Póker Fórum Archívum > Számítástechnikai segítség > Virus/számítógépvédelem

attiati
Válasz vinczesz kommentjére
2009. máj. 15. 14:24

Én VirtualBox-ból játszom ...

Virtualpc, vmware, virtualbox közül szerinted melyiket érdemes használni?

És a virtuális rendszer védelmét a gazdarendszer adja, vagy teljesen külön, független védelem kell neki?
Gondolom külön kell.

De mi történik a virtuális rendszerrel, ha a gazdarendszer (ez a host?) megfertőződik? Akkor ez is független? Különben mi értelme lenne a virtualpc-nek biztonsági szempontból.

attiati
Válasz zoltanh kommentjére
2009. máj. 25. 15:20

Szaki!

Te nagyon otthon vagy a témában.
Tegnap sg fórumon valaki ráeresztette NOD-ot egy 40 fertőzött fájlt tartalmazó csomagra, és egyet sem talált!!
Kaspersky 30 körül, Avira is 30 körül.
Azért nem semmi a 0 találata. Te is Nod-ot használsz nem?

Illetve milyen ingyenes e-mail szolgáltatót érdemes szerinted használni MB-re, Netellerre, megy úgy egyáltalán termekhez?

zoltanh
Válasz attiati kommentjére
2009. máj. 25. 15:23

Avast-al nem próbálták? én mostanság azt használom és édekelne az eredménye :)

Virtuális gépen lehet én is csinálnék ilyen tesztet, de vírusokat honnan tudok beszerezni? :D

attiati
2009. máj. 25. 15:33

Avast-al nem próbálták? én mostanság azt használom és édekelne az eredménye :)

Virtuális gépen lehet én is csinálnék ilyen tesztet, de vírusokat honnan tudok beszerezni? :D

ő volt az:
2shared - download Malware.7z

jelszó "infected", elvileg a letöltéstől még nem fertőződsz, ha nem indítod el őket, próbáld ki avast-tal

zoltanh
2009. máj. 25. 15:39

ő volt az:
2shared - download Malware.7z

jelszó "infected", elvileg a letöltéstől még nem fertőződsz, ha nem indítod el őket, próbáld ki avast-tal

Ok, ki fogom. CSak telepíteni kell egy virtuális gépet. Amint lesz időm rá letesztelem :)

jav: sg fórumon melyik topicba volt a teszetelés?

attiati
2009. máj. 25. 16:03

Ok, ki fogom. CSak telepíteni kell egy virtuális gépet. Amint lesz időm rá letesztelem :)

jav: sg fórumon melyik topicba volt a teszetelés?

SG Fórum - Antivírusok és antispyware-ek
#14575-től

este ráengedem nod-ot
amúgy nem kell hozzá virtuál pc

vinczesz
2009. máj. 25. 16:27

Én utóbbi kettőt használtam már. Most VirtualBox volt kéznél, ezért választottam ezt. Van VMWare fejlesztői licenszem, de amire nekem kell, bőven jó ez.

A védelemben szerepet játszik a gazdarendszer is, mivel a hálózati kapcsolata azon keresztül fog élni. Persze egy vírusirtó és egy spyware detektáló és eltávolító szoftver nem baj, ha van rajta. Egyébként a védelem itt nem csak a virtuális gépedre vonatkozik, hanem ha valami azon belül történne, akkor a szeparáltság miatt csak az fog károsodni és nem az egész gazdarendszer. Mentésből egyszerűbb ezt visszaállítani, mint az egész gépedet újratelepíteni ilyenkor.

Oda-vissza érvényes. Ha van mentésed a virtuális géped image-éről, akkor a gazdarendszer károsodása esetén ez még újratelepítés után is használható maradhat. A lényeg az elkülönítés. Minél kevesebb kapcsolat legyen a gazda és a vendég rendszer között. Maximálisan elég, hogy a gazda szolgáltatja a netet egy belső VPN formájában a vendégnek. Ezen felül nincs szükség más kapcsolatra. Én még adatcseréhez fenntartok egy osztott meghajtót, de ez se feltétlenül szükséges és alapvetően csak egy rés a pajzson.

Virtualpc, vmware, virtualbox közül szerinted melyiket érdemes használni?

És a virtuális rendszer védelmét a gazdarendszer adja, vagy teljesen külön, független védelem kell neki?
Gondolom külön kell.

De mi történik a virtuális rendszerrel, ha a gazdarendszer (ez a host?) megfertőződik? Akkor ez is független? Különben mi értelme lenne a virtualpc-nek biztonsági szempontból.

Neomorf
Válasz vinczesz kommentjére
2009. máj. 25. 16:37

akkor jó, hogy megvettem a nodot. de miért kap akkor ennyi díjat?

Yomb1e
Válasz Neomorf kommentjére
2009. máj. 25. 16:48

Hogy megvedd:D

attiati
Válasz Neomorf kommentjére
2009. máj. 25. 18:18

Nem tudom, de én is ledöbbentem.
9-et talált meg NOD.
Itt ülök 3 memóriarezidens védelemmel a gépemen, mindegyik a maga nemében jónak számít, és csak NOD kiabált, az is gyér találati aránnyal.

szerk: de ha belegondolok, végig abban a tévhitben voltam, hoyg milyen jó a nod, mert semmit nem talál, nem kiabál, biztos teszi a dolgát.

Élő ügyfélszolgálat