Zehy
Válasz kisrapi kommentjére
2009. febr. 5. 11:39

És mi van ha akkor unja meg a 3-betjeid amikor épp egy 89s van nálad?
Azzal is rátolod?

Rossz példa, azzal én pont igen :D:D:D

BaLa
Válasz brainfuuck kommentjére
2009. febr. 5. 11:40

én mondjuk ilyen AJo, A8o lapokkal nem 4betelnék.

Pedig pont az Ax lapok a legjobbak light 4bet-re mert kisebb az esélye annak, hogy az ellenfélnek erős lapja van.

brainfuuck
Válasz BaLa kommentjére
2009. febr. 5. 11:55

megmondom őszintén a light 4bet idáig nem nagyon tartozott bele a taktikai repertoáromba, ha én 4beteltem annak mindig nyomós oka volt, (talán azért nem is merült fel bennem a gondolat, hogy így cselekedjek, mert azok a limitek ahol idáig játszottam, ott előbb tolják fel rád az ALL-IN-t az ilyen AJo és A8o-kkal a 4-betedre, minthogy mégcsak el is kezdenék izgulni, hogy "dobj, dobj!":) pontosan ezért jár az ember erre az oldalra h mindig tanuljon valami újat!:)

bravesoul
Válasz Polacheck kommentjére
2009. febr. 5. 12:55

1. sztem nagyon nagy 15-17$ bőven elég a reraise.

2. nem látom a 3utcás betet :) én flopon lehet megválok ettől a laptól limpelt potban. 4.5$-ban nyitnék turnun 3-3.5öt, riveren pedig 3\4 4\5 pot körül. Ahogy látom any Qx adja.

3.itt a lap nem tetszik,de a méret igen. 16-18$ körül jó a c-bet. 15$ az alja. szerintem

Polacheck
Válasz bravesoul kommentjére
2009. febr. 5. 13:08

1. sztem nagyon nagy 15-17$ bőven elég a reraise.

2. nem látom a 3utcás betet :) én flopon lehet megválok ettől a laptól limpelt potban. 4.5$-ban nyitnék turnun 3-3.5öt, riveren pedig 3\4 4\5 pot körül. Ahogy látom any Qx adja.

3.itt a lap nem tetszik,de a méret igen. 16-18$ körül jó a c-bet. 15$ az alja. szerintem

1. Jogos.

2. Pedig volt ott, csak flopon nem én követtem el :) Látom már, hogy kicsivel nagyobb betekkel is szépen végigjött volna, tehát hibáztam.

3. 30-as kasszára elég egy ilyen félpot körüli cbet? A 20 már sok?

geryhun
2009. febr. 5. 13:13

az a baj hogyha 2-2.5xsat 4betelsz akkor azt naon sokszor megadják , és ha eltalálja őket a flop nagy bajban vagy , sztem biztos hogy kevés a 2-2.5x.
1.-es play eléggé risky volt de like it:), 17-17.5-ös emelés sztem bőven elég, az más kérdés ha kapsz egy callt akkor mi van, ilyenkor jön jól a read :)

2. én háromnegyed potot szoktam ilyenkor emelni , szal olyan 6$ körül , de kifizetett az a lényeg :)

3. irto nagy mákod volt hogy dobott.. :) comiteddé teszed ilyenkor magad és any2card call :) az addig ok hogy sb vs bb de nem hiszem hogy naon +ev lehet az ilyen játék.

Littlemage
Válasz geryhun kommentjére
2009. febr. 5. 13:15

no ez a topic megerne egy cikket, a mostani aggro preflop jatekban nagyon hasznos dolgokat irtok itt!!!

Polacheck
Válasz geryhun kommentjére
2009. febr. 5. 13:18

az a baj hogyha 2-2.5xsat 4betelsz akkor azt naon sokszor megadják , és ha eltalálja őket a flop nagy bajban vagy , sztem biztos hogy kevés a 2-2.5x.

Na most tegyen valaki igazságot, Kisrapi pont a kissebb 4betre sarkallt az elején.

Zehy
2009. febr. 5. 13:26

Na most tegyen valaki igazságot, Kisrapi pont a kissebb 4betre sarkallt az elején.

Pont az a lényeg, h ne legyünk komittedek, tehát kisebbet. Viszont fontos, h legitim 4bet esetén is pont ekkorát emeljünk.
A calltól én azért annyira nem félnék, a 4bet-call range elég érdekes lenne, nem sok mindennel lehet azt adogatni, pont ez az egyik lényege a light4betnek.

geryhun
Válasz Zehy kommentjére
2009. febr. 5. 13:53

Pont az a lényeg, h ne legyünk komittedek, tehát kisebbet. light4betnek.

1.Normál ellenfél lereadeli hogy nem akarsz comited lenni , főlleg sb vs bb harcnál.

2.Ha fish az ellenfél , és berakott 5dodot és azt látja hogy még megkell adni 5-7.5öt hogy nyerjen 50et akkor simán adja J10s szerű lapokkal amiket cake rng szeret megajándékozni.

De ha megnézitek a nagyobb limitű regularokat is, az életbe nem fogtok látni tőlük 2-2.5x 4betet.

Élő ügyfélszolgálat