gondolom akadémián nem divat a KT coldcall:)... szerintem egyértelműen jobb vagy, túl sok drawtól félned nem kell.
én itt csak megadnék. gondolom ő tudja, hogy nem fogsz tönkremenni kétpár alatt ilyen boardon, ezért passzív üzemmódba váltanék, mondjuk AK-t reprezentálva, és riveren checkraise-allin, ott már nemhiszem hogy el tudja dobni a QJ/AQ/AJ/JJ/QQ, bármit.
ha visszaemelsz, azzal nagyon nagy erőt mutatsz, és ha nem setje van, még a kétpárnál is erősen fontolóra veheti a dobást. (főleg mondjuk QJ/AJ-vel).
erősebb kezek ellen úgyis bekerül minden riveren/ig (QQ, JJ, KT, AQ), a maradékből viszont többet ki tudsz hozni ha csak callolsz.
Nem nagyon jönnek a hozzászólások, pedig érdekelnének a vélemények. Így nem nagyon érdemes leírnom, hogy mit miért így csináltam, és mit gondolok a dologról.
Nem nagyon jönnek a hozzászólások, pedig érdekelnének a vélemények. Így nem nagyon érdemes leírnom, hogy mit miért így csináltam, és mit gondolok a dologról.
Sztem emeljünk vissza egy kisebb méretűt. Tegyük commited-é az ellenfelet! Azért nem olyan könnyű eldobni a 2pár típusú lapokat sem egy ilyen flopon, főleg nem egy kisebb visszaemelésre.
Sztem emeljünk vissza egy kisebb méretűt. Tegyük commited-é az ellenfelet! Azért nem olyan könnyű eldobni a 2pár típusú lapokat sem egy ilyen flopon, főleg nem egy kisebb visszaemelésre.
Az ellenfél hozzászól
Úgy látom mindenki 2 pár, kisebb szet, Ax vonalon keresi a lapomat. Szóval pozícióból azért ennél jóval tágabb a megadás range-em, mivel flop után én irányítom a partit a legtöbb ellenféllel szemben. Az én szempontomból nézve zoltanh statja 15/8/8,5 a flop AF 11,5, turn AF végtelen! Ez azt jelenti az én szempontomból, hogy bármilyen lapja is van, ha nekem leesik a jobb lap, akkor ki is fizeti. A lejátszásban látszik, hogy AA-val emelt, de persze én ezt nem tudhattam. AJ, AQ, AK, 66+ pár is belefér a tartományába, tehát nem kell feltétlenül magas párt gondolni nálam egy megadáshoz.
Lenne egy kérdésem a hozzászólókhoz: Ha itt kapok egy 3bet-et, akkor azt mivel adhatom meg? Ha azt gondoljátok, hogy ő az erősebb, akkor hogyan lehetne a gyengébb lapommal berakatni minden pénzem? Mi a történet tovább, ha a visszaemelésére allin megyek 0 másodperc gondolkodással? Jól gondoljátok meg és higyjétek el, hogy inkább ésszel játszom, mint idegből.
Ha Zoli beteszi a parti végét, akkor még egyszer kommentelem a végkimenetelt.
Úgy látom mindenki 2 pár, kisebb szet, Ax vonalon keresi a lapomat. Szóval pozícióból azért ennél jóval tágabb a megadás range-em, mivel flop után én irányítom a partit a legtöbb ellenféllel szemben. Az én szempontomból nézve zoltanh statja 15/8/8,5 a flop AF 11,5, turn AF végtelen! Ez azt jelenti az én szempontomból, hogy bármilyen lapja is van, ha nekem leesik a jobb lap, akkor ki is fizeti. A lejátszásban látszik, hogy AA-val emelt, de persze én ezt nem tudhattam. AJ, AQ, AK, 66+ pár is belefér a tartományába, tehát nem kell feltétlenül magas párt gondolni nálam egy megadáshoz.
Lenne egy kérdésem a hozzászólókhoz: Ha itt kapok egy 3bet-et, akkor azt mivel adhatom meg? Ha azt gondoljátok, hogy ő az erősebb, akkor hogyan lehetne a gyengébb lapommal berakatni minden pénzem? Mi a történet tovább, ha a visszaemelésére allin megyek 0 másodperc gondolkodással? Jól gondoljátok meg és higyjétek el, hogy inkább ésszel játszom, mint idegből.
Ha Zoli beteszi a parti végét, akkor még egyszer kommentelem a végkimenetelt.
Ha zoli szemszögéből nézlek téged (és persze a lapom), top setet nincs az a flop amin eldobnék, mindegy mit csinálsz, mindegy h ésszel v erővel, ha beírnád chatbe h sorom van, még lehet akkor is adnám:D
Itt a vége:
** Dealing Flop ** [ :Ah:, :Qd:, :Jc: ]
pokerzol99 bets [$4.12 USD]
JonnyCruze folds
Bumbanas raises [$12.00 USD]
pokerzol99 raises [$43.88 USD]
Bumbanas calls [$35.25 USD]
** Dealing Turn ** [ :6c: ]
** Dealing River ** [ :Jh: ]
pokerzol99 shows [:Ac:, :As: ]
pokerzol99 wins $0.75 USD from main pot
pokerzol99 wins $98.25 USD from main pot
Boss nem mutatja a mucholt lapokat, de elárulta, hogy nutot floppolt.
Amúgy örülök, hogy más is van olyan véleményen, hogy ha tudom is 100%-ra KT-van az ellennél akkor sem dobom a top settet. Nemtudom valahogy gyenge vagyok még ehez :)
A lejátszás nem a legtökéletesebb, de úgy voltam vele, hogy nem 4 betelek, mert akkor ugyis tudja, hogy pc vagyok. Ezért inkább nyomtam egy pusht és dobjon ő amire jött a call én meg persze lemákoltam. :o
Az ellenfél hozzászól 2
Hát szóval zoltanh szerintem a legrosszabb döntést hozta amit lehetett ebben a helyzetben, bár turn-ön mindenképpen bekerült volna minden pénz, de talán közben elolvasta volna a chatet is és leesik neki amit oda írtam. :-)
Nálam valóban K10o volt amivel egyébként nem mindig coldcall-olok egy ilyen lappal (kb. 10-15%-ban). A flopon 65, turn-ön 77% esélyem volt, úgyhogy abszolút a szerencséjét áldhatja amiért leesett a full a riveren. Egyébként is ilyen napom volt akkor, mert NL100-on egy román gyereknek szintén a riveren leesett a fullja a flopolt nut flösöm ellen (turn-re lett allin).
A végeredménytől függetlenül azt gondolom, hogy itt én hoztam a helyes döntést és hosszú távon ha másért nem is, de image építés szempontjából érdemes néha ilyen "szemetekkel" játszani pozícióból. Ráadásul ha leeseik a lapom (mint jelen esetben), akkor min. 65% eséllyel megyek tovább és nagyon nagy eséllyel teljes beülőért, ha pedig nem, akkor könnyen dobok, sokkal könyebben, mint pl. egy JJ-t 579-es flopon, így hosszú távon mindenképpen nyereségesnek gondolom ezt a fajta játékot, amit egyelőre a pt is alátámaszt.
Tanulságul csak annyit tennék még hozzá: Csak óvatosan a "K10 biztos nincs nála" jellegű hozzáállással!