Póker Fórum Archívum > Számítástechnikai segítség > Általános számítástechnikai segítség

Ollie
Válasz Szecsa kommentjére
2013. júl. 28. 22:25

Nagyon köszi a kutatást és a tippet:D utánanézek mennyibe fog fájni:)

samseaborn
Válasz Ollie kommentjére
2013. júl. 28. 22:42

Nagyon köszi a kutatást és a tippet:D utánanézek mennyibe fog fájni:)

komoly gondjaim voltak, itt is kértem tippeket, ami végül be is jött:

nekem a HM2 már egy asztalon is akadozott és kifagyasztotta a gépet egy idő után. bővítettem a RAM-ot 2-ről 4-re (ami az effektív RAMot több, mint megduplázta, mert a videóvezérlő is onnan veszi el) - ez volt 8ezer

vettem egy 120GB-os SSD-et (bőven elég az oprendszerre meg a programokra), 24e
(vettem a HDD caddyt is a régi vinyónak, betettem a dvdíró helyére, így maradt elég tárhelyem, de ez kihagyható, egyébként valami 5e volt csak

ezekre ott volt a mastercard, aztán újratelepítettem az egész gépet - megfizethetetlen

azóta a sebességgel / fagyással semmi gondom nincs, és megúsztam, hogy új gépet vegyek (egy időre)

BT86
2013. júl. 28. 22:44

Az 1. hsz miatt feltételezem: Rég lett újratelepítve a windows, és 32 bites rendszer van rajta.
Takarítás, win reinstall gyorsítani fog rajta. Olyan gyors persze nem lesz, mint korábban, de érezni fogod a változást.
Ha memóriát is bővítesz, szerintem válts 64 bites op rendszerre.

Ollie
2013. júl. 28. 22:55

Köszi mindenkinek a tippeket:)
Valszeg próbálok egy takarítás-újrarakás kombót, aztán ha nem elég akkor a többi megoldást is megpróbálom...
Amúgy van értelme javítani ezen a gépen? V jobban megérné venni ink egy új gépet? gondolom ezek az új cuccok cs néhány hónapig könnyítik meg az életem, v tévedek?

Sambenez
Válasz BT86 kommentjére
2013. júl. 28. 23:13

Az 1. hsz miatt feltételezem: Rég lett újratelepítve a windows, és 32 bites rendszer van rajta.
Takarítás, win reinstall gyorsítani fog rajta. Olyan gyors persze nem lesz, mint korábban, de érezni fogod a változást.
Ha memóriát is bővítesz, szerintem válts 64 bites op rendszerre.

A 64 bites oprendszerrel csak óvatosan, laptopnál gond lehet ha nincs hozzá driver.

BT86
Válasz Sambenez kommentjére
2013. júl. 28. 23:36

A 64 bites oprendszerrel csak óvatosan, laptopnál gond lehet ha nincs hozzá driver.

Szerintem nem olyan régi gép ez.
De lehetséges. Nem vagyok nagy számtech guru, csak saját tapasztalatokból merítek :)

Sambenez
Válasz BT86 kommentjére
2013. júl. 28. 23:45

Szerintem nem olyan régi gép ez.
De lehetséges. Nem vagyok nagy számtech guru, csak saját tapasztalatokból merítek :)

Nekem van egy 2009-es Sony Vaio-m, és nem tudok rá még win7-et sem rakni mert nincs driver.
Pedig ez egy drága gép volt, nem is öreg nem is noname, még sincs támogatás hozzá.
Ilyen kedvesek ezek a gyártók.

BT86
Válasz Sambenez kommentjére
2013. júl. 28. 23:53

Nekem van egy 2009-es Sony Vaio-m, és nem tudok rá még win7-et sem rakni mert nincs driver.
Pedig ez egy drága gép volt, nem is öreg nem is noname, még sincs támogatás hozzá.
Ilyen kedvesek ezek a gyártók.

Az durva.
Pedig akkoriban én meg egy haver gépével pont fordítva jártam. Mert xp drivert már nem csináltak a hang és a hálókártyához (talán asus).

GStealer
Válasz Ollie kommentjére
2013. júl. 29. 0:24

Köszi mindenkinek a tippeket:)
Valszeg próbálok egy takarítás-újrarakás kombót, aztán ha nem elég akkor a többi megoldást is megpróbálom...
Amúgy van értelme javítani ezen a gépen? V jobban megérné venni ink egy új gépet? gondolom ezek az új cuccok cs néhány hónapig könnyítik meg az életem, v tévedek?

Ha a jövőben nem akarsz nagyobb hardverigényű programokat használni és nagyrészt csak pókerhez kell, akkor felesleges lecserélni. Ha pedig az utóbbi hónapokban/években hasonló terhelés alatt (értsd: ugyanígy HM + 8-9 asztal) akadás nélkül futott, akkor RAM-ot sem kell feltétlen venned, elég újratelepíteni az operációs rendszert. Ha jól sejtem mióta megvan a gép, nem volt rajta újratelepítés, ennyi idő alatt pedig hajlamosak sokat lassulni.

BigBangBoateng
2013. júl. 29. 5:50

Win újrahúzás +1

Élő ügyfélszolgálat