kocka21
Válasz tentaculata kommentjére
2010. okt. 13. 13:32

Ongamere keresek laptopot 200k körül. Aki ért hozzá kérem véleményezzen. Eddig ezek játszanak:

egy

kettő

három

négy

öt

Ezek közül azt mondanám, hogy egyik sem. A Lenovo nagyon jó, mert az IBM gyártást viszik tovább, de ez csak a professzionális sorozatokra igaz (T, X sorozat pl.), amik 300 felett vannak. Azok szinte elpusztíthatatlanok. Az alacsonyabb kategóriás Lenovo-k viszont sajnos elég gyenge minőségűek.

A HP egy pár éve kicsit határeset.

Ár érték arányban nagyon jók: Acer, Asus

Gyakorlatilag ma már nem tudsz olyan konfigurációt venni, ami túl gyenge lesz a játékhoz. Legyen benne legalább 2-3GB RAM, egy gyors vinyó és annyi. Amivel a legnagyobb sebbesség gyorsulást tudod elérni, pláne ha nagy méretű a HM adatbázisod, ha veszel hozzá egy küldő SSD vinyót.

Az SSD olyan szinten fogja begyorsítani a gépet, hogy a standard pókeres feladatoknál a ma kapható leggyengébb laptop is agyon fogja verni sebességben SSD-vel a ma kapható legszuperebb SSD nélküli laptopot.

Ma már minden konfiguráció annyira jó, hogy a memória mérete és a vinyó sebessége adja az egyetlen észrevehető különbséget. Minden egyéb paraméter csak szépségtapasz, marketing bullshit.

Littlemage
Válasz ceewyl kommentjére
2010. okt. 13. 13:44

4es miert nem jo? :) Nekem olyanom van, probook 4710 s core 2es duo T5870es procival, 3gb ram. Rá van kotve egy 24es monitor, s 10-11 ongame asztal viszi hm-el. mondjuk ott mar picit lassabb, de 6-8-al minden tovabbi nelkul megy. mondjuk a belassulast lehet inkabb a vieokartya okozza, mert akkor mar vannak fedesek, s azt szvsz nem szereti. asszem ati radeon hd4330-as videokartya van benn. mondjuk nalam a 17es kijelzo, lehetoleg minel nagyobb felbontas volt anno a fontos.

mondjuk az is igaz, hogy a többiben ahogy nezem már jobb videokartya van.

kocka21
Válasz Littlemage kommentjére
2010. okt. 13. 13:51

4es miert nem jo? :) Nekem olyanom van, probook 4710 s core 2es duo T5870es procival, 3gb ram. Rá van kotve egy 24es monitor, s 10-11 ongame asztal viszi hm-el. mondjuk ott mar picit lassabb, de 6-8-al minden tovabbi nelkul megy. mondjuk a belassulast lehet inkabb a vieokartya okozza, mert akkor mar vannak fedesek, s azt szvsz nem szereti. asszem ati radeon hd4330-as videokartya van benn. mondjuk nalam a 17es kijelzo, lehetoleg minel nagyobb felbontas volt anno a fontos.

Nem a konfig-ra írtam, hogy nem jó (a végén le is írtam, hogy megvehetsz bármit, amiben van 2-3MB ram), hanem a Lenovo és HP-re mint márkára, hogy nem túlzottan birják a gyűrődést. Az alacsony kategóriás Lenovo-k tipikusan a garancia lejárata után nem sokkal beadják a kulcsot mondjuk alaplap hibával, amit nincs is értelme cserélni, mert olcsóbb újat venni.

tentaculata
Válasz kocka21 kommentjére
2010. okt. 13. 13:57

Köszi!

Ha esetleg van konkrét javaslatotok is ne tartsátok magatokban ;)

Jimmybooy
2010. okt. 13. 14:01

Köszi!

Dell-t nekünk még soha nem hoztak vissza és alapba 3 évet adnak rá !
A Toshiba is nagyon jó viszont ha nem Pesten laksz problémás lehet a szervíz mert csak ott van átvevő pont !

ceewyl
2010. okt. 13. 14:04

Talán mert lassabb processzor és RAM van benne, mint egy ugyanilyen árú másik gépben (és még op rendszer sincs hozzá).:cool:

Kocka: HP-t nem ajánlod, Acert meg igen? Wtf :confused:

Littlemage
Válasz kocka21 kommentjére
2010. okt. 13. 14:05

ceewyltol kerdeztem, csak gyors voltal, s nem ideztem :).

ceewyl
2010. okt. 13. 14:06

Köszi!

Először konkretizáld az igényeidet (legalább képernyő méret, op rendszer kell-e).... magunktól nehéz találgatni.

Littlemage
2010. okt. 13. 14:07

Hehe, az enyemhez adtak vistat, aztan dobtam is a kukaba, vissza a jó, öreg, franko XP :) jaja, mondjuk 9 honapja még masok voltak az ero es arviszonyok :D.

tentaculata
Válasz ceewyl kommentjére
2010. okt. 13. 14:16

Először konkretizáld az igényeidet (legalább képernyő méret, op rendszer kell-e).... magunktól nehéz találgatni.

15-17" , op rendszer nem szükséges feltétel (nyilván ha van nem baj), videókártya részemről mindegy milyen, tényleg csak pókerre kell a gép.

Esetleg még annyi, hogy lehetőleg ne pink legyen.

PS: azt nem tudom, hogy vista-t adnak-e még egyáltalán, de az kilőve

Élő ügyfélszolgálat