Valaki elmagyarázhatná nekem, hogy mi ez az SSD őrület, mert szerintem nagyon-nagyon -EV-s (jelenleg még)!?
Sziasztok,
gépet szeretnék venni és mivel tökhülye vagyok a hardverekhez, gondoltam kérek egy kis segítséget:
Az alapgondolat az, hogy fusson rajta a HM2+TN+22-24 (esetleg később 30) asztal, zökkenőmentesen, tudjak rajta filmeket nézni (de ez gondolom nem lesz probléma), oszt jóccakát:). Néha fogok rajta játszani is, de mivel általában pár éves játékokat kedvelek, ezzel sem lesz szerintem probléma. Előny, ha bővíthető, és mindenképpen Intel-es konfig legyen.
Én valami olyasmire gondoltam, mint az Iponnál a Fortron konf. alapnak, a felesleges dolgokat kidobálva belőle ez marad:
Alaplap: Asrock H67M B3 (20943)
Proci: INTEL Core i-5 2500K 3.30 GHz 1155 BOX (53738)
Mem: KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz x2 (12138)
Ház: GIGABYTE GZ-X1 fekete (8560)
Táp: FSP Hexa 500W (13132)
Kellene még egy 120Gb-os SSD, illetve egy elfogadható videókártya. Monitor, bill, egér, ... van. Mit kellene/lehetne és mire kicserélni, mi maradt ki, mi felesleges? Ez így eddig <110K, ha nem számoltam el valamit, jó lenne valahol 160-180 között megállni. Ha valaki eddig elolvasta, és még mindig van kedve segíteni, javasolhat egy vinyót is, mert ugyan perpill nem tervezem, hogy veszek hozzá, de lehet, hogy mégis:) Fél terás bőven jó,
Köszi.
Valaki elmagyarázhatná nekem, hogy mi ez az SSD őrület, mert szerintem nagyon-nagyon -EV-s (jelenleg még)!?
Wow, mindig ámulok az ilyeneken, de ez most durva.
Jól látom, 2008-ban csatlakoztál, és ez az első hozzászólásod?
Figyi, nagyon kíváncsi vagyok, mondd már el nekem hogy hogyan van ez :) Egyszer csak 4 év után jön valami olyan, amire vártál, és hozzászólsz, vagy hogyan? Abszolút nulla trolkodással kérdem ezt, esküszöm. Kíváncsi vagyok, hogy honnan kerültök elő ilyenkor ilyen regisztrációval :)
bocsi az offért
Sziasztok,
gépet szeretnék venni és mivel tökhülye vagyok a hardverekhez, gondoltam kérek egy kis segítséget:
Az alapgondolat az, hogy fusson rajta a HM2+TN+22-24 (esetleg később 30) asztal, zökkenőmentesen, tudjak rajta filmeket nézni (de ez gondolom nem lesz probléma), oszt jóccakát:). Néha fogok rajta játszani is, de mivel általában pár éves játékokat kedvelek, ezzel sem lesz szerintem probléma. Előny, ha bővíthető, és mindenképpen Intel-es konfig legyen.
Én valami olyasmire gondoltam, mint az Iponnál a Fortron konf. alapnak, a felesleges dolgokat kidobálva belőle ez marad:
Alaplap: Asrock H67M B3 (20943)
Proci: INTEL Core i-5 2500K 3.30 GHz 1155 BOX (53738)
Mem: KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz x2 (12138)
Ház: GIGABYTE GZ-X1 fekete (8560)
Táp: FSP Hexa 500W (13132)
Kellene még egy 120Gb-os SSD, illetve egy elfogadható videókártya. Monitor, bill, egér, ... van. Mit kellene/lehetne és mire kicserélni, mi maradt ki, mi felesleges? Ez így eddig <110K, ha nem számoltam el valamit, jó lenne valahol 160-180 között megállni. Ha valaki eddig elolvasta, és még mindig van kedve segíteni, javasolhat egy vinyót is, mert ugyan perpill nem tervezem, hogy veszek hozzá, de lehet, hogy mégis:) Fél terás bőven jó,
Köszi.
Wow, mindig ámulok az ilyeneken, de ez most durva.
Jól látom, 2008-ban csatlakoztál, és ez az első hozzászólásod?
Figyi, nagyon kíváncsi vagyok, mondd már el nekem hogy hogyan van ez :) Egyszer csak 4 év után jön valami olyan, amire vártál, és hozzászólsz, vagy hogyan? Abszolút nulla trolkodással kérdem ezt, esküszöm. Kíváncsi vagyok, hogy honnan kerültök elő ilyenkor ilyen regisztrációval :)
bocsi az offért
Abszolut tokeletes a konfiguracio bar attol is fugg mire fogod hasznalni. SSD nek mindenkeppen OCZ-t javasolnek OCZ 120GB SATA3 2,5" Vertex 3 VTX3-25SAT3-120G vagy esetleg Vertex 4 et ha penztarcad engedi. Az elfogadhato videokartya egy eleg tag fogalom. De akkor szamoljunk kicsit. 110K + 40 az SSD akkor 150 ben allunk. 180 a felso korlatod tehat 30 ezer forintunk marad videokartyara. MSI N550GTX-Ti-M2D1GD5/OC 1GB GDDR5 PCIE ehhez a konfighoz tokeletes amennyiben nem vagy hardcore gamer ez kb 5000 forinttal haladja meg a koltsegvetesedet. Viszont a en a helyedben lehet nem vennek ennyire eros processzort mert ezzel a konfiguracioval nincs az az isten, hogy rendesen kihajtsd a 2500K-t bar az alaplap engedne azt, hogy tulhuzd de gyari hutovel abban a hazban fel is gyujtod szegenyt nem beszelve az 500 wattos taprol (a 2500K 95w TDP indexes s a legkisebb tulhuzassal is kozel duplazod a fogyaztasat es a homersekletet is) Egy INTEL Core i5-2300 2.80GHz 1155 BOX szerintem boven eleg ebbe a konfiguracioba ami egy eros 10ezer forinttal olcsobb bar te tudod. Anno en is inkabb 2500K-t vettem pedig akkor meg a kulonbseg is nagyobb volt. Az elozo hozzaszolassal viszont nem ertek egyet miszerint csereld le a kingmax ramot. Abszolut megbizhato es jol mukodik csak nem eleg elterjedt.
Az SSD orulet igazabol mar tavalyi ev elejen elkezdodott es rohamosan no mind a piac mind pedig a kereslet s hala a jo egnak az arak sem verdesik mar a csillagokat. Manapsag par tizezer forinter kap az ember egy 128gb os SSD-t (OCZ Vertex 4 Sata3 : 41.142ft) amire boven felfer a teljes rendszer programokkal akar jatekokkal karoltve s tenyleg lenyegesen gyorsitja a rendszert ha az embernek megvan hozza a megfelelo alaplapja normalis Sata2 vagy akar Sata3 vezerlovel ellatva. En is sokaig szkeptikus voltam vele, hogy megis minek mert ki tudom varni azt a tiz-husz plussz masodpercet mindennel aztan egy kolcsonpeldany hozzam kerult az iPon os cimboraktol s rogton megvaltozott a hozzaallasom a dologhoz. Manapsag ha valakinek ajanlanom kell konfigot mindenfelekeppen van benne legalabb egy 64gb os SSD.
Először is köszi a hozzászólást,
még mindig nem vettem meg a konfigurációt, pünkösd miatt úgyse kaptam volna kézhez a héten, ezért mindenképpen örülök a válasznak. Jelenleg úgy áll a dolog, hogy mivel tényleg nem vagyok nagy gamer, nemhogy a 'K' szériára, de még i5-re sincs szükségem, lett helyette egy INTEL Core i3 2120 3.30GHz 1155 BOX+maradt az alaplap és a memória is (nekem sosem volt gondom a Kingmax-szal). Így ha veszek videókarit, az 500W-os táp kb elegendő kell, hogy legyen, nem? SSD-ből valószínűleg emellett döntök majd:
OCZ 128GB SATA3 2,5" Vertex 4 VTX4-25SAT3-128G
Videókártyát köszi, pár K abszolút nem számít (főleg, mivel az i3-i5 különbségen többet nyerek:D), bár én ATI-párti vagyok, valamilyen Radeon HD 6770, 6850-es chipseten gondolkodtam. Nem akarok nagy vitát generálni, egyszerű kérdés: jobb az nVidia ilyen árfekvésben (30-40K között)?
Reggel óta gondolkodom, hogy mit írjak erre!?
Arra jutottam, hogy azoknak az embereknek, akik erre költenek nagyon sok pénzük lehet hiszen teljesen értelmetlen dolgokra költenek nagyon sok pénzt. Azért javaslom mindenkinek, aki vásárlás előtt áll, hogy inkább vegyen két normál SATA HDD-t mert az sokkal több idejét fogja megtakarítani (elszállt a win, elszállt a Postgre, stb.) sokkal olcsóbban, mint amennyi időt megtakarít egy gyorsabb boot-al vagy program indítással!
Ja és jó lenne ha valaki leírná, hogy ugyan már napi hány mp-t vagy percet takarít meg az SSD?