Ebben semmi játékosra vonatkzó részt nem látok. Ami tulajdonképpen nem meglepő, mert a szerencsejáték szervezéséről szól a tv.
Arra vonatkozóan semmit nem látok, hogy nekem mint játékosnak törvénytelen lenne részt vennem bármilyen "távszerencsejátékban", hiába nem rendelkezik magyarországi engedéllyel az adott terem.
Azért nem tudsz szabályosan adózni, mert a jelenleg hatályos jogszabály szerint MINDEN egyes megnyert verseny / SNG (és CG esetén pot? vagy session? nem egyértelmű a jogszabály) kéne befizetned az ominózus adót, (ami a már említett "felbruttósítás" miatt több annál, mint amit írtál), tehát nem a tiszta nyereséged után kéne befizetni a minteg 54.6% adót, hanem minden egyes nyeremény után.
A gyakorlatban tehát ha - a példa kedvéért - játszol mondjuk 10 db. 10 USD nevezési díjú SNG-t, ebből kétszer első leszel mondjuk 50 dollárért, egyszer meg harmadik 20 dollárért, hétszer meg nem végzel fizetős helyen, akkor habár a tiszta nyereséged 20 dollár (hiszen 100-at költöttél a nevezésekre) - ha szabályosan szeretnél adózni, akkor mégis be kell fizetned minden egyes nyereményed után 54.6% adót, tehát $27,3+$27,3+$10,9-et.
A végeredmény: $20 dollár tiszta nyereség után befizettél $65,5 adót.
Ha pedig netán nincs 20%-os ROI-d, mint a példában, jelentősen rosszabb a helyzet, még rosszabb az arány.
Ezek érdekes problémák.
Kicsit mondjuk én másképpen látom.
Ha indulsz egy versenyen,nyersz 10.000 dollárt,akkor abból le lehet vonni max 10%-ot és ki kell fizetni 43%-ot,akkor nem 10K-t nyertél,hanem 5,7K-t.
Ennek persze semmi köze ahhoz,hogy a többi ezer versenyt elbuktad és milliós bukásban vagy már.
Nem hangzik túl jól,a legjobb persze az lenne,ha a lottó alapján nem kéne többet fizetni.
Vagy az egész évi bevétel alapján kéne adózni,nem pedig egy versenyen elért nyeremény után.
De talán ez még változhat a dolgok élesre fordulásáig,olvastam róla,hogy keresik az utat még a NAV-nál.
Van egy másik érdekes dolog is,a bevételünk dollárban,euróban keletkezne, az adózás pedig forintban.
Ott az árfolyamprobléma.
Milyen árfolyamon kellene elszámolni?
Napi árfolyamon?
Ha egyik nap ugrik a forint 5-öt,akkor minden egyes nap el kell könyvelni?
Ha játszunk éjfélkor 100 SNG-t,akkor nézni kell mindegyiknél,hogy mikor lett vége,mert ha elszúrom a könyvelést,akkor abból több 100ezres bírság is lehet?
Vannak setét lehetőségek.
OldRKnight kérdezett tőlem valamit.
Úriember ilyet nem kérdez,így ez a kérdés saját magát minősíti.
Miért nem akar rögtön beleturkálni a pénztárcámba?
Miért kell megengedni a trollkodást?????????
Nem a pénztárcádba turkálok, nem azt kérdeztem mennyit adóztál, hanem hogy adóztál-e már online pokernyeremény után, erre 2 féle válasz van:
a.) igen
b.) nem
Arról hogy ennyitől idegrohamot kapsz nem én tehetek. Szerintem semmi trollkodás nem volt ebben.
Mikor a jovonk a tet be tudnatok ezt fejezni???
KOSZI.
Igy csak azt eritek el, hogy el lesz riasztva mindenki, aki segito szandekkal kompetens es konstruktiv velemenyt formalna...
Ertelmes, felnott emberek vagytok, ne csinaljatok ugy, mint a gyerekek:)!
Azt persze meg mindig nem tudni mit hoz a jovo, pedig csak ez szamit...
Nem tudom, az én értelmezésemben ez a kérdés nem turkál a pénztárcádban.
Igen, vagy nem? Tök mindegy, hogy 10 dollárt, vagy 20ezret.
Azért fontos kérdés, mert ha igen (és nem érdekel az összeg), segítsen benne hogy van értelme, hogy lehet megoldani?
Ha pedig nem adózik senki, akkor hiába az elmélet, ez egy jelenség, amit egy jobb szabályozásnál figyelembe kell venni.
Mikor a jovonk a tet be tudnatok ezt fejezni???
KOSZI.
Igy csak azt eritek el, hogy el lesz riasztva mindenki, aki segito szandekkal kompetens es konstruktiv velemenyt formalna...
Ertelmes, felnott emberek vagytok, ne csinaljatok ugy, mint a gyerekek:)!
Azt persze meg mindig nem tudni mit hoz a jovo, pedig csak ez szamit...
Csak ismételni tudok,úriember ilyet nem kérdez,mert ez magánügy.
Magánügyekbe meg nem szokás beleturkálni,ahogy pénztárcába sem.
Semmi közöd sincs hozzá,miért is válaszolnék egy otromba kérdésre?
Miért kapnék ettől idegrohamot?
Nem minősítelek téged,hiszen te már kiállítottad magadról a bizonyítványodat.
Ez engem nem idegesít,a te problémád.
Ahol ilyen trollok garázdálkodnak,oda nem jön olvasó,nem tölt le pókerklienseket,nem termel raket,ezzel buknak az akadémia tulajdonosai.
Ha ez így jó nekik,akkor ámen.
Nem tudom, az én értelmezésemben ez a kérdés nem turkál a pénztárcádban.
Igen, vagy nem? Tök mindegy, hogy 10 dollárt, vagy 20ezret.
Azért fontos kérdés, mert ha igen (és nem érdekel az összeg), segítsen benne hogy van értelme, hogy lehet megoldani?
Ha pedig nem adózik senki, akkor hiába az elmélet, ez egy jelenség, amit egy jobb szabályozásnál figyelembe kell venni.
engem eddig az online poker utáni adózás nem érintett de az utolsó 1 honapban sikerült 12k körüli összeget begyüjtenem mtt-n. amit szeretnék levenni. tehát engem az érdekel lehet e gondom a pénzlevételből.