Póker Fórum Archívum > Számítástechnikai segítség > Általános számítástechnikai segítség

Zoli
Válasz kertitorp kommentjére
2013. júl. 17. 12:07

Hi!

Kénytelen vagyok újrarakni az XP-t az egyik gépemre, és a következő hibaüzenetet kapom:

"A rendszer problémát talált, és a windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt.

Ha először látja ezt a képernyőt, akkor intítsa újra a számítógépet. Ha ismét megjelenik, kövesse az alábbi lépéseket:

Végezzen vírusellenőrzést. Távolítsa el az esetleges újonnan telepített merevlemezeket, és merevlemez vezérlőket. Ellenőrizze, hogy megfelelően van-e konfigurálva és lezárva. Futtassa a CHKDSK/F programot a lemezhibák megkeresésére, majd indítsa újra a számítógépet.

Technikai információ:

xxx STOP: 0x0000007 (0xF789E528, 0x0000034, 0x00000000, 0x00000000)"

Azért furcsa, mert 2 db vincsivel is megpróbáltam, és mind a kétszer ugyanezt írta ki. Az alaplap és a memória új, de régivel is ugyanezt csinálta. Megoldás, ha valahol megformattáltatom a vincsiket, és megpróbálom úgy felrakni?

köszi

lecso10
Válasz Zoli kommentjére
2013. júl. 17. 12:11

Hi!

Kénytelen vagyok újrarakni az XP-t az egyik gépemre, és a következő hibaüzenetet kapom:

"A rendszer problémát talált, és a windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt.

Ha először látja ezt a képernyőt, akkor intítsa újra a számítógépet. Ha ismét megjelenik, kövesse az alábbi lépéseket:

Végezzen vírusellenőrzést. Távolítsa el az esetleges újonnan telepített merevlemezeket, és merevlemez vezérlőket. Ellenőrizze, hogy megfelelően van-e konfigurálva és lezárva. Futtassa a CHKDSK/F programot a lemezhibák megkeresésére, majd indítsa újra a számítógépet.

Technikai információ:

xxx STOP: 0x0000007 (0xF789E528, 0x0000034, 0x00000000, 0x00000000)"

Azért furcsa, mert 2 db vincsivel is megpróbáltam, és mind a kétszer ugyanezt írta ki. Az alaplap és a memória új, de régivel is ugyanezt csinálta. Megoldás, ha valahol megformattáltatom a vincsiket, és megpróbálom úgy felrakni?

köszi

Indulás után még mielőtt feláll a rendszer akkor írja ezt ki, vagy használat közben amikor már megy egy ideje?

Littlemage
Válasz Szecsa kommentjére
2013. júl. 17. 12:13

az hogy uj, meg nem jelenti azt, hogy nem hibas.

a telepitolemez elindul valamennyire? nekem volt hasonlo problemam, az egyik memoria hibas volt. idonkent leallt, aztan probaltam ujratelepiteni, de telepites kozben is elojott ez a kekhalal. uj notebook volt.

Zoli
Válasz Littlemage kommentjére
2013. júl. 17. 12:18

"Indulás után még mielőtt feláll a rendszer akkor írja ezt ki, vagy használat közben amikor már megy egy ideje?"

"a telepitolemez elindul valamennyire?"

a telepítés elindul a CD-ről, aztán leáll, és megjelenik ez az üzenet. a windows sehogy nem indul egyik vincsiről sem.

lecso10
Válasz Zoli kommentjére
2013. júl. 17. 12:46

"Indulás után még mielőtt feláll a rendszer akkor írja ezt ki, vagy használat közben amikor már megy egy ideje?"

"a telepitolemez elindul valamennyire?"

a telepítés elindul a CD-ről, aztán leáll, és megjelenik ez az üzenet. a windows sehogy nem indul egyik vincsiről sem.

Szedj ki mindent, memóriákat, grafikuskártyát hangkártyát stb és dugd vissza őket. Ha így sem jó, akkor szedj ki mindent, és csak a minimumot hagyd benne ami még az nduláshoz kellhet, így próbálva kiszűrni a hibás cuccost. Biost is állítsd alapra.

Maxxxika
2013. júl. 17. 13:07

Jó pár éve 2-3 naponta kellett windowst újratelepítenem, mert mindig összeomlott és javíthatatlan lett. Kb 8-10 újratelepítés után jöttem rá, hogy a processzor a hibás.

Bumbanas
Válasz Zoli kommentjére
2013. júl. 17. 13:16

[COLOR=#333333][FONT=Arial]

A BIOS-ban nincs véletlenül AHCI-ra állítva a HDD kezelés? Ha igen, ekkor tedd át COMPATIBLE módba, mert AHCI-ban sose fog feltelepülni!

Zoli
Válasz Bumbanas kommentjére
2013. júl. 17. 14:51

A BIOS-ban nincs véletlenül AHCI-ra állítva a HDD kezelés? Ha igen, ekkor tedd át COMPATIBLE módba, mert AHCI-ban sose fog feltelepülni!

Ez volt a megoldás. Köszi!

danfiu
2013. júl. 20. 18:36

Tudja valaki hogyan kell beletenni kartya suitokat power pointba?thx

Tir-X
Válasz danfiu kommentjére
2013. júl. 20. 18:55

Tudja valaki hogyan kell beletenni kartya suitokat power pointba?thx

Ha jól értem, hogy a suit jel kell, akkor insert symbol-ból tudsz berakni ilyeneket szövegmezőbe, van ott minden.

Élő ügyfélszolgálat