Bocs, de ez nem egy póker oldal? Érzésre? Érzésre az AA jobb mint a JJ? Ebben a szakmában létezik olyan fogalom, hogy mérési jegyzőkönyv! Nem várom el, hogy ide tegyen valaki elém egyet ebből a műfajból, de az igazán érdekel, hogy miért kell azt javasolni mezei felhasználóknak, hogy vegyenek SSD-t!?
nem vagyok hittérítő, de tessék:Átfogó elemzés az SSD-k természetéről - PROHARDVER! Adattároló teszt
Úgy látom a vita teljesen értelmetlen! Akinek lesz pénze Veyronra és nem látja be, hogy csak a Németeknél használhatja az úgy is Veyront vesz. Aki viszont belátja az ár/érték arány irrealitását az megelégszik egy Passattal is! Ez pedig nem hit kérdése a részemről, hanem a józan ész kérdése! Persze biztos vannak olyan alkalmazások melyekhez szükséges lehet SSD, de nagyon kevés olyan professzionális felhasználó látogathatja ezt a topikot akinek erre szüksége lehet (azt hiszem erre utal a topik címe is)!
Részemről ennyi, ha valakit esetleg bármilyen módon "megsértettem", attól bocs!
Szerintem a vita nem értelmetlen.
Kösz, hogy kioktattál! Biztosan a "home rendszered" használatából fogom levonni a következtetéseimet!
Lehet az is, hogy kicsit többet gondolkodtam és tettem ebben a szakmában mint amit Te fogsz az elkövetkező életedben! Egy valamit viszont elhihetsz a Te HM/PT adatbázisaidnál kicsit komolyabb rendszereket és nagyobb adat mennyiségeket üzemeltetek. De nem akarok személyeskedésbe bele menni, mint már írtam mindenkinek a maga keresztje!
"Raadasul a mai merevlemez arak mellett lassan az SSD lessz az olcsobb alternativa."
Ne tudom! Lehet, hogy nem megy a matek, de ezt Te se gondoltad komolyan!??
SSD 1 GB kb:350 Ft.
HDD 1 GB kb: 66 Ft.
Ami a raid-et illeti nem kell csak azt írtam, hogy jobban megéri a biztonság mint a "gyorsaság"!
El hiszem, hogy a Te speciális esetedben sokat számít, de a napi 1 órát kicsit kétkedve fogadom!
Normál felhasználó esetén pedig a napi 1 perc is soknak tűnik!
Pld:
boot -10 mp
böngésző -5 mp
film nézés -5 mp
HM2 -30 mp
PS -5 mp
Sokkal többet nem hiszem, hogy lehet nyerni, de mindenkinek a maga keresztje!
Rövid számítás.
Játékosunk nem játszik sokat, legyen 30.000hand/hónap.
Szeretné minden hónapban lefuttatni a HM/PT-be beépített adatbázis karbantartó dolgokat.
Tételezzük fel hogy SSD-je van, ami, szintén tételezzük fel, hogy csak 2x olyan gyors mint egy 7200-es hdd.
Mondjuk nem akarja a gépét éjszakára bekapcsolva hagyni, tehát a gépnek nincs "szabad" ideje.
A karbantartás fusson 1óra helyett 30percig.
Ezt egy év alatt 12x futtatja le, a rövidebb futással spórol 6órát.
(Nyilván az elején gyorsabban lefut, mert kisebb a DB, a végén meg nagyobb, de ezt most hagyjuk!)
Emberünk grindoljon napi 6órát, az havi 180, havi nyeresége mondjuk legyen 1800$.
Órabére ekkor 10$.
Mondjuk akkor hogy egy év alatt a 6órával rövidebb karbantartás miatt, átlagosan 60$-al többet tudott nyerni.
Manapság egy HDD 20k huf (500GB), egy SSD meg 40k huf (120GB), akkor nem egészen 2év alatt behozta az árát a dolog, ráadásul 200huf-os $-al számolva!
És akkor még másról nem is beszéltünk..
Étted'? ;)
Rövid számítás.
Játékosunk nem játszik sokat, legyen 30.000hand/hónap.
Szeretné minden hónapban lefuttatni a HM/PT-be beépített adatbázis karbantartó dolgokat.
Tételezzük fel hogy SSD-je van, ami, szintén tételezzük fel, hogy csak 2x olyan gyors mint egy 7200-es hdd.
Mondjuk nem akarja a gépét éjszakára bekapcsolva hagyni, tehát a gépnek nincs "szabad" ideje.
A karbantartás fusson 1óra helyett 30percig.
Ezt egy év alatt 12x futtatja le, a rövidebb futással spórol 6órát.
(Nyilván az elején gyorsabban lefut, mert kisebb a DB, a végén meg nagyobb, de ezt most hagyjuk!)
Emberünk grindoljon napi 6órát, az havi 180, havi nyeresége mondjuk legyen 1800$.
Órabére ekkor 10$.
Mondjuk akkor hogy egy év alatt a 6órával rövidebb karbantartás miatt, átlagosan 60$-al többet tudott nyerni.
Manapság egy HDD 20k huf (500GB), egy SSD meg 40k huf (120GB), akkor nem egészen 2év alatt behozta az árát a dolog, ráadásul 200huf-os $-al számolva!
És akkor még másról nem is beszéltünk..
Étted'? ;)
Ha csak ennyit gyorsít és esetleg játszol a gépen, felteszed az aktuális játékokat amivel játszol, ott is 20mp-el kevesebbet kell bámulni a töltőképernyőt napi x alkalommal(és töltési időben 10-20mp azért elég jelentős idő)(és ez tényleg egy teljesen átlagos felhasználás).
Egy átlag user nem feltétlenül számokat/meg "energia megtakarítást" néz, hanem azt, hogy a mindennapi dolgait egy kicsit gyorsabbá teszi egy xx ezer Ft-s ssd.
Biztos igazad van, de én onnan próbálom megközelíteni a dolgot, hogy egy átlag usert talán érdekel a pénztárcája!