Én VirtualBox-ból játszom ...
Szaki!
Te nagyon otthon vagy a témában.
Tegnap sg fórumon valaki ráeresztette NOD-ot egy 40 fertőzött fájlt tartalmazó csomagra, és egyet sem talált!!
Kaspersky 30 körül, Avira is 30 körül.
Azért nem semmi a 0 találata. Te is Nod-ot használsz nem?
Illetve milyen ingyenes e-mail szolgáltatót érdemes szerinted használni MB-re, Netellerre, megy úgy egyáltalán termekhez?
Avast-al nem próbálták? én mostanság azt használom és édekelne az eredménye :)
Virtuális gépen lehet én is csinálnék ilyen tesztet, de vírusokat honnan tudok beszerezni? :D
Avast-al nem próbálták? én mostanság azt használom és édekelne az eredménye :)
Virtuális gépen lehet én is csinálnék ilyen tesztet, de vírusokat honnan tudok beszerezni? :D
ő volt az:
2shared - download Malware.7z
jelszó "infected", elvileg a letöltéstől még nem fertőződsz, ha nem indítod el őket, próbáld ki avast-tal
Ok, ki fogom. CSak telepíteni kell egy virtuális gépet. Amint lesz időm rá letesztelem :)
jav: sg fórumon melyik topicba volt a teszetelés?
Én utóbbi kettőt használtam már. Most VirtualBox volt kéznél, ezért választottam ezt. Van VMWare fejlesztői licenszem, de amire nekem kell, bőven jó ez.
A védelemben szerepet játszik a gazdarendszer is, mivel a hálózati kapcsolata azon keresztül fog élni. Persze egy vírusirtó és egy spyware detektáló és eltávolító szoftver nem baj, ha van rajta. Egyébként a védelem itt nem csak a virtuális gépedre vonatkozik, hanem ha valami azon belül történne, akkor a szeparáltság miatt csak az fog károsodni és nem az egész gazdarendszer. Mentésből egyszerűbb ezt visszaállítani, mint az egész gépedet újratelepíteni ilyenkor.
Oda-vissza érvényes. Ha van mentésed a virtuális géped image-éről, akkor a gazdarendszer károsodása esetén ez még újratelepítés után is használható maradhat. A lényeg az elkülönítés. Minél kevesebb kapcsolat legyen a gazda és a vendég rendszer között. Maximálisan elég, hogy a gazda szolgáltatja a netet egy belső VPN formájában a vendégnek. Ezen felül nincs szükség más kapcsolatra. Én még adatcseréhez fenntartok egy osztott meghajtót, de ez se feltétlenül szükséges és alapvetően csak egy rés a pajzson.
Virtualpc, vmware, virtualbox közül szerinted melyiket érdemes használni?
És a virtuális rendszer védelmét a gazdarendszer adja, vagy teljesen külön, független védelem kell neki?
Gondolom külön kell.
De mi történik a virtuális rendszerrel, ha a gazdarendszer (ez a host?) megfertőződik? Akkor ez is független? Különben mi értelme lenne a virtualpc-nek biztonsági szempontból.
akkor jó, hogy megvettem a nodot. de miért kap akkor ennyi díjat?