BelaKecske
Válasz misirulez kommentjére
2013. jan. 29. 13:17
Hmmm, jó kérdés ilyen jellegű dolgokat csak spekulálni lehet sajnos, de ha abból indulok ki amit eddig láttam tole, akkor a teljes bluffoket biztos nem folytatja. Ez valszeg annak az eredménye lehet hogy eddig ha flopon adtam ch/r utana sem dobtam, ill. eleg sokat foldoltam ch/r-re szal magatol rajohetett, hogyha callt kap a ch/r-re akkor bika range ellen megy. A semi bluffokkel mar mas a helyzet, de sztem o is elegge berosal ha OOP egy gigapotban csak egy par+draw hand van nala, es nem szamithat tul sok dobasra.
Ha ez a tapasztalat, akkor végülis okés lehet a flop bet/call, turn fold line, mert ha tényleg nem lő tovább pár+draw-t sem, akkor az ellen tudsz már vbetelni turnon, ami meg betel az tényleg erős lesz. Ha feltételezed, hogy a totál blöfföket sem lövi, viszont elég sokat fog cr-elni azzal is, akkor jó lehet a flop bet, mert több value-t nyersz a top pároktól, overpároktól (ezeket csak-csak nem fordítja blöffbe) mintha csak turntől menne be 1-2 utca pénz, és az air is többet tesz be, mintha csak turn-t blöffölné a flop cc után.
Ha meg azt mondjuk, hogy turn még betelheti a pár+draw-kat, akkor beleférhet ott is egy call, a tapasztalatok alapján riveren ő már az életbe nem fog blöffölni.
vadallat
Válasz R1per2 kommentjére
2013. jan. 29. 13:30
egyáltalán nem lepett meg hogy a villain KK-t mutatott neked
R1per2
2013. jan. 29. 16:56
+egy dolog:
azt mondtad most dupláztál ellene vagy mi. ez után kiültem volna. egyszerűen nem tartom +EVnek 400+bb-vel(ha óriási fish az más, ez inkább TAGnak tűnik) sz*pni 1 parti miatt hiszen ő a nagyobb stack. meg lehet kérni, hogy üljetek másik asztalhoz.
Egyetlen (bár nagyon fontos) érvet tudnék felhozni a kiülés mellett egy duplázás után: scared money. Ha félsz a nagyobb potoktól, ezért eltérsz az optimális játékodtól.
Különben óriási +EV helyzetet szalasztasz el. Minden szakirodalom ennek az ellenkezőjét írja: ha többször stackelnek a parti elején, jobb kiszállni még akkor is, ha megvan az edge, mert ilyenkor magabiztos és kiegyensúlyozott villain, illetve több infóval rendelkezik rólunk (rangeünk alja), mint mi róla (range teteje, amit a többség ugyanúgy játszik).
Ha mi duplázunk, könnyen egy tiltelő játékossal folytathatjuk, deepebben nagyobb bb/100-al.
NovaTerra
2013. jan. 29. 17:09
Meg egyébként miért ülne át egy kérésre, hogy neked kényelmesebb legyen a játék és könnyebben elnyerhesd a pénzét?
Más kérdés, ha neki is kényelmetlen a szituáció.
-Chris-
Válasz -Chris- kommentjére
2013. jan. 29. 19:47
A river low size-al nem értek egyet. Szerintem kifejezetten rossz ellene, hiszen ha raiseli nagyon sz*r szituban leszünk. Tuti checkelem hiszen showdown value van. És előtte elég pénzt pakolok be value-ból. Túl thin lenne. szvsz
Igen, ez igaz. Ám ha az ő szemszögéből nézed, akkor gyakorlatilag:
flop-csekk/csekk
turn-bet/call
riveren pedig csekkel és sosem fog sort tenni a kezedbe. Hiszen 4beteltél pre – AQo/s-az egyetlen aminek sora lehet.. illetve talán JJ, ami szintúgy veri a KK-t. Ha itt nagyot betelnénk, sose callolna.. ezért javasoltam ezt a size-t. Visszaemelni is ritkán fog riveren ezen a textúrán.
-Chris-
2013. jan. 29. 22:19
Mondjuk KK-val se callolnék nagyon ezen a riveren.. így inkább a xb.