Póker Fórum Archívum > Számítástechnikai segítség > Általános számítástechnikai segítség

lecso10
Válasz Aptok kommentjére
2014. ápr. 25. 19:15

Van SSD-s vinyóm de a mostani konfigomon az sem segít. Valami nagyon régi AMD Szerintem 6-7éve vettem vagy még régebben. Én nem nagyon értek hozzá A Windows ezt írja ki:
AMD Athlon(tm)64 X2 Dual
Core Processor 3600+
1,898GHz 1,5GB RAM
Tudom hogy kevés a RAM de csak DDR2-es megy bele. Megéri DDR2-es RAm-ot venni ebbe a gépbe ? Nem tudom hol kell megnézni de szerintem annyira régi hogy lehet 4 GB-tól többett nem is tud kezelni.
Szóval 1-2 éven belül úgy is kell szerintem újat venni akkor meg már nem költök erre. Feleségemnek úgy is jó lesz ez a gép. Ha már itt tartunk ti mitt venétek? (amitt legalább 5-6 évig nem kell fejleszteni)

Én egy közepes erősségű és árú notebbokban gondolkodnék, plusz hozzá egy nagyobb monitor. Vagy az igényeid szerint kettő, de akkor ehhez mérten kell kiválasztani a gépet is,hogy tudja kezelni a két monitort is. Sokkal kevesebb helyet foglal, kevesebb áramot fogyaszt, tudod hozni vinni az otthonon belül is stb.
Az idevágó topicban rendszeresen linkelnek be ajánlásokat a fórumtársak.

https://poker-akademia.com/vBulletin/szamitastechnikai-segitseg/4297-laptop-os-topic-80.html

Galambos Tarzan
Válasz Szecsa kommentjére
2014. ápr. 25. 19:26

Sziasztok. Most akarok új gépet venni, mert meguntam hogy HM HRC Razor minden progi retentő sokáig fut. A kérdésem az lenne, hogy ahhoz hogy ezek jól fussanak Alaplap proci Memóriának kell erősnek lennie ugye ? Tehát a videókártya mindegy milyen ? Alaplapra integrált is jó ?

Én egy közepes erősségű és árú notebbokban gondolkodnék, plusz hozzá egy nagyobb monitor. Vagy az igényeid szerint kettő, de akkor ehhez mérten kell kiválasztani a gépet is,hogy tudja kezelni a két monitort is. Sokkal kevesebb helyet foglal, kevesebb áramot fogyaszt, tudod hozni vinni az otthonon belül is stb.
Az idevágó topicban rendszeresen linkelnek be ajánlásokat a fórumtársak.

https://poker-akademia.com/vBulletin/szamitastechnikai-segitseg/4297-laptop-os-topic-80.html

Nem tartom jó ötletnek. Éjjel nappal megy a gépem 2 monitorral és sosincs 10k felett a villany havonta, pedig 500as a táp és azért 20 asztal+raklap szoftver mellett pörög rendesen, úgyhogy az nem téma (+indukciós tűzhelyen főz bnőm, stb. és még így sem) Alapból ha évekig nem akarja cserélni a cuccot akkor közepes erősségű noti kiesik mert alapból kifutó cuccok vannak benne. Nagy teljesítményű noti 2x annyi árban, mint a pc ugyanazzal a konfiggal. Alkatrészek is drágábbak, bővíteni is nehezebb. Nagyon szar 16 colos képernyőm grindolni, ha meg már viszem valahova a monitort is mellé akkor a pct se gond mozgatni.

Aptok
2014. ápr. 25. 21:59

Köszi a hozzászólásokat. Ezen most én se akarok spórplni. A videókártyát külön jó hogy említeted Tarzan mert tuti elfelejtettem volna, hogy tudjon több monitort kezelni az fontos.

Galambos Tarzan
2014. ápr. 25. 23:23

Köszi a hozzászólásokat. Ezen most én se akarok spórplni. A videókártyát külön jó hogy említeted Tarzan mert tuti elfelejtettem volna, hogy tudjon több monitort kezelni az fontos.

A kimenetekre kell figyelni, hogy legalább kettő olyan legyen a kártyán, ami kompatibilis a monitoraiddal. Mondjuk HDMI és DVI. Ha 3 vagy több monitort akarsz használni, akkor olyan vga kell amin van displayport. Ha bizonytalan vagy akkor hívd fel az üzletet ahonnan vennéd a vgat. ipon.hu -t merem ajánlani, nagy a választék egész korrekt áron.

Aptok
2014. máj. 4. 22:13

Hi ! Most váltottam XP-ről Win 7-re, és van egy kis problémám. Eddig XP-n a monitoromon úgy fértek el az asztalok hogy a felső asztalokat teljesen feltoltam, hogy a felső keret vagy mi (amiben irja hogy milyen verseny milyen vakok) semennyire nem látszik. Így férnek el pont átfedés nélkül. Viszont az Win 7 nem engedi ezt hanem ha feltolom az asztalt akkor teljes képernyőre teszi. Hogy lehet ezt kikapcsolni.
Előre is köszi

Sambenez
Válasz Aptok kommentjére
2014. máj. 4. 22:25

Hi ! Most váltottam XP-ről Win 7-re, és van egy kis problémám. Eddig XP-n a monitoromon úgy fértek el az asztalok hogy a felső asztalokat teljesen feltoltam, hogy a felső keret vagy mi (amiben irja hogy milyen verseny milyen vakok) semennyire nem látszik. Így férnek el pont átfedés nélkül. Viszont az Win 7 nem engedi ezt hanem ha feltolom az asztalt akkor teljes képernyőre teszi. Hogy lehet ezt kikapcsolni.
Előre is köszi

Vezérlőpult -> Könnyű kezelés -> Kezeléstechnikai központ -> A feladatokra való koncentrálás megkönnyítése -> Az ablakok elrendezésének tiltása a képernyő szélére helyésükkor

Aptok
2014. máj. 5. 8:16

Köszi

hu grinder
Válasz Aptok kommentjére
2014. máj. 5. 11:08

Milyen mobilnetet ajánlanátok pokerezéshez?
Fontos hogy mobilnet legyen mert több helyről játszom.

zagato
2014. máj. 5. 12:00

Sziasztok!
Laptopvásárláson gondolkodom. Találtam is egy jónak tűnő darabot viszont csak Vga kimenet van rajta illetve usb és expressz card foglalat. Igy ha mondjuk hdmi-s monitort akarok majd rákötni mi lenne a legolcsóbb megoldás?
Erről a modellről lenne szó:
Review Dell Latitude E4310 Subnotebook - NotebookCheck.net Reviews

spl
Válasz zagato kommentjére
2014. máj. 5. 12:53

Sziasztok!
Laptopvásárláson gondolkodom. Találtam is egy jónak tűnő darabot viszont csak Vga kimenet van rajta illetve usb és expressz card foglalat. Igy ha mondjuk hdmi-s monitort akarok majd rákötni mi lenne a legolcsóbb megoldás?
Erről a modellről lenne szó:
Review Dell Latitude E4310 Subnotebook - NotebookCheck.net Reviews

Hello!

Az a "baj", hogy a VGA analóg, a HDMI pedig digitális(signal-t nézve). Megoldható ugyan egy külön adapterrel/konverterrel, de szerintem sokkal egyszerűbb ha nézel egy olyan típust a laptopból, amin van HDMI port.

Élő ügyfélszolgálat