kertitorp
Válasz Szszilard kommentjére
2013. dec. 11. 23:29

Nekem februárban egy 160k-s konfigot raktak össze ott ahonnan rendeltem teljesen ingyen, és még megkérdezték rakjanak e rá Win 7 64 bit op. rendszert ugyancsak ingyen. Szóval van olyan informatikai kis bolt ahol rugalmasabban kezelik a vevők ügyeit.

Sambenez
Válasz trixilw kommentjére
2013. dec. 12. 1:45

Másik oldalról meg a Dell a legjobb PC-s egybegép, rendesen megtervezve, működve.

Most ezt komolyan mondod? Mit kell megtervezni egy pc-n, amit nem tud egy bárhol összerakott gép?
Melyik az az alkatrész amit a dell gyárt bele és nem pont olyan mint egy bárhol megvehető? Talán az alaplap lehet dell saját fejlesztés.
Meg őszintén ez a linkelt gép brutális túlzás pókerre. Mondjuk ha pénz nem számít akkor nincs vele gond.
Szinte bárhol összeraknak már egy pc-t. Ráadásul nincs az, ha cserélni akar egy alkatrészt akkor vagy viheti a boltba, vagy bukja a garit. Most ugye az ssd-t szeretné berakni pluszba.
Szerintem pont a ház az amire felesleges költeni, nekem egy kb 10+ éves nagytorony házam van, és jól elvagyok vele.
Bent van az asztal alatt évek óta csak akkor látom amikor kicserélem benne a gépet. :))

kry
2013. dec. 12. 2:42

Munkaeszközre nem szabad sajnálni a pénzt!
400K ér vettem laptopot két éve, és nem bántam meg. Gyakorlatilag össze vagyunk nőve...

FHD 3D. Intel Core i7-2670QM 2.2GHz. 4GB. 750GB. DVD-RW. 3GB GeForce GT 555M. SB X-FI. TV-Tun. Win 7 HPrem 64bit. 9cell. Ezüst

Nem használom ki? Nem, na és? Cserélni nem kell benne semmit, még kb. 3 év és megveszem megint a legjobbat. Nem az elavult sz@rt cserélgetem évente.

Vedd csak meg azt a DELL-t szerintem f@sza! Lehet hogy egy laptoppal jobban járnál, ezt gondold át csak.

trixilw
Válasz Sambenez kommentjére
2013. dec. 12. 9:27

Most ezt komolyan mondod? Mit kell megtervezni egy pc-n, amit nem tud egy bárhol összerakott gép?
Melyik az az alkatrész amit a dell gyárt bele és nem pont olyan mint egy bárhol megvehető? Talán az alaplap lehet dell saját fejlesztés.

Mondjuk a jó, házhoz és az alkatrészekhez passzoló hűtést, az alkatrészek kompatibilitását, a bios normális beállítását? Igen, tudom hogy mindenki ért hozzá, de aztán az esetek 80%-ban kiderül, hogy mégsem konyít az egészhez és mehet a fórumtúrás vagy a szenvedés. Kedvencem, amikor egyesek továbbra is évente rakják újra a Win-t, mert azt úgy kell.

Nemhiába a Dell az Apple egyik legnagyobb konkurense ebben a szegmensben.
Meg őszintén ez a linkelt gép brutális túlzás pókerre. Mondjuk ha pénz nem számít akkor nincs vele gond.

Ha mondjuk 5 év életciklussal számol egy gépnél és nem 2-3-al, akkor nyugodtan mehet ez a gép. Pl. iPoker: a legújabb generációs i5 proci már szenved 20 asztallal, akadozik, gondolkodik. i7 húzás nélkül is 24-ig jó max.

---
Laptop csak akkor ha hordozod is, egyébként pénzkidobás és nem is terhelhető olyan szinten.

Steal_
Válasz trixilw kommentjére
2013. dec. 12. 19:26

Köszi srácok a kommenteket, hasznosak voltak, ma már meg is lett rendelve a gép(bár az a config már nem volt, így kicsit még jobb lett választva:) )

Nyilván tisztában vagyok vele, hogy olcsóbban össze lehet rakni hasonló kaliberű gépet egyenként, de az a kis extra megbízhatóság pókeresként nekem megéri az extra casht is.

Legutóbb pl. egy elég ütős gépet vettem 1 éve nagyjából 180k-ért. Már az elejétől kattogott indításnál, legutóbb pedig előjött valami máig ismeretlen probléma, stars befagy pár óránként, megoldást senki sem találta. A tökölés mire megpróbálja az ember megoldani ezeket pedig annyi energiát és bizony dollárt is felemészt, hogy nem ezen az extra 50-100k-n fog múlni, ha cserébe egy jópár évig megbízható gépet tudok venni.

R1per2
Válasz ivanesz kommentjére
2014. febr. 12. 15:52

Tegnap este elszállt a Kingston SSD-m. 4 évet bírt.

balpet
Válasz R1per2 kommentjére
2014. febr. 12. 16:06

És az igaz hogy ilyenkor még olvasható marad, tehát az adatok nem vesznek el róla?

R1per2
Válasz ivanesz kommentjére
2014. febr. 12. 16:16

Nem tudom, rákérdezek majd, de szerintem nem. Hiába van az alaplapra kötve, nem ismeri fel.

kispali01
2014. máj. 7. 16:31

Sziasztok!
Kimondottan csak pókerre kellene asztali pc ( Pokerstars 12-15 asztal,Holdem manager2,Table ninja,Skype és néha közben egy kis netezgetés ), az egyik ismerősöm ezt a konfigot ajánlotta.
A hozzá értőket kérdezném, hogy szerintetek megfelelő lenne-e?

- Asrock H87 PRO4 alaplap 20,305 Ft
- Asus GT 610 1GB DDR3 GT610-1GD3-L videókártya 10,662 Ft
- Chieftec CTG-550-80P 550W tápegység 13,321 Ft
- Cooler Master Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1 processzor hűtő 9,582 Ft
- Cooler Master Silencio 551 RC-551-KKN1 fekete számítógép ház 20,175 Ft
- Intel Core i5-4570 processzor 47,611 Ft
- Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz KHX16C9B1BK2/8 memória 21,728 Ft
- Samsung 120GB EVO MZ-7TE120BW SSD meghajtó 19,023 Ft
- Western Digital 1TB 64MB SATA3 WD10EZRX merevlemez 13,989 Ft

összesen: 176396 Ft

Köszönöm szépen előre is a segítségeteket!

Sambenez
2014. máj. 7. 17:50

Csak pókerre szerintem nem kell önálló vga kártya, elég amit az i5 tud, és a 10k-s hűtő is felesleges.

Élő ügyfélszolgálat