Póker Fórum Archívum > Számítástechnikai segítség > Általános számítástechnikai segítség

danfiu
Válasz paulbig kommentjére
2010. aug. 11. 13:52

Milyen ismerteto jelei vannak egy "jo" pokeres egernek? Ezen topic felbuzdulasara en is veszek akkor magamnak egy ujat. Es az egerpad az miert fontos?

paulbig
Válasz danfiu kommentjére
2010. aug. 11. 13:57

Milyen ismerteto jelei vannak egy "jo" pokeres egernek? Ezen topic felbuzdulasara en is veszek akkor magamnak egy ujat. Es az egerpad az miert fontos?

Az az ismertető jele, hogy neked kényelmes! Én azt mondom, hogy mindenki próbáljon ki ha tud egy ilyen komolyabb egeret élőben és döntse el, hogy neki megéri-e, nekem megért-e. Az egérpad nem fontos, de egy jobb egérnek azért jobb ha nem kopik el a talpa 1 hónap alatt, illetve a kényelmi faktorhoz sokat ad, de hozzáteszem, hogy jó minőségű egérpadok már vannak 2000 forint környékén is (Steelpad).

TheStig
Válasz paulbig kommentjére
2010. aug. 11. 15:11

attiati: Biztos az asztal miatt pirosodik ki. 5k-ért szerintem nem sokan tudnak nevesíteni neked egeret, ebben a ketegóriában nincsenek kimagasló egyedek, közel hasonló minőségűek találhatóak itt. Nekem Razer Deathadder-em van 10k körül vesztegetik, ebben a kategóriában van a logi MX518 is. Tudom, hogy kilőve a 10k-s kategória, de ha minőségi egeret szeretnél, akkor érdemes ebben a kategóriában nézelődni. Én anno kételkedtem abban, hogy az embernek szüksége lenne az ilyen drága eszözre, de anno olcsón hozzájutottam az egeremhez és egy minőségi egérpadhoz. Ég és föld az olcsóbb egerekhez képest, ha a mostani bedöglik hasonló árban fogok újat venni az biztos, sőt lehet ugyanezt veszem (nem vagyok HC gamer, nem is nagyon játszom számítógépen).

egyetértek, logitech MX518at sztem lehet olcsón lőni valahol, kifutú darabot.
viszont én még 2k-ért vennék hozzá egy rendes szövet egérpadot, pl steelpad qck mini.
amúgy az A4tech-nek voltak jó(game-re) és olcsó egerei, én is meglepődtem haveromnál, hogy milyen fasza volt :)

TheStig
Válasz attiati kommentjére
2010. aug. 11. 15:12

600 ft-os noname egéren vagyok 3 éve, szóval ehhez képest kéne :)

Egy Genius Ergo 555 Laser-t ajánlottak még.
Genius Ergo 555 Laser - ÁrGép - Az árösszehasonlító oldal - Magyarország

Esetleg A4tech?
Egyébként miben jobb egy minőségi egérpad?

geniust neee, eddig még nem fogtam olyan geniust, amit ne tudtam volna "túlgyorsitani" :) /*azaz ha megrántod az egeret, akkor nem birja követni a gyorsulást, és felugrik az egérmutató az égbe, főleg FPS játékoknál idegesitő ez az effect */

attiati
Válasz TheStig kommentjére
2010. aug. 11. 15:30

egyetértek, logitech MX518at sztem lehet olcsón lőni valahol, kifutú darabot.
viszont én még 2k-ért vennék hozzá egy rendes szövet egérpadot, pl steelpad qck mini.
amúgy az A4tech-nek voltak jó(game-re) és olcsó egerei, én is meglepődtem haveromnál, hogy milyen fasza volt :)

Ja a4tech is képbe került, bár nem a játék az elsődleges szempont. De sajna alig kaphatóak itthon (legalábbis nem minden széria).
Szerintem Logi termékek túlárazottak, de lehet hozzá tudok jutni 8k ért mx518-hoz újan.

TheStig
2010. aug. 11. 15:33

Ja a4tech is képbe került, bár nem a játék az elsődleges szempont. De sajna alig kaphatóak itthon (legalábbis nem minden széria).
Szerintem Logi termékek túlárazottak, de lehet hozzá tudok jutni 8k ért mx518-hoz újan.

az irodába teljesen jó lesz. játszani nehéz amúgy, bár ki mit szeret. nekem is MX518 + steel QCK van az irodában :D

szánd még rá azt az 1500HUF-t az egérpadra, hidd el nem bánod meg:
Steelseries Qck mini - Pixel Rendszerház Kft. Webáruháza

attiati
Válasz TheStig kommentjére
2010. aug. 11. 15:37

az irodába teljesen jó lesz. játszani nehéz amúgy, bár ki mit szeret. nekem is MX518 + steel QCK van az irodában :D

szánd még rá azt az 1500HUF-t az egérpadra, hidd el nem bánod meg:
Steelseries Qck mini - Pixel Rendszerház Kft. Webáruháza

most akkro melyik lesz jó az irodába? :)

az előbb még a4tech és mx518 is jó egér volt :P

Jonas 77
2010. aug. 17. 22:05

Toshiba laptop szaggat

Sziasztok,

Van egy 4-5 éves Toshiba Satellite M70-340 típusú laptopom amin XP fut.
Hibátlanul teljesített mindig, gond soha nem volt vele.

Uccsó 2 bekapcs óta (heti párszor használom csak) arra lettem figyelmes hogy iszonyatosan belassult. Sima windows mappa megnyitás/bezárása gondokat okoz neki. De pl. egy régi photoshop miután elindult viszonylag gyorsan futott rajta.

Task managerben nem találtam háttérben futó progit vagy frissítést, CPU használat se nagyon ment 10% fölé...

Feltételezem hogy újra kéne tolni a windózt de egyrészt nem tudom hogy maga a tény, hogy ez egy laptop mennyire nehezítené meg a műveletet + nem akarok hozzányúlni amíg nem biztos hogy mi a hiba. Nem vagyok egy PC guru no...

Bármilyen tippet/5letet megköszönnék hogy mégis hogyan deríthetném ki a problémát. Thx előre is.

Feriboyslimshady
Válasz Jonas 77 kommentjére
2010. aug. 17. 22:08

próbáld meg lefuttatni Malwarebyte's Anti-Malware nevű progit, szokott találni olyan dolgokat amiket a vírusírtó nem, hátha. Esetleg nézd meg van-e elég szabad hely a vinyón.

attiati
Válasz Feriboyslimshady kommentjére
2010. aug. 17. 22:32

Jv16 power tools vagy registry first aid platinum a regisztry pucolására / tömörítésére. Valamit biztos gyorsítani fog.

+ vinyó töredezettségmentesítés (például O&O defrag-gal)

Vagy ha tettél fel valamilyen új programot, drivert, ami teljesen beleásta magát a rendszeredbe, akkor az is okozhatja.

+ csökkentett módban vírusirtás

(de akár egy új vírusirtó is okozhatja, ha mindent végig akar rágni, mielőtt engedélyt ad)

Élő ügyfélszolgálat