Póker Fórum Archívum > Számítástechnikai segítség > Internet vadászat avagy miként legyen biztosítva a játékom vidéken(tanyán)???

benyo87h
Válasz ftmatg kommentjére
2013. máj. 16. 11:51

Milyen Windows-t használsz? A szolgáltató "doboza" közvetlenül a gépedbe csatlakozik vagy van esetleg egy saját router? Felhasználó/jelszó párossal működik a csatlakozás vagy pedig dinamikus IP-s? Eszembe jutott valami amivel én már több helyen (munka/otthon) is hónapokat szívtam és minden esetben a szolgáltató (akár mikrós akár vezetékes) azt mondta, hogy nála minden rendben. Viszont annak kipróbálásához amire gondolok kellene tudni a fenti dolgokat.

Win.xp sp2

Leírom teljesen a kavalkádot: :)
Na szóval. Tetőn ugye van egy antenna,nem értek én ehhez,u alakú :)
bejön egy vezetéken amit ha a gépbe dugnék közvetlen volna netem,de az öcsém szobájába van behúzva,onnan egy asus routerbe ( ha öcsém netezeik megosztva vele) ha nem simán routeren keresztül jön a gépembe egy kb 5 méteres vezetéken.Mivel nincs felh.név stb így a dinamikusra tippelek!

zoltanh
Válasz benyo87h kommentjére
2013. máj. 16. 12:04

Az még nem biztos, hogy dinamikus. Valszeg a routerbe van beállítva a f.név jelszó páros.

Ha valóban ki akarod deríteni, hogy most a szolgáltató felé rossz a vonalad vagy a routerednek van valami baja ( a képből ítélve simán lehet az a ludas) akkor iktasd ki a routert és direktbe dugd be a kábelt a gépbe.
Ha dinamikus a kapcsolatod akkor lesz egyből neted, ha nem akkor valszeg kell csinálni egy pppoe kapcsolatot, hogy fel tudjál csatlakozni. Papírokon elvileg ott kell lenni a f.név-nek és jelszónak is.
Ha sikerült így netet csinálnod, na ekkor teszteld jó sokáig.
Főleg este felé érdemes, ekkor van otthon a sok felhasználó és ha telítődve van a központ akkor lehetnek lassulások ebből.

ftmatg
2013. máj. 16. 12:06

Win.xp sp2

Leírom teljesen a kavalkádot: :)
Na szóval. Tetőn ugye van egy antenna,nem értek én ehhez,u alakú :)
bejön egy vezetéken amit ha a gépbe dugnék közvetlen volna netem,de az öcsém szobájába van behúzva,onnan egy asus routerbe ( ha öcsém netezeik megosztva vele) ha nem simán routeren keresztül jön a gépembe egy kb 5 méteres vezetéken.Mivel nincs felh.név stb így a dinamikusra tippelek!

Gondolom kipróbáltad már mindkét gépen közvetlenül router nélkül is?
Ezt le kellene futtatni parancssorban és az eredménye érdekelne:

ping bix.hu -l 1500 -f

Nem kell képpel bajlódni elég ha bemásolod ide az eredményt szövegesen.

zoltanh
2013. máj. 16. 12:15

-f mit jelent?

benyo87h
2013. máj. 16. 12:22

Köszi srácok!

zoltanh

Megpróbálom,bár csak úgy tudom hogy bejön a vezeték van egy modemjük,ami kb akkora mint egy laptom töltő :) és onnan hozom közvetlen a gépemhez.Öcsi gépe most szállt el :( ez az .
Ilyen értelemben igen kipróbáltam router nélkül!

Főleg este felé érdemes, ekkor van otthon a sok felhasználó és ha telítődve van a központ akkor lehetnek lassulások ebből. Na a szolgáltató is ezt mondta,ezzel semmi bajom!!! Lassuljon,de ne szakadjon meg 25-30 másodpercenként mert attól már agyér görcsöt kapok lassan és a hajam is hullani kezd! :(
Tesztelés a fent említett formában sima ügy ha van eredmény közlöm.

ftmatg dettó köszi! Ezt is kipróbálom.

ftmatg
Válasz zoltanh kommentjére
2013. máj. 16. 12:28

-f mit jelent?

Azt, hogy a csomag nem darabolható. Azt akarom megnézetni vele igazából, hogy az MTU mekkorára van állítva csak előtte tudni kellett, hogy routert használ vagy direkt megy a net. Mert ha a ping nem működik akkora csomagmérettel mint az MTU az okozhat problémát, pontosabban okoz is. Én több helyen is szívtam ilyennel hónapokat (külön külön) és mindenütt az volt, hogy a vonal jó a szolgáltató azt mondta, hogy nála semmi baj, stb.

ftmatg
2013. máj. 16. 12:30

ftmatg dettó köszi! Ezt is kipróbálom.

Egyúttal megnézhetnéd, hogy a routerben mekkora MTU van állítva. Azon a részen szokott lenni ahol az internet beállításai is vannak. Amennyiben mondasz pontos típust az ASUS-on belül akkor megmondom hol keresd.

zoltanh
2013. máj. 16. 12:31

Az a modemnek nevezett laptop táp véletlenül nem így néz ki? :)

benyo87h
Válasz zoltanh kommentjére
2013. máj. 16. 12:36

Vérprofikkal van dolgom! :)
Ennek szívből örülök!!
De olyan a routerem.
Asus GX 1005b

benyo87h
Válasz ftmatg kommentjére
2013. máj. 16. 12:40

Azt, hogy a csomag nem darabolható. Azt akarom megnézetni vele igazából, hogy az MTU mekkorára van állítva csak előtte tudni kellett, hogy routert használ vagy direkt megy a net. Mert ha a ping nem működik akkora csomagmérettel mint az MTU az okozhat problémát, pontosabban okoz is. Én több helyen is szívtam ilyennel hónapokat (külön külön) és mindenütt az volt, hogy a vonal jó a szolgáltató azt mondta, hogy nála semmi baj, stb.

Megvolnék: A csomagokat darabolni kell de a DF be van állítva.
Ez lett az eredmény.

Élő ügyfélszolgálat