Üdv,
Amikor HM2 replayerben nézek leosztásokat egyre gyakrabban történik, hogy a képernyő lefagy pár másodpercre, aztán elsötétül majd visszaáll és feldobja ezt az ablakot. Korábban is előfordult, amikor cake asztalokon játszottam. Aztán egy ideje néha anélkül is megesik, hogy cake asztal vagy replayer volna megnyitva.
Mit tehetek ez ellen?
Hi!
SSD-síteni szeretném a notebookom. Hogyan érdemes? 3 variációt tudok elképzelni.
1. A HDD marad a gépben, valami mást kiszednek (pl a dvd meghajtót) és berakják a helyére, már ha megoldható ez persze, nem tudom. :)
2. HDD kikerül és külső vinyóként használom tovább, és a helyére bemegy az SSD.
3. Minden marad a gépben, és külső SSD-t veszek.
Az esetleges beszerelést megcsinálják bármelyik kompetensebb boltban, vagy komolyabb szaktudást igényel?
thx
Ha sok cuccot tárolsz a mostani HDD-n akkor hagyd meg. Pl. sorozatokat, filmeket nézel róla. Külsőbe akkor rakd ha nem zavar a használat során (pl. ha úgy nézel filmet hogy öledben a gép akkor annyira nem szerencsés a külső vinyó.
Külső vinyóról boot: NE.
DVD helyére berakható az SSD egy beépítő kerettel, csak oda kell figyelni a keret vastagságára.
Ha mindkét diszk benne marad a gépban, akkor a HDD helyébe célszerűbb berakni az SSD-t és a HDD meg a beépítő keretes mókával...
Szerelés komplexitása laptop függő.
Pl. a régi Aceremben sutty, kicseréltem a hdd-t ssd-re, míg az újnál kerestem egy youtube videót és az alapján, de így se volt sétagalopp.
Ha sok cuccot tárolsz a mostani HDD-n akkor hagyd meg. Pl. sorozatokat, filmeket nézel róla. Külsőbe akkor rakd ha nem zavar a használat során (pl. ha úgy nézel filmet hogy öledben a gép akkor annyira nem szerencsés a külső vinyó.
Külső vinyóról boot: NE.
DVD helyére berakható az SSD egy beépítő kerettel, csak oda kell figyelni a keret vastagságára.
Ha mindkét diszk benne marad a gépban, akkor a HDD helyébe célszerűbb berakni az SSD-t és a HDD meg a beépítő keretes mókával...
Szerelés komplexitása laptop függő.
Pl. a régi Aceremben sutty, kicseréltem a hdd-t ssd-re, míg az újnál kerestem egy youtube videót és az alapján, de így se volt sétagalopp.
Torrentezni ha szoktál azt szerintem továbbra is inkább a hdd-re.
Egyebekre itt találsz hasznos infókat:
Windows 7 és 8 SSD-vel! Hogyan is? - LOGOUT.hu Számtech teszt
A géppel elégedett vagyok, de alapjában az egész rendszert szeretném gyorsítani az ssd-sítéssel. :) Azzal nem lenne gondom,hogy a filmeket stb egy külső hdd-n tároljam. Akkor sztem ez lesz a megoldás, ssd be a hdd helyére.
Én a helyedben a DVD helyére tenném/tetetném. A DVD-hez vennék keretet (nem biztos, hogy ez a neve), és külső DVD-ként használnám usb-n, ha épp szükség van rá.
Azért szokták a hdd helyére tenni az ssd-t, mert a hdd csatlakozója (jellemzően) gyorsabb mint az optikai meghajtóé, utóbbi visszafogná az ssd-t. Meg szerelés szempontjából is a beépítő keretben lévő hdd könnyebben/gyorsabban kicserélhető, már pedig nem a rendszerpartíciót szokta cserélgetni az ember.
Kiváncsivá tettél, holnap letesztelem, hogy nálam mi a helyzet.