És mit csináljak azzal, hogy a kép nem teljesen tölti ki a képernyőt? A képarány automatán van, igazából nem vészes, úgy tűnik minden a helyén van, csak egy fél-egy centis sáv marad minden oldalon kitöltetlenül.
És mit csináljak azzal, hogy a kép nem teljesen tölti ki a képernyőt? A képarány automatán van, igazából nem vészes, úgy tűnik minden a helyén van, csak egy fél-egy centis sáv marad minden oldalon kitöltetlenül.
Hi.Nekem egy 5500-ás smartom van.Teljesen megvagyok vele elégedve.Sőt!
Szuper a kép és a smart funkciói is vagányak.Csak ajánlani tudom.
Ha minőségprobléma van egy filmnél, azt a lejátszó követi el, nem a kábel tehet róla. Nem mindegy melyik milyen filmhez használod, mennyire friss, meg általában a netre feldobott bluray filmek is már "butítottak", hogy ne haladják meg a 20-30 gigát, ezért a számítógépről filmnézés sokkal több beállítást igényel, mint egy fasza médialejátszó, és valszeg akkor sem éri el azt a képminőséget, amit egy kifejezetten erre a célra gyártott profi médialejátszó tud egy hibátlan bluray lemezel, mint a Popcorn.
Coix, mindenben egyetértek veled :)
Pc minden szempontból sokkal jobb nekem is, mindenre találtam megoldást, amit le akartam játszani, és nem panaszkodok a minőségükre.
Az olcsóbb hdmi kábeleket is emiatt említettem, hogy semmi probléma velük, fölösleges drágábbat venni, ha a kép minőségét nézzük, a forrás, a lejátszók és megjelenítők sokkal nagyobb szerepet játszanak, mint a kábel, és azt is alig lehet érzékelni.
Én mindenkit lebeszélnék a médialejátszó vásárlásáról, tényleg csak pénzkidobás.
Ehhh, ez így kurva meredek. Nekem pl a PC nem a nappaliba van! Külön laptopot nem fogok arra venni, hogy majd arról menjen a nappaliba a lejátszás!
Pc-el ellentétbe ezek a kis kütyük pár wattot fogyasztanak!
Nekem eddig asus o playem volt sacc-ra 100ból 95-öt videót tuti lejátszott.
Most váltottam egy komolyabb lejátszóba Himedia 900B. Még nem teszteltem túl sokat, de olyan videót is simán lejátszott ami más médialejátszón ugyan ment de akadt a hang elcsúszott a kép stb.
Jah és ha leülök filmezni akkor én távirányítóval szeretem kiválasztani azt amit néznék. Ne legyen már pluszba még ott egy billentyűzet vagy egér.
1éve vettem 2K ft-ért lidl-be világítós, betanítható távirányítót. Erről kezelek mindent. Nekem nagyon megérte :)
Azt meg lehet valahogy csinálni különböző képarányú eszközöknél, hogy ugyan azt mutassa, de a megfelelő arányban? Megfelelő alatt azt értem hogy az egyik 4:3 a másik widescreen. Olyat tud hogy mindkettő 4:3, de az nyilván nem jó.
Azt hittem hogy itt említettem hogy HDMI-vel összekötött PC-TV képe néha türkisz-rózsaszín árnyalatú lesz. Mindegy, ez a stájsz. Ezt egy 7.5 méteressel csinálta, ember a boltban azt mondta, hogy 5m felett elő szokott fordulni. Na, akkor rendeltem egy jelerősítőt, összekötöttem egy 5 és 2 méterest, de így is ugyan az a tünet. :S Ötlet?
Most monitorkábellel (nemtom mi a rendes neve) van rádugva, ez nyilván most jó, de azért nagy különbséget látok a HDMI meg e között. Nevén nevezve jobbnak látom a kontrasztot + ugye HDMI vitte a hangot is. A kontrasztba törődjek bele, vagy esetleg egy újabbal ez orvosolható (a monitorkábel 5+ éves), illetve hanghoz mi kell? (PC-TV összekötéshez)
Én több dolgot másképp gondolok. Én például soha nem vennék külön médialejátszót. Ha a számítógép rá van kötve a tévére, és azzal játdszod le a filmeket, az sokkal jobb megoldás.
30-40Kból kapsz egy passzív táp + procihűtő kombót is, ha csak a zaj zavar :)
Ez szerintem nem igaz. A médialejátszóknak spesifikus csipjük van (sigma,realtek,) ami a médialejátszást segiti.1x néznéd meg ugyanazt a filmet pc-n és mondjuk Dune-n ,szerintem többet nem néznél pc-n filmet.+ a fogyastás +a hang (alapzaj) sem mellékes.1 30-40k ért kapható ASUS - Multimedia- ASUS O!Play HD2 +vincsi teljesen jó megoldás