előbbivel kihagytunk egy utca tiszta vaule-t és blöff catchert csináltunk alapunkból). Persze ennyire azért nem egyszerű, mert flop chk bck után is alakulhat kedvezően számunkra a parti, de én egy reg ellen szeretem a c.bet range-em a lehető legszélesebben tartani. (Deepen jó reg ellen, soha nem c.betelném)
mikki86
Válasz andree kommentjére
2011. máj. 9. 15:36
andree, ahol nem cbetelnél airrel, ott 1 pár típúsú handekkel sem nagyon érdemes, vagy tévedek?
andree
2011. máj. 9. 15:59
andree, ahol nem cbetelnél airrel, ott 1 pár típúsú handekkel sem nagyon érdemes, vagy tévedek?
Sztem ezt így nem lehet állítani. Alapból ellenfél függő. Ha valaki szeret broadway lapokkal coldcallolni oop, és tudom hogy 99+-t szinte mindig 3betel, azt simán c.betelem itt air-al(Itt pl jó backdoor outokra gondolok, pl Acx amivel nagyon jó turnöket kaphatok barrel-ra). Valamint pl. egy hal vagy nagyon cs reg ellen, rengeteg olyan szitu van, ahol még a second párban is van vaule, de air-al soha nem c.betelném.
Összefoglalva: Nem/nehezen blöff c.betelhető board esetén 1(erős) pár tipusú hand-el, akkor c.betelek, mikor arra számítok, hogy nálam rosszabb eq-el callolnak, de szinte csak jobbal raiselnek. Itt sztem ez a helyzet. Jobb eq-je csak kb a bottom 2 párnak van a flop call range-éből. A raise range-ében nincs olyan lap, ami ellen számottevően vezetünk, max valami K high fd, ami nem KTcc.
Persze, ha összefoglaljuk, akkor az jön ki, hogy szar a balance, és majd a figyelmes ellenfelek fossá bluff raiselnek majd minket ilyen boardokon. Hát sztem az aki képes ilyen szinten kielemezni a dolgot, szerez elég nagy mintát, és figyel is rá az NL50-en, olyan 0.05% lehet, és remélem nem az én hálózatomban játszik. :)
mikki86
Válasz andree kommentjére
2011. máj. 9. 16:09
Hmm, igazad lehet, bár én valahogy csak közepesen drawheavy boardokon szeretek ilyen handekkel előre menni.
Itt az nem tetszik, hogy a call range-e nagy része kombódraw, azok ellen meg flipre állunk.
VWRoli
2011. máj. 9. 17:33
Köszönöm a kommenteket, a vélemények tükrében nekem is a bet/fold tűnik a legszimpatikusabbnak(persze,nem ezt játszottam:)flopon calloltam, majd egy 7-s turnön openpusholt amit lecalloltam, és egy flop sort mutatott T9 lapokkal)
want2push
Válasz yoofej kommentjére
2011. máj. 9. 17:42
A check behind nem rossz. Ahogy ment dobnám a visszaemelésre.
bandus
Válasz want2push kommentjére
2011. máj. 12. 10:53
és mi lett a vége a dolognak?:)
már látom.
Ineed$MONEY$
Válasz want2push kommentjére
2011. máj. 16. 13:15
A check behind nem rossz. Ahogy ment dobnám a visszaemelésre.
Na akkor ,most kell atertekelnem a jatekom.
Kifejtened kerlek ?
(turn river drawkkal betelni fog gondolom, es cc reszunkrol) igy tobb cash kerul be drawk ellen, es kevesebb monsterek ellen , meg gondolom egy checbackre teljesen airel is betel mivel agro , mi meg drawkal normal esetben ezen a boardon inkabb moge checkelunk ? turn river betelessel eleg sokszor barellez ki minket egy checkbehind utan?)
Kb ez a lenyeg?