BT86
Válasz Sambenez kommentjére
2014. jan. 26. 20:59
Tir-X
Válasz Szecsa kommentjére
2014. jan. 26. 21:25
Igen, teljesen másik SSD-re szerettem volna, de akkor úgy látom ez nem a legjobb ötlet.
Akkor gondolom az volna a legjobb, ha az egész rendszert átklónoznám valahogy az új SSD-re.
Köszi! :)
Sambenez
Válasz BT86 kommentjére
2014. jan. 26. 22:13
Akkor olvass utána!
Mellesleg új ssd-ről van szó, szóval nem másik partíción, hanem másik vinyón van alapból a rendszer.
Hold'Em Manager 2 FAQs - Poker Software :: Holdem Manager 2 Performance & Speed Modifications
Hol látsz te itt olyat, hogy ugyanazon a partíción kell legyen a win és a HM?
Egy másik vinyó másik partíciót is jelent. Nem csak az a másik partíció, ha ugyanazt a vinyót több részre osztod.
Mellesleg sokkal fontosabb, hogy milyen hardverre rakod. De persze mindenki azt csinál amit akar. Aztán ha elfogy a hely az ssd-n mert a rendszer is meg az adatbázis kezelő is ugyanazt használja akkor meg szívás van.
Mellesleg nem a HM a lényeg hanem a postgresql adatbázis, annak kell gyors hardveren lenni.
BT86
Válasz Tir-X kommentjére
2014. jan. 26. 22:37
Igen, teljesen másik SSD-re szerettem volna, de akkor úgy látom ez nem a legjobb ötlet.
Akkor gondolom az volna a legjobb, ha az egész rendszert átklónoznám valahogy az új SSD-re.
Köszi! :)
A legjobb az lenne, de attól függetlenül, hogy papíron valamivel lassabb így, lehet hogy egy átlag felhasználó észre sem veszi a különbséget. Hátha valaki jobban tudja, vagy van ezzel kapcsolatos tapasztalata.
Sambenez
Válasz BT86 kommentjére
2014. jan. 26. 22:52
A legjobb az lenne, de attól függetlenül, hogy papíron valamivel lassabb így, lehet hogy egy átlag felhasználó észre sem veszi a különbséget. Hátha valaki jobban tudja, vagy van ezzel kapcsolatos tapasztalata.
Ez most komoly, hogy úgy biztatod a win és postgres egy partícióra telepítésre, hogy sem tapasztalatod, sem a tudásalapú indokod nincs meg hozzá?
Gratulálok.
BT86
2014. jan. 26. 22:58
Hol látsz te itt olyat, hogy ugyanazon a partíción kell legyen a win és a HM?
Holdem Manager 2 Performance & Speed Modifications/Hardware/Hard Drive:
"Get one SSD just for your database and Windows"
Egy másik vinyó másik partíciót is jelent. Nem csak az a másik partíció, ha ugyanazt a vinyót több részre osztod.
Azért írtam, mert nem tudom hogy a windows gyorsabban tudja-e kezelni az azonos vinyó másik partícióján lévő adatbázist, egy másik vinyón lévővel szemben. Viszont most külön vinyón lennének, annál pedig biztos gyorsabban dolgozik, ha egy partíción vannak.
Mellesleg sokkal fontosabb, hogy milyen hardverre rakod. De persze mindenki azt csinál amit akar. Aztán ha elfogy a hely az ssd-n mert a rendszer is meg az adatbázis kezelő is ugyanazt használja akkor meg szívás van.
Ezt nyilván felméri az ember vásárlásnál.
Mellesleg nem a HM a lényeg hanem a postgresql adatbázis, annak kell gyors hardveren lenni.
Már a partíció fogalmának megmagyarázása is fájt egy kicsit, de ilyesmit nem is írt senki. Elég evidens szerintem.
BT86
2014. jan. 26. 23:10
Ez most komoly, hogy úgy biztatod a win és postgres egy partícióra telepítésre, hogy sem tapasztalatod, sem a tudásalapú indokod nincs meg hozzá?
Gratulálok.
Tapasztalatnak olvasd el az előzményeket, eddig ebben a topicban mindenki így csinálta. Igaz az a megszokott, hogy az ember a sima hdd-je mellé vesz egy ssd-t, így egyértelmű, hogy jobb ha a windows is megy ssd-re. Most viszont az a ritka eset van, hogy egy másik ssd-n lenne a rendszer. Ami ha kicsivel is (nem tudom mennyivel), de biztos lassabb lesz, mintha ugyanazon a partíción lennének. Ezért írtam, hogy most neki 2 ssd-vel lehet, hogy olyan kicsi lenne a sebességkülönbség, ami egy átlagos felhasználó számára nem számít.
Sambenez
Válasz BT86 kommentjére
2014. jan. 26. 23:28
Már a partíció fogalmának megmagyarázása is fájt egy kicsit, de ilyesmit nem is írt senki. Elég evidens szerintem.
Nézd meg mire reagáltam én amire te írtad, hogy attól lesz gyorsabb a HM. Ide másolom ne kelljen keresned:
Krono írta
"
Azon a meghajtón legyen a hm, meg az adatbázis,
amelyikre a win is fel van telepítve."
Én meg azért írtam, mert nem biztos, hogy mindenkinek evidens.
BT86
2014. jan. 27. 0:18
Nézd meg mire reagáltam én amire te írtad, hogy attól lesz gyorsabb a HM. Ide másolom ne kelljen keresned:
Krono írta
"Azon a meghajtón legyen a hm, meg az adatbázis, amelyikre a win is fel van telepítve."
Én meg azért írtam, mert nem biztos, hogy mindenkinek evidens.
"Mellesleg nem a HM a lényeg hanem a postgresql adatbázis, annak kell gyors hardveren lenni."
Hová máshová telepítenéd akkor a hm-et? Spórolnál egy kis helyet az ssd-n, vagy minek máshova telepíteni a hm-et?
Ha a postgresql nem a windows partíciójára van telepítve, akkor meg nem tök mindegy, hogy hol a hm? Már lassabb lesz az adatbázis miatt, mintha mindennel egy partíción belül dolgozna.
Egyébként meg az az evidens, hogy a hm+adatbázis 1 partíción van. Ezért nem értelek.
BT86
2014. jan. 27. 0:29
Gratulálok.
Egyébként értékelném ha a kapott válaszokra is reagálnál valamit, ha már ilyen hangnemet használtál!