Intel..
Intel..
Úgy döntöttem, hogy beruházok egy új gépre, mert kicsit unom már, hogy állandóan missclickelek a gépem lassulásai miatt.
Elvárások:
- 2 darab 27” és egy darab 24” monitor kezelése
- 30-40 Pokerstars asztal, PokerTracker(vagy HM) és TableNinja _szaggatás nélkül_
Konfig:
Alaplap: GIGABYTE GA-990FXA-D3
Processzor: AMD FX-8150 3.60GHz AM3+
Videokártya: 2 darab GIGABYTE GV-R667D3-1GI HD6670 1GB GDDR3
Memória: CORSAIR 8192MB XMS3 DDR3 1600MHz CL9 QUAD KIT
Tápegység: CORSAIR Enthusiast Series Modular TX650M
SSD:
- A-DATA 120GB SATA3 2,53" S510 AS510S3-120GM-C
- KINGSTON 64GB SATA3 2,5" SSDNow V200 SV200S3N7A/64G
A120-as a win7-nek és a programoknak, a 64-es adatbázisnak.
Alaplap: Kb annyi az elvárásom vele szemben, hogy legyen helye a két videokártyának
Processzor: Úgy tudom, hogy a PostgreSQL nagyon szereti a sokmagos procikat, ezért választottam egy 8 magost:) Az AMD-t favorizálom, ne is próbáljatok lebeszélni róla:D
Videokártya: Ezek megbirkóznak a feladattal?!?!
Memória: Ehhez nem fűznék kommentet:) Talán elég lenne 4 giga is, ezt még átgondolom...
Tápegység: Egyáltalán nem értek hozzájuk, de gondolom nem lesz probléma egy Corsair táppal...
SSD: Írtátok, hogy elég egy is, de gondolom rosszat nem teszek azzal, ha az adatbázist fizikailag is elválasztom a rendszerlemeztől...
Ha valamit hiányoltok, kifogásoltok vagy nagyon sokalltok, kérlek szóljatok! Köszönöm a segítséget!
Tényleg nem értem, minek neked 2 videokártya.
Én próbáltam a mostani videokártyámra 3 monitort rádugni (HDMI+DVI+DSUB) de csak kettő működött egyszerre. Az alaplapi integráltra még nem gondoltam, az nem rossz ötlet:)
Nem voltál kioktató, minden segítség nagyon jól jön:p
Ennek az alaplapnak több értelmét látom: Gigabyte 880GMA-USB3, egy darab plusz videokártyával.
Jajj éreztem, hogy ez lesz az első reakció:) Javasolhatnál valamit, mert kb egymillió fajta Intel proci van és évek óta nem követem az új típusokat... Már a tokozásoknál elakadok:(
Ilyen alaplapom van. Akkor elméletileg ez és a mostani videokártyám alkalmas 3 monitorhoz is?:) Ez nagyon jó hír, mert akkor csak processzort és ssd-t kell vennem:p
Kérdés: A mostani alaplapomon Sata2 csatlakozók vannak csak. Ha Sata3-as SSD-t veszek, akkor hátrányt jelent ez számomra? Azt tudom, hogy kompatibilis visszafelé a Sata3, de a gyorsaság miatt nem hátrány, ha nem cserélem az alaplapot? (bár ahogy olvasgattam, 3GB/s a Sata2 is, ami azért elég durva...:D)
Igen, ezel elvileg mennie kell, ha Eyefinity-képes videokártyát teszel bele.
Nemreg vettem egy uj gepet (lecsereltem a kb. 7-8 eves regit ami mar orankent lefagyott meg allandoan megszakadt az internet jatek kozben).
Az uj alaplap Asus M4A89GTD, van rajta integralt grafikus kartya, + SATA3, USB3.
Tul sok memoria kerult a gepbe, igy a netrol letoltott program segitsegevel a felesleges memoriabol csinaltam egy 4GB-os RAMDISK-et, erre tettem a PS klienst + HM adatbazist. Egesz gyors lett igy minden.
Ha valaki esetleg mar regebb ota hasznal ilyen RAMDISK-et az leirhatna a hosszabb tavu tapasztalatokat.