SötétEgér
Válasz Norris80 kommentjére
2020. ápr. 29. 15:22

Ha már preflop 4-bet akkor kicsinek találom a méretét. Flop fold. 8-as nem sok van a rangedben, ha blöffölsz, először saját magadat kell meggyőznöd, hogy más lapod van, és úgy alakítsd a bet size-od. Ezt a size-t inkább lecalloltam volna mint 1/3-1/2 potot.

tacskokutya
Válasz SötétEgér kommentjére
2020. ápr. 29. 15:50

Szerintem preflopp nagyon jó a visszaemelés, mert fizetteti a gyengébbet.
Csak utána balszerencsés, hogy nem a jó pár jött. De szerintem ugyanígy kell játszani ezt.
Egy olyan equilibrimbe esetleg be kéne tenni a handet.

beci87
Válasz tacskokutya kommentjére
2020. ápr. 29. 16:05

Hogy micsini!? Flexelsz?

tacskokutya
Válasz beci87 kommentjére
2020. ápr. 29. 16:07

Hogy micsini!? Flexelsz?

Ezt nem értem :)
De arra gondoltam, hogy olyan elemzésből kiderülni, mint amiről videokat szoktak csinálni.

Lefty Gekko
2020. ápr. 29. 16:35

Eliquiribriumra gondolsz?

csiga19794
Válasz tacskokutya kommentjére
2020. ápr. 29. 16:50

Szerintem preflopp nagyon jó a visszaemelés, mert fizetteti a gyengébbet.
Csak utána balszerencsés, hogy nem a jó pár jött. De szerintem ugyanígy kell játszani ezt.

Na és hol lenne a ranged alja,amit 4 betelsz,hogy fizettesd a gyengébbet?

SötétEgér
2020. ápr. 29. 17:18

Én is ezen agyalok, hogy itt a 4betnek a blocker miatt tudok beképzelni valami értelmet, meg hogy elvegyük a kedvét, a sok 3betelgetéstől, de akkor sok foldot szeretnék kapni, ha szélesebb range-t akarok akkor lecallolom, de most ATo nem valami erős lap, inkább kis-közepes kasszához való...
A board meg eléggé neki kedvez, preflop ezzel a size-al nem dobattunk el semmi sc-t, közepes párt.
A river size nagyon nem tetszik, ha nagyon erősek vagyunk, miért nem 3/4-eljük legalább, ha gyengébb value handünk van ahhoz meg túl nagy, nem ad elő semmit, csak spórolós blöfföt.

S0nnyB1ack
2020. ápr. 29. 17:44

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni a megjátszásommal kapcsolatban. Roppant idegesít a river catch, mit ronthattam el? Főként erre irányulna a poszt, de ha mást is láttok, ne tartsátok magatokban.
Esetleg turn bet lett volna a jobb? Vagy riveren túl nagy volt a méret? Ti hogy gondolkoztok ilyen szituban?

Az ellenfél 10 hand alatt 20/10, semmi más infó.

Köszönöm.

PartyGaming - $0.50 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by Holdem Manager 3

Hero (BTN): $97.42 (194.8 bb)
SB: $127.09 (254.2 bb)
BB: $128.85 (257.7 bb)
UTG: $84.97 (169.9 bb)
MP: $73.18 (146.4 bb)
CO: $63.81 (127.6 bb)

SB posts $0.25, BB posts $0.50

Pre Flop: (pot: $0.75) Hero has :Td: :Ac:
3 folds, Hero raises to $1.00, SB raises to $3.75, fold, Hero raises to $7.50, SB calls $3.75

Flop: ($15.50, 2 players) :2c: :7s: :9c:
SB checks, Hero bets $5.50, SB raises to $13.50, Hero calls $8.00

Turn: ($42.50, 2 players) :6c:
SB checks, Hero checks

River: ($42.50, 2 players) :5s:
SB checks, Hero bets $26.50, SB calls $26.50

Results: $95.50 pot ($3.00 rake)
Final Board: :2c: :7s: :9c: :6c: :5s:

Hero mucks :Td: :Ac:: (High Card, Ace)
(Pre 67%, Flop 18%, Turn 31%)

SB shows :9h: :Th:: (One Pair, Nines)
(Pre 33%, Flop 82%, Turn 69%)

SB wins $92.50

Az egész hand elég randomnak tűnik mindkét oldalról, kezdve a preflop size-októl.Ezek a size-ok mindkét oldalról túl kicsik. Erre a 3bet size-ra te deepen, IP elég szélesen callolhatsz és viszonylag könnyű lesz eq-t realizálnod postflop. A te size-odról annyit, hogy normál 4bet size alapesetben is 2,2x-2,4x de deepen ezen inkább növelni kellene mint csökkenteni.

Flopon lehet cbetelni a size-on lehetne vitatkozni, itt is azt lehet mondani, hogy 25% ami a standard, de a deepség miatt szintén növelhető kicsit a size, viszont a raise megadása szerintem botrányosan laza. 4bet potban vagyunk (bár tény, hogy két széles range találkozása) de mit gondol itt az ellenfél szerinted a te rangedről? Preflop 4bettor vagy és cbetelsz, a ranged tele van value-val meg erős draw-val, villain ez ellen a range ellen check-raisel, mit gondolsz mi itt az ő range-e szerinted? Mi volt a terved a flop bet-call-al?

Turnon sikerült felszedni némi eq-t és az ellenfél check-el. Itt én a helyedben mindenképpen betelnék mivel egyrészt ebben a spotban feleslegesen törekszel showdownra kb sosem fogod azt megnyerni, valamint teljesen hitelesen repelsz itt flushoket van bőven a rangedben (de egyébként protectionből és játékegyszerűsítésből szerintem betelni kellene itt nem csak flushoket de az overpárokat is). Mivel jelen esetben nálad a treff A nem kell attól félned, hogy túl sok check-pusht fogsz kapni, tendencia szinten amúgy sem jellemző az efféle játék a limiten, a valuehandeket, flushoket de sokszor még a seteket, treffes overpárokat is általában nyomni fogják mint bolond a csengőt, bluffből meg kb 100ból 1szer fogja bárki is meglépni.

Tény, hogy riveren az ellenfél nagyon capped de mielőtt elszánjuk magunkat a blöffre tegyük fel a kérdést, hogy mit akarunk előadni. Flusht? Fogsz valaha turnon flusht xbackelni? Vagy sort akarunk előadni? Preflop 4bettorként mennyi 8x van itt a rangeünkben (és mennyi van az ellenfélében)? Egy overpárt meglőnél így valaha ezzel a size-al? Ha belőtted azt, hogy milyen value van a rangedben amit hitelesen elő tudsz adni, akkor azt kellene belőni, hogy mi lehet az ellenfélnél a flop check raise után és mit fog ebből eldobni.

Norris80
Válasz KisMuck kommentjére
2020. ápr. 29. 18:31

Ez úgy xar, ahogy van. Mond, mit keresel nl50-en?

Keveset. Ezért vagyok itt... :rolleyes:

Egyébként köszönöm konstruktív hozzászólásodat és külön köszönöm cizellált stílusodat.

Norris80
2020. ápr. 29. 18:34

Köszönöm srácok a rengeteg észrevételt és elemzést, mindjárt reagálok is sorjában. :)

Élő ügyfélszolgálat