Póker Fórum Archívum > Számítástechnikai segítség > Általános számítástechnikai segítség

BT86
Válasz SajtiEgon kommentjére
2015. jún. 24. 17:58

Ez azért nem jó ötlet szerintem, mert így a boot partíció maradni fog a hdd-n, azaz ha bármelyik belső vinyó kampec akkor a rendszer se indul.
(A bios a hdd-t fogja csak látni. Én még csak ilyen verziót láttam.)

Nem biztos, hogy értem mire gondolsz :)
A rendszer úgyis újra lesz rakva az SSD-re.
Amúgy amikor PC-be vettem SSD-t, akkor futottam bele (azt hiszem) ebbe a cikkbe:
SSD beépítése laptopba cd/dvd meghajtó helyére - DirtyWindows
A mondanivalóm lényege inkább az volt, hogy én a helyében inkább külső DVD-re váltanék, mint külső HDD-re.
De most látom, hogy gyakorlatilag te is ezt írtad már korábban :)

SajtiEgon
Válasz Szecsa kommentjére
2015. jún. 24. 23:33

Bootolni csak olyan egységről lehet tudtommal amit a bios is lát.
Nálam pl nem látja a dvd helyébe bekötött diszket, csak a másikat, így csak onnan tud bootolni. Szóval ha a hdd marad az eredeti helyén és az ssd a dvd-én akkor utóbbiról nem lehet bootolni csak a hdd-ről. A win hiába megy aztán már az ssd-re, az induláshoz a hdd is kelleni fog.
A linkelt oldalt szívesen megnézném de sajnos 403-as hibát kapok.

BT86
2015. jún. 25. 0:23

Bootolni csak olyan egységről lehet tudtommal amit a bios is lát.
Nálam pl nem látja a dvd helyébe bekötött diszket, csak a másikat, így csak onnan tud bootolni. Szóval ha a hdd marad az eredeti helyén és az ssd a dvd-én akkor utóbbiról nem lehet bootolni csak a hdd-ről. A win hiába megy aztán már az ssd-re, az induláshoz a hdd is kelleni fog.
A linkelt oldalt szívesen megnézném de sajnos 403-as hibát kapok.

Nálam is, nem tudom, hogy miért. Linkelem másképp:
https://www.google.hu/?gws_rd=ssl#q=ssd+be%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9se+laptopba
2. találat.
Nem olvastam anno át részletesen, mert PC-be raktam, de igazad van:
"Először is ki kell venni a gyári merevlemezt, mivel nem minden laptop tudja kezelni a cd/dvd meghajtó helyére betett winyót/SSD-t úgy hogy arról bootoljon is. Nem kockáztattam, csavaroztam."

Bár úgy rémlik nekem is át kellett állítani a biosban ahci módba, hogy rendesen működjön.

SajtiEgon
2015. jún. 25. 7:37

Így már bejött nekem is

DaDirk
2015. jún. 29. 13:41

Wifi problémával küzdök. Egy új laptopról van szó, rendszeresen leszakad a netről hosszabb, rövidebb időre, ha kábelről megy a net, akkor nincs semmi probléma, csak wifinél. Az eszköz Dell Wireless 1704 802.11b/g/n (2.4 GHz).

A wifi gond nélkül működik másik 4-5 eszközön, különböző telefonok, laptop, tablet, ergo a jellel nincs gond, és semelyik másik eszköznél nem produkált hasonló tüneteket a net. Ráadásul úgy is kipróbáltam, hogy közvetlenül a wifi router mellett ültem és úgy is jelentkezett a probléma.

A Win7 szerint 'Az eszköz megfelelően működik', és a legújabb illesztőprogram van feltelepítve. Bármi ötlet? Mit tudok tenni? Köszi!

SajtiEgon
2015. jún. 29. 13:55

Probálj mégis csak más illesztőprogramot telepíteni. Az én Aceremhez pl. háromféle is volt.
Ha semmi, akkor próbáld ki másik wifi hálózattal is és ha ott is ugyanez van akkor vidd vissza.

player09
2015. jún. 30. 14:53

Lehet nagyon hülye kérdés...(analfabéta vagyok).Pár napja az egerem megzavarodott.Többször az egy kattintást kettőnek könyveli el.Pl.:az egyik asztalon valamelyik gombra kattintok és azonnal a felugró ablakon is magától megnyomja ugyanazt.Mi lehet a gond és hogyan orvosolható?
A segítséget előre is köszönöm!

SajtiEgon
2015. jún. 30. 14:56

Pucold meg.
Ha úgy marad, akkor jó eséllyel kuka.

BT86
2015. jún. 30. 16:46

Ha komolyabb egérről van szó, akkor esetleg driver csere/törlés segíthet (nekem a saját driverével bugos az egerem).

kry
Válasz player09 kommentjére
2015. jún. 30. 17:53

Lehet nagyon hülye kérdés...(analfabéta vagyok).Pár napja az egerem megzavarodott.Többször az egy kattintást kettőnek könyveli el.Pl.:az egyik asztalon valamelyik gombra kattintok és azonnal a felugró ablakon is magától megnyomja ugyanazt.Mi lehet a gond és hogyan orvosolható?
A segítséget előre is köszönöm!

ha drága az egér, próbálkozz ezzel:
Egér Duplaklikk, vagy Nemklikk Javítás Tutorial - LOGOUT.hu Személyes bejegyzés
ha olcsó akkor kuka, és vegyél egy drágát. :)
a mikrokacsoló direkt kritikán aluli minőségű, ha nem így lenne elég lenne öt évente lecserélni...

RIP PA

Élő ügyfélszolgálat