Hy all,
Tervezek venni egy harmadik monitort, csak nem tudom, hogy a videokartyam megbirkozna e vele?Valaki segitene kideriteni?koszi
Ilyen gepem van:
HP Pavilion p6360sc Desktop PC Product Specifications HP Pavilion p6360sc Desktop PC - HP Customer Care (United States - English)
+ Hallottam, hogy a nagy adatbazisnak kell valami ssd harddisk?Az ebben van?Vagy ha nincs, akkor sima computer uzletben raknak bele?Gondolkoztam, hogy kibovitem meg a memoriat mondjuk 8gb-ra, csak nem tudom, hogy kitudnam e hasznalni..
Koszi szepen a segitseget.
Ezt hogy erted, hogy csodat ne varjak?Ez nem ugy van, hogy vagy viszi a 3 monitort vagy nem?Erdemes lenne kicserelni a videokartyat?Milyet ajanlanal?
Jah, akkor kb megszivtam..Akkor mit kene tennem ahhoz, hogy vigyen 3 monitort?
egy monitor a hdmi-re, másik a dvi-re, 3. pedig az alaplapi integráltra. nemrég állítottam be egy ilyet, és szépen megy.
másik opció, ha veszel egy komolyabb videokártyát, amivel akár 4 monitort is tudsz kezelni.
Fuu koszi a reszletes hsz-t, annyi uj info van benne, hogy kb a felet nem ertem:) de sebaj, elolvasom meg parszor.Arra a konkluizora jutottam, hogy uj videokartyat fogok venni ilyen gddr5 cuccal, meg ami tud kezelni 3 monitort.ehhh technika...akkor ramot nem bovitek, jah meg akkor lehet beszerzek egy olyan ssd vinyot es akkor rendszert ujrateszem.
SSD az nem ugyanaz mint a HDD, a neve is mutatja: Solid State Drive. A tiedben HDD van. elég egy 64-128 gigás SSD amin a win7 van (64 bites) és a HM. 8 giga fölösleges ha nem játszol. elég 4. max 6. 32bites win7 nem kezel csak 3 gigát. A harmadik monitort ha rá tudod kötni akkor bírnia kell.
Még egy dolog: a HD5770 már elég sokat fogyaszt, és ehhez olyan táp kell, amiből jön egy külön csatlakozó a videokártya áramellátására. A kisebbeknél ilyen nem kell.
Most utánaolvasgattam, és én is egyre inkább azon a véleményen vagyok, hogy menne a 3 monitor a jelenlegi kártyádról is, ha az alaplapi DVI csatlakozót is használod. Az a táblázat elég megtévesztő, de valószínűleg a DisplayPort csak a 4. monitorhoz kellene majd.
hűtő:
Cooler Master Hyper Z600 - LOGOUT.hu Számtech cikk
ez nem lesz csapágyas :P
Sztem írd meg hogy mennyit akarsz rászánni, és pontosan mi kell és akkor lehet pontosat mondani. Kell-e monitor billentyűzet egér stb. De egyébként ha csak pokerre lesz használva ez jó irány lehet:
ASROCK H61M-U3S3 LGA1155, Intel H61, 2xDDR3 ...15.606 Ft
Intel Core i3-2100 3100Mhz 3MB LGA1155 ...24.429 Ft
Kingmax 4GB DDR3 1333MHz7.953 Ft
CoolerMaster Elite 335 RC-335-KKN1-GP Black Black ...9.454
SAMSUNG 500GB 7200rpm SATA-300 16MB HD502HJ ...8.606 Ft
FSP 350W FSP350-60APN Active PFC 80 ...6.520 Ft
Összesen:(58.055 Ft+ÁFA) 72.569 Ft
Jó és megbízható alaplap, működő usb3-al (van pár lap amin nem jó), erős, nagyon keveset fogyasztó proci, stabil, jól szellőző ház, megbízható, jó hatásfokú táp, és gyors hdd. Ha a keret engedi esetleg meglehet dobni egy ssd-vel, nagy adatbázishoz jól jön, de később is bele lehet tenni bármikor. Ha ez így megfelel akkor egeret és billentyűzetet ízlés szerint választhatsz. Ha kell monitor akkor a Dell U2310 most a bestbuy. 48 körül hozzá lehet jutni, ips paneles minőségi monitor. De ha ezen spórolni akarsz éppen pokerezés közben nem fogsz hátrányt szenvedni egy olcsóbb tn paneles monitorral sem.
Alaplapot, processzort, videokártyát meg ramot tervezek venni játékokra meg tervezőprogramokra (AutoCAD, Axis stb). 100k-ból, de inkább 80-ból jó lenne kijönni.
Van egy Chieftec HPC-360-202 tápom, meg egy 1 TB-os tavaly szerzett HDD-m.
Láttam többen írták hogy új házat is vesznek, ez miben befolyásolja a teljesítményt? És egy jó hűtő mennyire must have?
Ajánlották az iPON-t, de eddig én a juventus-team-nél (JTC :: A működő gépes kapcsolat ::) vettem a dolgokat, erről mi a vélemény?
Nézegetem a termékeket aztán majd beírom hogy miket találtam a jóváhagyáshoz vagy jöhetnek az ajánlatok is.
Ipont én is csak ajánlani tudom, évek óta rendelek tőlük. A ramok most baromi jó áron vannak náluk, ráadásul van gépösszeralójuk is: iPON! hardver és szoftver hÃ*rek, tesztek, webshop, fórum
A ház maximum a hűtés teljesítményét fogja növelni. Plusz hűtő pedig nem létfontosságú, ha jól választasz videokártyát. Alkatrészek terén már nem vagyok naprakész, viszont a tápod miatt ügyelj milyen videokártyát veszel, néhány mai darabot már nem bírna el.