hoodyhoo66
Válasz csako92 kommentjére
2012. jún. 28. 14:29

HUH erre nem is gondoltam.tényleg kevés a ram.köszi.Ezek szerint azt mondod,hogy i3-i5-s proci 4g ram ami megfelelő lenne?vagy i3 már kevés?vidikártya számít?
Valószínű megveszem ezt ha azt mondod,hogy tökéletes árban is 150-200k között gondolkodtam.Persze szétnézek még csak tudjam,hogy pontosan mire figyeljek!
Köszönöm a segítséget!

Elegendo lehet az i3 is, azok is jo procik, csak az i5-t merem ajanlani azert mert az biztos eleg lesz. i3: kevesebb cache, nincs turbo-boost tamogatas. (i3 igazabol bongeszes, office alkalmazasokhoz terveztek, neked ennel tobb kell, ezert: i5) Szvsz uj beruhaznal nem erdemes ezen sporolni.
VGA a laptopnal annyibol szamit nekunk, hogy ha 'discrete' VGA-val van felszerelve, azaz nem integralt, akkor kulon memoriat kap a VGA is, nem a rendszer memoriabol vesz el. Ergo tob memoriad marad... Mas szempontbol jatekoknal vagy barminemu 3D alkalmazasnal szamit. Mivel a poker nem tartozik ide ezert nekunk, csak a memoria miatt szamithat. Az a T510-es eleg jo ajanlat, azzal biztos nem lesz gondod, ha megtudsz baratkozni a nemet billel... vagy az a srac asszem' felarert ki is csereli neked magyarra... am. abban 'discrete' VGA is van, es jobb fajta (1600x900) kijelzo, ez pokerezesnel megint csak elonynek szamit...

KQJTss
Válasz Littlemage kommentjére
2012. jún. 28. 14:34

Pokerhez nem igazán kell túl erős a gép, a legtöbb szoftver 5-10 éves akkori gépekhez lettek írva. Ami viszont fontos, hogy SSD legyen a gépben, mivel a HEM sok apró filet olvas/ír folyamatosan ez eléggé meg tudja dobni a teljesítményt. Ez egyébként asztali gépekhez is ajánlott (Pl. OCZ Vertex2-3), fontos hogy az írási és olvasási sebesség közt ne legyen túl nagy eltérés mivel a HEM sok filet ír nem csak olvas...

hoodyhoo66
Válasz KQJTss kommentjére
2012. jún. 28. 15:03

Pokerhez nem igazán kell túl erős a gép, a legtöbb szoftver 5-10 éves akkori gépekhez lettek írva. Ami viszont fontos, hogy SSD legyen a gépben, mivel a HEM sok apró filet olvas/ír folyamatosan ez eléggé meg tudja dobni a teljesítményt.

Magahoz a pokerezeshez telleg nem kell, de 24 asztal onmagaban meg tud enni jokora mennyisegu memoriat. Plusz tul igenyesek vagyunk es win7-et akarunk hasznalni, akkor kapasbol 3GB+al kell szamolni, de inkabb 4...

SSD jo pont, de az csak HM inditasnal illetve lekerdezesnel (pl uj filter beallitas) fog szamitani. Pokerezes kozben nem fogunk kulonbseget eszrevenni, talan annyiban, hogy SSD nelkul lassabban fog frissulni a HUD-nk, vagy kicsit kesobb rakja be az elozo leosztas showdownjat az asztalunkra... De beakasztani nem fogja a gepet... Kolleganak itt konkretan az a baja, hogy megnovekedik 16 asztal folott a valaszido, ami egyertelmuen memoria hianyra utal, esetleg CPU (nem adat eleres). De ha van keret, akkor mindenkepp jo otlet egy SSD beszerelese is...

Littlemage
Válasz hoodyhoo66 kommentjére
2012. júl. 2. 3:31

Sziasztok!

Erdekelne a velemenyetek.

Van egy ilyen laptopom / hp probook 4710s/:

HP ProBook 4710s Notebook PC specifications - HP Small & Medium Business products

Kb. 2.5 fel eves gep core 2 duo T5870-es 2 GHz-es procival, 3 gb rammal.

Ezt hasznalom pokerezeshez, mert az asztali gepem mar nagyon elavult. s mivel eleg sokat utaztam, s remelhetoleg ez meg igy is lesz, igy asztali gepben nem is nagyon gondolkodok, inkabb laptop, s annak a fejlesztese.

Ha vasarolok handeket, akkor az importalas ugye elegge kinzirja a vinyot, ill. ha egy regrol szeretnek filterezni hh-kat nagy adatbazisnal iszonyat hosszu ideig tart, amig vegez. egyreszt arra gondoltam, hogy beszerzek egz ssd-t, mondjuk egy ilyet:

Kingston SSDNow V200 128GB Upgrade csomag - SSD - Számítástechnika - Bluechip webáruház

Ja, olyan kerdesem lenne meg, hogy az, hogy sata 2 v 3 az mindegy, vagy cserenel van jelentosege? fingom nincs rola, hogy milyen csatlakozas van a gepemben, ezt valamilyen diagnosztikai programmal letesztelheto, vagy csak ha szetszedem, akkor latom meg?

Ill. meg ram bovitesen is gondolkodok, jelenleg xp/t hasznalok. Nem tudom van-e ertelme atterni a 7-esre, eleg pesszimista vagyok, szeretem ami bevalt. 1x probalkoztam, hogy feltettem vistat, hat a hanyinger kapott el, olyan fos az a rendszer, csomo kompatibilitasi problema, lefagyott, stb. tettem is vissza az xp/met.

Szoval ha 7esben gondolkodnek, akkor gondolom RAMra is szuksegem lenne.

Ha maradnek xp-nel szerintetek erdemes beletenni tobb ramot?

Ill ezek mikbe fajnak, mert ilyesmit talaltam pl/:

Kingston DDR2 PC6400 800MHz 4GB Notebook KIT2 - Memória - Számítástechnika - Bluechip webáruház

Letezik ennel olcsobb megoldas? Mire lenne celszeru boviteni? Elvileg 2*4 gb fer bele ddr2/es 8``mz/es. most 2gb+1gb van benn. Gondolom akkor mar 2*4gb/ot kellene beletenni.

Meg mi a velemenyetek, erdemes mondjuk ezt a beruhazast megejteni, ami kb 80k huf, vagy hagyjam a francba, vegyek inkabb egy mai korszerubb gepet? alapvetoen elegedett vagyok vele, s ha mondjuk meg ujabb 2-3 evet elmuzsikal, akkor latom ertelmet rakolteni.

Elore is koszi a hszeket.

Amugy alapvetoen poki+filmnezes+net+emaileyesre hasznalom, tehat jatek szempontbol nem kell, hogz erogep legyen, persze ha ugy adodik, gondolom afejlesztesek utan azert azok is jobban, ill. ujabbak is mennenek rajt.

Coix
2012. júl. 2. 10:15

SATA2 és SATA3 csak sebességben különbözik (3 Gbit6s és 6 Gbit/s), a csatlakozójuk egyforma. Nyugodtan vehetsz SATA3-as SSD-t is, a gépedben menni fog az is, de csak SATA2-es sebeséggel. A gyakorlatban egybkét nincs sok különbség köztük, mert az SSD-k sebessége csak mostanában lett olyan magas, hogy már kevés lehet nekik a SATA2. Emiatt a SATA3 természetesen jövőállóbb.

Ha notebookba akarod tenni, akkor nincs szükséged erre az egész belinkelt upgrade csomagra, csak magára az SSD-re. Ha a DVD-meghajtót már nem használod, meg lehetne csinálni azt, hogy annak a helyére teszed be az SSD-t. Így az SSD lesz a rendszer és az adatbázis, a HDD meg a többi fájlnak marad. Ehhez viszont kell majd egy átalakító.

A memóriák már nem olyan vészesen drágák, így ha cserélsz, a 2x4GB tűnik jó megoldásnak. Bár a gyakrolatban én még nem láttam olyant, hogy 1x4GB kevés lett volna, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy nagy adatbázisok kezelésénél ez érezhető előny lehet. Nekem 4GB is még mindig mindenre bőven elég volt, de az én adatbázisom felehetőleg töredéke a tiédnek.

Win7-re nyugodtan válthatsz, nagyon jó oprendszer, a Vista tényleg gyenge volt. Arra figyelj, hogy ha 3 GB-nél több memóriát raksz a gépbe, akkor 64-bites oprendszert kell telepítened, mert a 32-bites oprendszerek nem tudnak ennél több memóriát kezelni. Sem az XP, sem a Win7.

A géped még nem vészesen régi, az ilyen rendszereken csodát tud tenni a RAM és SSD. A "mai korszerű gépek" is csak akkor érnek valamit, ha SSD van bennük, az árak összehasonlításánál ezt vedd figyelembe.

pepe0044
2012. júl. 2. 11:17

Horribilis összeget felesleges rákölteni.

Igazolom az előttem szóló kollégát.
32bites rendszerhez elég a 3Gb RAM.
64bites rendszernél volna értelme egy RAM cserének/bővítésnek. Azonban én ügyelnék arra hogy párba vennék RAMot hogy dualba tudjanak futni, viszont újfent igazolom a kollégát, hogy a 4Gb bőven elég, többet szerintem nem tudsz kihasználni.

SSDvel valóban rengeteg sebességnövekedést tudsz elérni, ha sokat torrentezel akkor necces a dolog, mert mint tudjuk az SSD és a HDD között lényegesebben kisebb az élettartam.
Tehát ha tényleg extrém sokat töltögetsz akkor csak SSD + HDD kerüljön a gépbe. (SSD rendszer + adatbázis, HDD torrentezés)

És a nagy melegre való tekintettel ajándékozd meg egy laptophűtővel is, zaj miatt csak 20 centi körüli ventit ajánlok alá.

titcar
2012. júl. 2. 15:33

vegyél bele egy ssd-t aztán nem győzöl majd pislogni, hogy milyen gyors lett (és ha esetleg 1-2 év múlva cseréled a notit, az ssd-t még akkor is simán tudod használni majd)

Hz
Válasz pepe0044 kommentjére
2012. júl. 2. 16:35

Horribilis összeget felesleges rákölteni.

Igazolom az előttem szóló kollégát.
32bites rendszerhez elég a 3Gb RAM.
64bites rendszernél volna értelme egy RAM cserének/bővítésnek. Azonban én ügyelnék arra hogy párba vennék RAMot hogy dualba tudjanak futni, viszont újfent igazolom a kollégát, hogy a 4Gb bőven elég, többet szerintem nem tudsz kihasználni.

HP laptopoknál szokás hogy alaplapon van valamennyi RAM 512Mb-1Gb amit nem tudsz cserélni.
Így érthető a 3Gb-os konfig.
"Dual" ram kezelés meg nem hoz annyit mint a sok RAM+helyesen bekonfigurált Win+HM/PT.

Littlemage
2012. júl. 3. 7:35

Koszi szepen a hsz-eket, elso korben akkor csak egy SSD+Laptophutore ruhazok be, meg is van rendelve, XP marad.

Hz
2012. júl. 3. 11:07

Koszi szepen a hsz-eket, elso korben akkor csak egy SSD+Laptophutore ruhazok be, meg is van rendelve, XP marad.

SSD+XP -t ne!

Élő ügyfélszolgálat