Bumbanas
Válasz ThinkHuman kommentjére
2011. júl. 20. 12:56

Ez lehűt nektek bármit:

Spire TherMax II hűtőborda és ventilátor (All Intel/ All AMD) - GÉPBOLT

12 cm-es venti annyi levegőt fog szállítani, hogy nem is kell gyorsan pörögnie. Ha melegedés gondotok van érdemes megnézni, hogy a ház szellőzése jó-e, mert akármekkora hűtőt rakhattok a CPU-ra, ha összegyűlik a házban a meleg. Másik hülyeség, hogy a ház oldalát le szokták venni, hogy ne melegedjen annyira, ettől a házban alapban meglévő légáramlás teljesen megszűnik és megsül a RAM vagy a HDD.

Jonas 77
Válasz Bumbanas kommentjére
2011. júl. 20. 13:10

Másik hülyeség, hogy a ház oldalát le szokták venni, hogy ne melegedjen annyira, ettől a házban alapban meglévő légáramlás teljesen megszűnik és megsül a RAM vagy a HDD.

Ebben biztos vagy, illetve minden esetben így van? Egy újabb, rendesen megtervezett háznál biztosan, de szerintem ez nem aranyszabály.

Egy régi sz*r összetákolt gépem van otthon, rendszeresen kifújom, ventiket tisztítom. Van a gépen HD Sentinel, azzal szoktam figyelni a vinyó hőmérsékletét. Mikor rajta van a ház oldallapja az standard +5-6 fok.

Valószínűleg hamarosan én is tele fogom szemetelni a topikot (nagyon érik a csere :D)

TheStig
Válasz Bumbanas kommentjére
2011. júl. 20. 13:34

Ez lehűt nektek bármit:

Spire TherMax II hűtőborda és ventilátor (All Intel/ All AMD) - GÉPBOLT

12 cm-es venti annyi levegőt fog szállítani, hogy nem is kell gyorsan pörögnie. Ha melegedés gondotok van érdemes megnézni, hogy a ház szellőzése jó-e, mert akármekkora hűtőt rakhattok a CPU-ra, ha összegyűlik a házban a meleg. Másik hülyeség, hogy a ház oldalát le szokták venni, hogy ne melegedjen annyira, ettől a házban alapban meglévő légáramlás teljesen megszűnik és megsül a RAM vagy a HDD.

hehe, régen volt hogy teszt jelleggel beállitottam egy szobaventillátort a ház mellé, amikor le volt véve az oldala :D na akkor kihült minden :))

Coix
Válasz nadir kommentjére
2011. júl. 20. 13:42

Amikor pasztázni próbáltam akkor szépen aprólékosan a párom sminkkészletéből elcsent ecsettel pormentesítettem, de egy fokot nem ment le a hőfoka, pörögni meg pörög szemmel láthatóan.

Nem csodálkozom, hogy zavarosnak tűnik, megmondták és vállalom, hogy műszaki antitalentum vagyok, sosem lesz belőlem vérbeli kocka :). Na pont ezeket a tuning cuccokat elkerülendő írtam, hogy alapkonfigurációkban gondolkodom, a teljes képernyős HD filmnézés a legbrutálabb amivel próbatétel elé szoktam állítani a gépemet, tehát szvsz felesleges. Így is azt mondom, hogy egy szavam sem lehet mert 2005ben lett összeállítva a gép és most kimondottan grindelésre akarok összerakni egy újat.

Ha nem vagy elvakult Intel-fan, akkor vegyél egy AMD Fusion-ös alaplapot. Erre már rá van integrálva a processzor is, és a hűtő is, nem kell vele tökölnöd. A proci fogyasztása minimális, melegedést alig fogsz tapasztalni. Emellé videokártya sem kell, a VGA chip is integrált, és röhögve lejátszik bármit, 1080p-s video meg sem kottyan neki. Még a "killa sample" sem fog ki rajta.

Például ez egy jó választás: ASUSTeK Computer Inc. - Motherboards- ASUS E35M1-M

Pókerre és filmnézésre ez is bőven elég. Ha játszani is akarsz, akkor tényleg kell mellé a dedikált VGA kártya. Alkalmi játékosnak az 5770-esnél jobb tényleg felesleges.

Az SSD tényleg nagyon sokat gyorsít a rendszeren. Itt érdemes azt csinálni, hogy veszel egy kisebb, 30-60 GB méretűt, ami csak a C rendszermeghajtó lesz, és veszel mellé egy akkora HDD-t, amit nem szégyellsz, amin a fájljaidat, filmeket, zenéket tárolsz.

Ja, és arra figyelj, hogy a 4 GB RAM-nak csak akkor van értelme, ha 64-bites oprendszert teszel fel.

danfiu
Válasz Coix kommentjére
2011. júl. 20. 13:54

Hy all,

Tervezek venni egy harmadik monitort, csak nem tudom, hogy a videokartyam megbirkozna e vele?Valaki segitene kideriteni?koszi

Ilyen gepem van:

HP Pavilion p6360sc Desktop PC Product Specifications HP Pavilion p6360sc Desktop PC - HP Customer Care (United States - English)

+ Hallottam, hogy a nagy adatbazisnak kell valami ssd harddisk?Az ebben van?Vagy ha nincs, akkor sima computer uzletben raknak bele?Gondolkoztam, hogy kibovitem meg a memoriat mondjuk 8gb-ra, csak nem tudom, hogy kitudnam e hasznalni..

Coix
Válasz Coix kommentjére
2011. júl. 20. 14:03

Ja, és ne ecsettel pormentesíts, hanem tiszta alkohollal tisztítsd le a processzort is és a hűtő alját is, mielőtt felteszed a pasztát.

DonRikk
Válasz danfiu kommentjére
2011. júl. 20. 14:07

Hy all,

Tervezek venni egy harmadik monitort, csak nem tudom, hogy a videokartyam megbirkozna e vele?Valaki segitene kideriteni?koszi

Ilyen gepem van:

HP Pavilion p6360sc Desktop PC Product Specifications HP Pavilion p6360sc Desktop PC - HP Customer Care (United States - English)

+ Hallottam, hogy a nagy adatbazisnak kell valami ssd harddisk?Az ebben van?Vagy ha nincs, akkor sima computer uzletben raknak bele?Gondolkoztam, hogy kibovitem meg a memoriat mondjuk 8gb-ra, csak nem tudom, hogy kitudnam e hasznalni..

A videokártyád csak abban az esetben lesz képes 3 monitor kezelésére, ha az úgynevezett "eyefinity edition" van meg belőle. ITT pontosan leírják, hogy mi a helyzet ezzel a karival, elvileg van rá mód, hogy kezeljen 3 monitort, plusz adapterrel ha jól vettem ki, de azt lehet már máshol olvastam. A memória bővítése véleményem szerint (attól függetlenül, hogy jó ha sok van belőle :D ) nem lényeges, habár ez attól is függ mire használod a gépet.

Coix
Válasz danfiu kommentjére
2011. júl. 20. 14:15

Hy all,

Ilyen gepem van:

Elvileg tudnia kellene 3 monitort. Minden ATI kártya tudja, ahol a specifikációk között szerepel az "Eyefinity". Más kérdés, hogy a HD54xx sorozat a leggeyengébb, ami tudja ezt, így nagy csodára nem számítanék.

Az SSD amiatt előnyös, mert sokkal gyorsabb az adatelérése, mint a HDD-nek, így nagy adatbázisoknál érezhetően gyorsabb lesz a gép. Ezt külön lehet venni, de ha beleteszed a gépedbe, érdemes az oprendszert is erre telepíteni. Az SSD-nek sokkal több értelme van, mint a 8 GB RAM-nak, utóbbit én feleslegesnek érzem.

SSD-kről alapmű: Átfogó elemzés az SSD-k természetérÅ‘l - PROHARDVER! Adattároló teszt

Coix
Válasz Coix kommentjére
2011. júl. 20. 14:26

HIvatalosan ezt írják: "The entire HD 5000 series products have Eyefinity capabilities supporting three outputs."

Viszont nézd meg itt a táblázatot: Evergreen (GPU family) - Wikipedia, the free encyclopedia

Ebből nekem úgy tűnik, hogy csak akkor lehet egyszerre 3 kimenetet használni, ha ezek közül az egyik DisplayPort csatlakozású. A te gépeden pedig ilyen nincs.

danfiu
Válasz Coix kommentjére
2011. júl. 20. 14:31

Elvileg tudnia kellene 3 monitort. Minden ATI kártya tudja, ahol a specifikációk között szerepel az "Eyefinity". Más kérdés, hogy a HD54xx sorozat a leggeyengébb, ami tudja ezt, így nagy csodára nem számítanék. [/url]

Koszi szepen a segitseget.

Ezt hogy erted, hogy csodat ne varjak?Ez nem ugy van, hogy vagy viszi a 3 monitort vagy nem?Erdemes lenne kicserelni a videokartyat?Milyet ajanlanal?

Jah, akkor kb megszivtam..Akkor mit kene tennem ahhoz, hogy vigyen 3 monitort?

Élő ügyfélszolgálat